Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Infuse 4G

Like Tree1Likes
  • 1 Post By maztor

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 21st, 2011, 07:02 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down My "data network mode" is not working....HELP!

It says data mode is activated but the symbol doesn't show up at the top of the screen and the internet is not working. I have been trying out battery savers and etc and i think it messed it up. Now my data thing is messed up. It won't show up on my screen....maybe i hit something and didn't notice....i don't know! Please help!

ETA: I had "Juice Defender" on my phone and now it's all messed up....

Advertisements
infusehelp is offline  
Last edited by infusehelp; December 21st, 2011 at 07:04 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old December 22nd, 2011, 08:14 AM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wow thanks for the help guys.....geesh tough crowd!

Anyway i just did a factory reset and started over....so mods...you can close this thread.
infusehelp is offline  
Reply With Quote
Old December 25th, 2011, 02:27 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This may sound like a dumb question but what did you do exactly? I downloaded the battery saver app and now my 4G isn't working. I can't receive picture messages and I can only use the internet with WiFi. It also makes my 4G symbol disappear when I turn on WiFi
Reed32 likes this.
maztor is offline  
Reply With Quote
Old December 27th, 2011, 01:02 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 1 Post
Default

Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!
cutesquirrel is offline  
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to cutesquirrel For This Useful Post:
alabelle612 (February 10th, 2012), alc2189 (January 2nd, 2012), Debs76 (August 13th, 2012), ifixairplanes (October 25th, 2012), tmalla1 (December 27th, 2011)
Old December 27th, 2011, 06:05 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!

THIS IS AWESOME! ive been frustrated by this problem all day and now fixed it! Thanks a bunch
tmalla1 is offline  
Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 05:59 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default help me too

Hi
I am also facing the same problem . can you help me out too?


Quote:
Originally Posted by infusehelp View Post
It says data mode is activated but the symbol doesn't show up at the top of the screen and the internet is not working. I have been trying out battery savers and etc and i think it messed it up. Now my data thing is messed up. It won't show up on my screen....maybe i hit something and didn't notice....i don't know! Please help!

ETA: I had "Juice Defender" on my phone and now it's all messed up....
gyan2011 is offline  
Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 10:56 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gyan2011 View Post
Hi
I am also facing the same problem . can you help me out too?
my problem has been solved too guys thanks
gyan2011 is offline  
Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 12:51 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!
thank you what you said worked and was so helpful thank you from alc2189
alc2189 is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2012, 01:15 PM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Colorado
Posts: 399
 
Device(s): Samsung Infuse 4G with Dlev 5 rom and Entropy's Daily Driver 9/26, GS2 may be owned.
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 27 Times in 27 Posts
Default

Lol guys i just had this happen to me (im on froyo right now, i have a fried usb connecter thing so not going to try roms until i get a new one) anyway i just turned airplane mod on and off, then it fixed itself ha.
__________________
------------------
Infuse 4G}= with CM7. Probably sent from my awesome phone. You will find me on XDA just look for my sig.
Ryanscool is offline  
Reply With Quote
Old January 9th, 2012, 11:23 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I arrive at the Access Point Names and choose it. Then you said to choose menu button and you will see reset to default or new APN. I don't see 'reset...".

Please help. I have samsung infuse with latest SW.
Ganesh9 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 10th, 2012, 07:36 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!

well it did change my APN back to normal by doing what you said, and i read that my APN was disabled or something. I tried to get on the internet after restoring it to default but my 3g icon still hasn't showed up. my data is enabled. I tried restarting my phone but it still isn't working
lilsteph210 is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 08:13 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same for me. Data not working, tried all the steps above, nothing. It already had factory settings, I just bought it...guess will be returning.
rmc2139 is offline  
Reply With Quote
Old February 10th, 2012, 06:10 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!
Thank you for the tip, I switched my service from a Canadian provider to a German provider and I was tearing my hair out trying to figure out why my data was not working. I created the new APN and everything works great!
alabelle612 is offline  
Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 06:16 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Samsung APN Settings

AT&T Settings.
is247 is offline  
Last edited by is247; June 1st, 2012 at 06:20 AM.
Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 06:16 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

AT&T Settings.


Sorry guys, but the most accurate way to fix the issue with not being able to send pictures through your text or data network will not show can be resolved by following these steps.


