Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 10.1

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 14th, 2013, 02:53 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Carolina
Posts: 240
 
Device(s): Samsung Galaxy Tab 10.1 GT-P7510
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 48 Times in 31 Posts
Default E-mail problem

Hi all. Having a problem with e-mail.
Early this morning, I checked my e-mail as I always do. It worked fine for several hours.
Then, for some reason, when I checked again, I got the following message:
"connection error (g-mail)"
It's been that way since this morning. Did a search, tried what few answers I could find.
Still getting the same message. This is with the stock e-mail app on the tablet.
If I use the g-mail app, it works fine.
Device is a Galaxy Tab 10.1, running ICS, WIFI only. My WIFI connection is fine.
Any ideas?
Thanks!

Jacksmyname is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 16th, 2013, 12:40 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
bfksc's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Canada
Posts: 1,253
 
Device(s): Rugby Pro LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 200 Times in 169 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jacksmyname View Post
Hi all. Having a problem with e-mail.
Early this morning, I checked my e-mail as I always do. It worked fine for several hours.
Then, for some reason, when I checked again, I got the following message:
"connection error (g-mail)"
It's been that way since this morning. Did a search, tried what few answers I could find.
Still getting the same message. This is with the stock e-mail app on the tablet.
If I use the g-mail app, it works fine.
Device is a Galaxy Tab 10.1, running ICS, WIFI only. My WIFI connection is fine.
Any ideas?
Thanks!
I don't use the Samsung app, I use Gmail, but have you tried checking the login info and port settings, etc. in the app? Maybe Google changed something minor but it's enough to confuse the Samsung app?
bfksc is offline  
Reply With Quote
Old January 19th, 2013, 03:21 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Carolina
Posts: 240
 
Device(s): Samsung Galaxy Tab 10.1 GT-P7510
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 48 Times in 31 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bfksc View Post
I don't use the Samsung app, I use Gmail, but have you tried checking the login info and port settings, etc. in the app? Maybe Google changed something minor but it's enough to confuse the Samsung app?
Hi bfksc. Sorry for the late reply.
I checked everything. Wierd thing was I hadn't done anything that could have caused the problem.
However, later that same day, I tried a new app for clearing out unnecessary "stuff" and thereby freeing up some space. Well, I shouldn't have. Caused a number of problems that I couldn't fix. So, did the reset, flashed the OS via Odin, reset again and wiped the cache partition (3x each). Like you, I'm a firm believer in resets. The reset alone didn't solve any of my issues, hence the re-flashing of ICS. Reinstalled all of my apps, rooted. So, everything is working fine again.
Just wish I knew what caused the problem with the e-mail.
Thanks much for your reply.
Jacksmyname is offline  
Reply With Quote
Old March 4th, 2013, 06:39 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a similar e-mail problem on my Galaxy 10.1.

E-mail works fine, as long as I am within range of my home Wi-fi network. However, if I leave home, I can't send or receive e-mail from Hotmail, G-Mail or Roadrunner. They all say "Network Unavailable, "Server Error," or both. If I disable Wi-Fi, it doesn't solve the problem. The mail I want to send stays in the Outbox, with a "Failed" annotation. As soon as I got home, and my Tablet connected to my Network, everything in the Outbox sent normally.

This has happened several times before and I can't figure out which setting I need to tweak to make it automatically send/receive on my 4G connection, when Wi-Fi is unavailable.

Suggestions?
Madmax24 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 10.1
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:59 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.