Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Mesmerize

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 22nd, 2011, 11:17 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Not getting phone calls..help!

I'm new to this, so I'm not sure if anyone else has had this issue or if it has been addressed.

But, I'm not receiving a lot of phone calls. The calls aren't coming through while I'm on the web browser or Facebook. I'm not sure if any other apps are effecting it, but I'm certain those two are. It's driving me crazy. I shouldn't have to stay off of these apps in order to receive my calls. Plus, people always think I'm ignoring them!

Does anyone know what's going on? If so, know how to fix it?

ewoody1 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 22nd, 2011, 12:42 PM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
LaTuFu's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Virginia
Posts: 1,123
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Motorola Electrify 2, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S Mesmerize, Galaxy 10.
Carrier: US Cellular

Thanks: 82
Thanked 219 Times in 191 Posts
Send a message via Skype™ to LaTuFu LaTuFu
Default

What verison of software is your phone running?

Settings-->About Phone-->Build Number

What are the last 4 digits? EC10? EH09? EI20?

Are you on WiFi when it happens? 3G? Roaming?
LaTuFu is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2011, 11:08 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
 
Device(s): Galaxy S Mesmerize
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have experienced this same problem ever since 2.2. Now I am running on Ei20 (i think that's the name of it). In case that's wrong I am sure that it is 2.3.5. But the only solution I had back in 2.2 (froyo) was updating the roaming list thing. You can do it by dialing *228 but do it when you are not roaming. (do it when in US CELLULAR coverage area) I was told it might help, by tech support, with the signal and the missed calls. It did help back with froyo but now with GB it didn't. Now I am trying to find a new solution. I have realized that this occurs when you are engaged in a constant internet connection. As the OP stated, it isn't right that we should sacrifice the use of apps in order to make sure we get calls. It's just pointless. If I do not find a solution I may flash the 2.3.4 firmware because I don't recall this being a big issue with my last phone that I had rooted with that firmware. Hopefully there is a solution with EI20 because only reason I haven't bothered to go back to a rooted 2.3.4 is the neat blue color that appears when you reach the end of the scrolling area (off-topic I know and I am sorry) lol.
Chilangopwn is offline  
Reply With Quote
Old December 23rd, 2011, 07:08 AM   #4 (permalink)
AF Contributor
 
LaTuFu's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Virginia
Posts: 1,123
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Motorola Electrify 2, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S Mesmerize, Galaxy 10.
Carrier: US Cellular

Thanks: 82
Thanked 219 Times in 191 Posts
Send a message via Skype™ to LaTuFu LaTuFu
Default

Ironically, the ONLY time I had this problem was on 2.3.4. 2.1, all versions of 2.2, it worked fine. Now its back to working just fine on 2.3.5. Go figure.
LaTuFu is offline  
Reply With Quote
Old December 23rd, 2011, 12:49 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The software: EC10

I'm going to update the software to GB, I just haven't got around to it yet.

I never run my wifi. I'm just always on 3G.

I actually just had someone call me and the call didn't ring through the first time. I wasn't in any apps, but Facebook was listed in my task manager as a running app.
ewoody1 is offline  
Reply With Quote
Old December 23rd, 2011, 01:40 PM   #6 (permalink)
AF Contributor
 
LaTuFu's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Virginia
Posts: 1,123
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Motorola Electrify 2, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S Mesmerize, Galaxy 10.
Carrier: US Cellular

Thanks: 82
Thanked 219 Times in 191 Posts
Send a message via Skype™ to LaTuFu LaTuFu
Default

Get it updated to 2.3.4 or 2.3.5, that should clear the problem up.
LaTuFu is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Mesmerize
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.