1. Press the settings/menu button (far left button)
2. Press Settings (bottom, middle)
3. Press Wireless and network (typically at the top)
4. Press Mobile networks (typically at the bottom)
5. Press Access Point Names
6. Press settings/menu button (far left button)
7. Press New APN
Type the following Setting:



Name: ATT WAP
APN: wap.cingular
Proxy: wireless.cingular.com
Port: 80
User name: WAP@CINGULARGPRS.COM
Password: CINGULAR1
Server: Not Set
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: wireless.cingular.com
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication type: None
APN type: internet + mms + supl

Note: I advise restarting phone only after saving setting: Press settings/menu button (far left button) Click/Press SAVE on the screen


You can also email me if any complications: info@is247answers.com
is247 is offline  
Last edited by is247; June 4th, 2012 at 08:35 PM.
Reply With Quote
Old June 4th, 2012, 03:32 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

YES THIS WORKED FOR ME! THANKS SO MUCH!!!! I have a Samsung Infuse and suddenly today with no warning whatsoever I lost Network connection. I could connect on Wi-Fi no problem, but anything on the 4G network was gone. When I looked in phone info under Status the phone said "Network State: disconnected"

I had tried toggling Airplane mode, rebooting + still no go.

I tried a few other things I found on this site and then I found the below and it worked!

Now, my question is this: What is the deal with this problem and do I have to use this new APN all the time now?



Quote:
Originally Posted by is247 View Post
AT&T Settings.


Sorry guys, but the most accurate way to fix the issue with not being able to send pictures through your text or data network will not show can be resolved by following these steps.


1. Press the settings/menu button (far left button)
2. Press Settings (bottom, middle)
3. Press Wireless and network (typically at the top)
4. Press Mobile networks (typically at the bottom)
5. Press Access Point Names
6. Press settings/menu button (far left button)
7. Press New APN
Type the following Setting:



Name: ATT WAP
APN: wap.cingular
Proxy: removed so i could post
Port: 80
User name: removed so i could post
Password: CINGULAR1
Server: Not Set
MMSC: removed so i could post
MMS Proxy: removed so i could post
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication type: None
APN type: internet + mms + supl

Note: I advise restarting phone only after saving setting: Press settings/menu button (far left button) Click/Press SAVE on the screen


You can also email me if any complications: removed so I could post
pollypickle is offline  
Reply With Quote
Old June 4th, 2012, 08:49 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm Happy it worked for you!!!

The issue whit Samsung Infuse data network setting APN resetting has to do with but varies; sometimes the Samsung Infuse just resets on it's own or whenever you take the SIM card out, taking out the battery, and i also found out WiFi resets if from time to time.

For the most part, you will not have to worry about putting APN setting all the time, whoever, make sure you have the list of settings on hand.


Imani Smith
info@is247answers.com
is247 is offline  
Reply With Quote
Old August 13th, 2012, 08:05 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!
Cutesquirrel you are an absolute star!!!!! This has been 'doing my head in' for two days. Thanks so much x
Debs76 is offline  
Reply With Quote
Old October 2nd, 2012, 10:36 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
 
Device(s): Sidekick 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sidekick 4G having problems connecting to 4G-'APN Empty'

I'm having problems connecting to 4G. It's been a few weeks and I haven't really noticed until today, since I'm usually connected through wifi.

For me, it says "APN Empty". I tried entering all the information below then hit save and it reverted back to the "APN Empty/Add an APN?" page. When typing all the info. in, it already had MCC & MNC numbers. Those were:
MCC: 310
MNC 260
I changed the numbers to the ones below when trying to add the APN. (Could this be because I have a different phone?? I'm phone illiterate..sorry!)


Help! I have a Sidekick 4G.


Quote:
Originally Posted by is247 View Post
AT&T Settings.


Sorry guys, but the most accurate way to fix the issue with not being able to send pictures through your text or data network will not show can be resolved by following these steps.


