Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Infuse 4G

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 23rd, 2012, 12:15 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Battery? MicroUSB port? Or something else?

Hi all,

First post here. I just bought a Samsung Infuse 4G (AT&T) from a guy off of craigslist. The guy told me the battery was bad (it was swollen), but we were able to get the phone to turn on and it appeared to be functioning normally (I was able to browse through the various menus and the app drawer).

I bought a new battery.

Note: There is NO SIM card in the phone, yet.
Note: I have tested the new battery as functioning in other devices; it is fine.
Note: I am not an AT&T customer so they won't be any help (I think).
Note: I have not yet contacted the seller for a refund.

1) When I put the new battery in (without connected to charger), the battery throbber displays, followed by the gray battery icon (as if in charging mode), the icon then disappears.

2) When I long-press the power button to turn the phone on, the above sequence is repeated and the phone will not turn on.

3) When I plug in the charger the battery throbber displays, followed by the gray battery icon, then the icon disappears, but does not appear to be charging.

4) When I plug in the charger, it goes through sequence #3 above. I long-press the power button, then the battery throbber displays, followed by the gray battery icon, I immediately release the power button then long-press the power button again and the gray battery icon changes to GREEN. I am then able to turn on the phone as if nothing was wrong; I usually have to go through the button press process several times before I get the green battery before I can turn it on.

Note: I have noticed a very faint flashing of the soft-keys on occasion.
Note: The battery is being charged when it is connected, or so it seems.

I'm lost as to what might be the culprit. When starting it, I can enter recovery mode, I can enter download mode via battery pull method.

Thanks in advance!!

Here's the info if needed:

Model: Samsung-SGH-I997
Firmware version: 2.2.1
Base Band version: I997UCKE3
Kernel version: 2.6.32.9
Build number: FROYO.UCKE3

juggernaut76 is offline  
Last edited by juggernaut76; June 23rd, 2012 at 12:18 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Reply

Samsung Infuse 4G
Current Rating:
Rate this Phone:

AT&T introduced the world to a 4.5 inch near-beast. With a different processor here and more RAM there, this could have been their Galaxy S II. Instead, it's closer to a Galaxy S phone than anything. It has a beefier 1.2GHz single-core Humm... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Infuse 4G
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.