Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy W

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 18th, 2012, 08:20 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation Wifi Issue

Hello, Im having an issue with my Samsung Galaxy W and my Samsung Galaxy Ace. Both have 2.3.5. I bought an USB wireless adapter on ebay, ive configured it but it keep saying looking for IP address, and disconnects around 30 secs after. Then trying to reconnect. I can connect fine with my Nexus S with no problem. (2.3.6) But not with the Ace and the W.

Can you help me with this issue please? Thank you. Sorry for the mistake in typing on a french keyboard, and im french.

Thanks a lot.

MaypepNecro is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 2nd, 2012, 01:28 PM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Bump, any help ?
MaypepNecro is offline  
Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 08:06 PM   #3 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

You not update to 2.3.6???

On your Wonder?

It should be available, either with Kies, OTA or use ODIN...

Or, even Custom ROM from XDA GT-i8150 forum....

What is this USB WiFi adapter you are using????

Please....more info would help!!!

Just so you know, I am on Stock ROM....

It's 2.3.6, rooted but nothing else done!!!!

No problems connecting to WiFi at home, or anywhere else....

this is coming from Canary Island Lanzarote, via WiFi Hotspot....without any problem!!!!
dannymur is offline  
Last edited by dannymur; March 2nd, 2012 at 08:11 PM.
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 12:03 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

there is no ''system update'' in settings, and i got no way to connect to internet since i got wired internet and my APN is locked by the mobile provider and theres no wifi places here since i live in a small village. i dont want to root since the phone is weeks new and comes with a 1 year warrenty. anyway how i can update?


update: the wifi usb key is zydas, the software is also zydas
MaypepNecro is offline  
Last edited by MaypepNecro; March 3rd, 2012 at 01:08 AM.
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 08:54 AM   #5 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MaypepNecro View Post
there is no ''system update'' in settings, and i got no way to connect to internet since i got wired internet and my APN is locked by the mobile provider and theres no wifi places here since i live in a small village. i dont want to root since the phone is weeks new and comes with a 1 year warrenty. anyway how i can update?


update: the wifi usb key is zydas, the software is also zydas
There is actually !!!

Settings/about phone/software update. Logon to Samsung for OTA FW update....

But not much good to you, as you would need to have WiFi or Mobile 3g at least.

This USB dongle is in your Laptop/PC??

And it shares your Internet Connexion to your wireless devices?

Just a question, you try Connectify at all??

I think it shares existing Internet on W7 Laptops in the same way....but as you are using USB device,perhaps you have Desktop with no WiFi built-in???

You update drivers for the Zydas??

Sorry, can't really help much.....due to not having experience with the Zydas!!!
dannymur is offline  
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 01:20 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

its on my desktop, my desktop have wired cable ethernet and my zydass usb adapter becomes an wifi hotspot, it kinda shares my desktop network, but it works with my nexus S

EDIT: I dont have system update on About Phone, My Nexus has it but not my Galaxy W.

Heres a pic:



I went to the city today, tried to go on a free McDonalds Wifi hotspot, i went on Kies, but i dont know how it works, it says its for bluetooth things.
MaypepNecro is offline  
Last edited by MaypepNecro; March 3rd, 2012 at 05:12 PM.
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 06:57 PM   #7 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

Man...I think there is a little confusion about models here....

I see from your pic not really Samsung GT-i8150!!!!

Totally Samsung fault!!!! IMO

You are in Canada??...right??

when I see French Language I think Europe

My apologies....mon ami..

We have different models....just see this thread:

http://androidforums.com/samsung-galaxy-w/486566-galaxy-w-exact-cpu-type-speed.html#post3828842
dannymur is offline  
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 07:18 PM   #8 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dannymur View Post
Man...I think there is a little confusion about models here....

I see from your pic not really Samsung GT-i8150!!!!

Totally Samsung fault!!!! IMO

You are in Canada??...right??

when I see French Language I think Europe

My apologies....

desole...mon ami!!!

We have different models....just see this thread:

Galaxy W- Exact CPU Type and Speed - Android Forums
you really got Exhibit II 4G....

Samsung treat customers with contempt!!!!
dannymur is offline  
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 08:01 PM   #9 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Im also with Bell Canada, i dont live in europe, i live in quebec, we talk french here. I tried to upgrade with Kies, i finally managed to find how Kies work, but it says theres no new version. I still need help to connect to Wifi, My Nexus S can connect fine.
MaypepNecro is offline  
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 08:34 PM   #10 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

Mon ami....

I am so sorry....

I cannot help further as I am not familiar with your USB WiFi dongle...

You do not have a Galaxy GT-i8150...

which is also called "W"....Wonder in Asia and Europe!!!!

you can blame Bell or Samsung....it is a crazy thing to do!!!

they have created huge confusion by calling the Exhibit II 4g a Galaxy W in Canada....I

don't know why!!!!

Did you read my linked post???

As for your Hotspot problem...I can see no reason why your Exhibit cannot use this....

I suggested perhaps updating drivers for the USB device....or using Connectify, if you can....

But....do not attempt to use any ROM or FW designed for GT-i8150....

You could "brick" your phone!!!!!
dannymur is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dannymur For This Useful Post:
MaypepNecro (March 4th, 2012)
sponsored links
Old March 4th, 2012, 07:18 AM   #11 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

MaypepNecro.....

If anything in my posts have helped, it would be good if you would tell the forum, and me.....

also, you could try saying or using the Thanks Button.....

just saying
dannymur is offline  
Reply With Quote
Old March 4th, 2012, 04:24 PM   #12 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ill post on the Exhibit II forum, thank you for your help.

EDIT: Ive clicked on Tip This button, this should be sticked on the Galaxy W forum since theres a lot of confusion between the Galaxy W and the Exhibit II.
MaypepNecro is offline  
Last edited by MaypepNecro; March 4th, 2012 at 04:49 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MaypepNecro For This Useful Post:
dannymur (March 5th, 2012)
Old March 4th, 2012, 06:08 PM   #13 (permalink)
Member
 
dannymur's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ireland's Lake Land
Gender: Male
Posts: 361
 
Device(s): GT-I9300, GT-i8150, Momo11 Bird China Tab.
Carrier: Tesco Mobile Ireland

Thanks: 96
Thanked 153 Times in 136 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MaypepNecro View Post
Ill post on the Exhibit II forum, thank you for your help.

EDIT: Ive clicked on Tip This button, this should be sticked on the Galaxy W forum since theres a lot of confusion between the Galaxy W and the Exhibit II.
Merci!!! mon ami

I do hope there is a solution to your problem....

In my opinion, the confusion is entirely the fault of Samsung and their Canadian partners.....

There is no way, in an Internet connected age this confusion should exist.

Samsung should hang their Corporate Head in Shame!!!!!
dannymur is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy W
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.