1. Press the settings/menu button (far left button)
2. Press Settings (bottom, middle)
3. Press Wireless and network (typically at the top)
4. Press Mobile networks (typically at the bottom)
5. Press Access Point Names
6. Press settings/menu button (far left button)
7. Press New APN
Type the following Setting:



Name: ATT WAP
APN: wap.cingular
Proxy: wireless.cingular.com
Port: 80
User name: WAP@CINGULARGPRS.COM
Password: CINGULAR1
Server: Not Set
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: wireless.cingular.com
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication type: None
APN type: internet + mms + supl

Note: I advise restarting phone only after saving setting: Press settings/menu button (far left button) Click/Press SAVE on the screen


You can also email me if any complications: info@is247answers.com
biffiewand is offline  
Reply With Quote
Old October 2nd, 2012, 10:50 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
 
Device(s): Sidekick 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default For T-Mobile

Just realized what I tried was for AT&T. I have T-Mobile. Below is straight from the web and helped me out:


Per T-Mobile:
Resolution Steps
Check settings and reset APN
Checking mobile network settings and resetting the APN resolves the majority of issues, and is much faster than verifying all settings.

If you have a battery saver app, check its settings. Some battery saver apps disable the APNs or data connection when the battery level gets low. You need to adjust these settings or uninstall the app to keep the data connection working
From the Home screen, press the Menu key.
Touch Settings.
Touch Wireless & networks. Depends on software version
Note: This varies on different software versions.
Android 1.6: Wireless Controls.
Garminfone: Wireless Manager.
Behold II: Phone Information.

Verify that the Airplane Mode or Flight Mode check box is cleared.
If you see a Mobile Network check box, verify it is selected.
Touch Mobile Networks.
If you see the following check boxes, verify they are selected:
Data Enabled
Use Packet Data
Data Roaming This will incur charges if you roam internationally, but it is required to receive data when roaming domestically.
Touch Access Point Names or APNs.
Press the Menu key.
Touch Reset to default.



From the Home screen, press the Menu key.
Touch Settings.
Touch Wireless & networks. Depends on software version
Note: This varies on different software versions.
Android 1.6: Wireless Controls.
Garminfone: Wireless Manager.
Behold II: Phone Information.

Touch Mobile Networks.
Touch Access Point Names or APNs.
If there is a T-Mobile APN, touch it. If not, press the Menu key, and touch New APN.
Verify and update the following settings for the Data APN:
Name: T-Mobile
APN: epc.tmobile.com
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: <Not set>
Password: <Not set>
Server: <Not set>
MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 310
MNC: 260
Authentication type: <Not set>
APN type: <Not Set> OR Internet+MMS (depending on software version)
Press the Menu key.
Touch Save.
In the list of APNs, delete all others that may appear. If there is a FOTA APN, you may leave that one. To do this:
Touch the APN you want to delete.
Press the Menu key.
Touch Delete APN.
Verify that there is a circle next to the one remaining APN to show it is activated.
Perform a soft reset.
Test your data connection, by accessing a web page or sending a picture message (MMS).




Quote:
Originally Posted by biffiewand View Post
I'm having problems connecting to 4G. It's been a few weeks and I haven't really noticed until today, since I'm usually connected through wifi.

For me, it says "APN Empty". I tried entering all the information below then hit save and it reverted back to the "APN Empty/Add an APN?" page. When typing all the info. in, it already had MCC & MNC numbers. Those were:
MCC: 310
MNC 260
I changed the numbers to the ones below when trying to add the APN. (Could this be because I have a different phone?? I'm phone illiterate..sorry!)


Help! I have a Sidekick 4G.
biffiewand is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 19th, 2012, 01:00 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cant seem to get a mobile network for ATT so I cant make calls. I tried adding the ATT settings you posted but I get nothing. Can you help me please? I dont know what else to try.
lasherman is offline  
Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 12:20 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cutesquirrel View Post
Hi Maztor, I have the same problem (I hate that battery saver!!) and I finally found a way to restore my 4G data connection WITHOUT resetting the whole phone!!
if you go to Setting, then Mobile networks, then choose Access Point Names.
you should see at least the original one provided by your carrier (in my case it was Rogers Internet).
stay in this screen and press the bottom left button, the menu key.
then you should see a menu bar show up at the bottom of the screen, with 2 choices: "new APN" or "Reset to default".
just hit "reset to default", then it will start running and within 5 seconds you will see the APN has changed! (mine changed from "xxx.diabled" to "xxx.apn")
then just leave this screen and within 15 seconds you will start to see the 4G logo coming up again!!!!

I'm so glad I insist to try everything before going to the Fatory reset route!! I really don't want to have to set up my phone again!!!!
Hope this will help save your phone too!

THANK YOU SO MUCH!!!

I made a profile just so I could say that cause I dealt with the issue for like 6 months and att didn't know Jack shit about how to fix it

PS: if you ever see me you may have your way with me
THANKYOU is offline  
Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 09:43 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face Another solution

I was having the same problem where wifi was working, but the phone would not connect to the internet via 3G. I tried everything in this thread, but then I came across another solution that fixed my problem:

I held down the button on the right side of the phone until the power off screen came up. Then I just chose the "Data Network Mode" option.

Problem instantly solved.

Apparently this option turns the 3G off and on. I must have previously hit it accidentally.

Hope this helps.
sp
pozo is offline  
Reply With Quote
Old October 25th, 2012, 03:51 PM   #24 (permalink)
New Member
 
ifixairplanes's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: I live right in front of my phone
Posts: 4
 
Device(s): SAMSUNG GALAXY RUGBY red and black GT-S5690M 2.3.6
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Packet Data thanks!!!!!

Thanks from me too.....this place is an INCREDIBLE resourse!!!!!!!!!
ifixairplanes is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2012, 10:38 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have done a APN reset;removed Juice defender app;swithced flight mode on and off ;activated mobile data and while this results in data being restored it only stays on for about a hour or so and i then have to do the hole process again for it to come on again -any other suggestions would be appreciated
dickeos is offline  
Reply With Quote
Old November 3rd, 2012, 04:50 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine i got the same issue but it doesnt have a apn option under mobile networks on te motorla triumph. Running VM btw
EDACS is offline  
Reply With Quote
Old November 7th, 2012, 07:01 PM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just hold down the lock button and it will say 'Data Network Mode' it will probably say deactivated. Tap it and it will activate.

Trust me on this, I tried all the other options and it did NOT work. This remedy was the simplest and you dont have to change anything. Good luck
Hobbez is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2012, 05:13 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey guys,i have a samsung galaxy Ace and the data network mode is not working i keep pressing and it doesn't work !
any help?!
salezya twal is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2012, 05:44 PM   #29 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 937
 
Device(s): rooted AT&T GS4 w/ Android 4.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 282
Thanked 201 Times in 157 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by salezya twal View Post
hey guys,i have a samsung galaxy Ace and the data network mode is not working i keep pressing and it doesn't work !
any help?!
If none of above helps you, try the forum for your device
Samsung Galaxy Ace - Android Forums
electricpete is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2012, 08:56 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

mine lost the apn settings also.
ATT customer service had me
1. check that wifi was tuned off and moble networks was on
2. turn off phone for 6 minutes
3. take out the battery for 6 minutes
4. check APN settings (wasnt any)
5. said all that was left was to do a master reset back to "original status"

they checked me out after the reset said all was ok now.
but i was going to have to redo all the files and apps i had.

I got my phone working and prior to reloading everything else;

I made the jump from Froyo to Gingerbread.

after several false starts i have everything reloaded to where its supposed to be.
and i'm satisfied for now.

phone is still locked to ATT; not anxious to brick it.
mt72916 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 24th, 2013, 05:59 AM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys!
I have a Samung Infuse 4g in Budapest,Hungary. And my problem is the same: data isn't working but i can call or messaging or anything else. I made a factory reset, and reinstalled the whole phone, but it's nothing... Please help me out! Hope you can help!
Thanks a lot!
DaveyNovi is offline  
Reply With Quote
Old September 27th, 2013, 01:43 PM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by is247 View Post
AT&T Settings.


Sorry guys, but the most accurate way to fix the issue with not being able to send pictures through your text or data network will not show can be resolved by following these steps.

Note: I advise restarting phone only after saving setting: Press settings/menu button (far left button) Click/Press SAVE on the screen


You can also email me if any complications: info@is247answers.com

This worked perfectly.

Thanks!
Steve_G is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Infuse 4G
Current Rating:
Rate this Phone:

AT&T introduced the world to a 4.5 inch near-beast. With a different processor here and more RAM there, this could have been their Galaxy S II. Instead, it's closer to a Galaxy S phone than anything. It has a beefier 1.2GHz single-core Humm... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Infuse 4G
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.