Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Moment

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 13th, 2010, 01:03 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question google.com closing browser?

Moment running 2.1 do3/dd10, joeys recovery and root v7.
When I try to go to google.com or use the google search bar on the main sceen it starts to load, and before it finishes its closes the browser. It happens every time, with no forse close screen. It didn't always do this since I updated to 2.1, it just started recently. Has anyone else had this happen or perhaps knows what causes this?

Advertisements
dcvt16 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 16th, 2010, 08:38 PM   #2 (permalink)
Member
 
SporkLover's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 498
 
Device(s): Jitterbug
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 98 Times in 62 Posts
Default

I had that issue once. I had to turn off the locator feature in browser to get it to stop. I turned it on later and the issue went away.
SporkLover is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2010, 04:32 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Have the same issue but not just on google. no rhyme or reason so far that I can tell.
Jweb is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2010, 08:44 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Weird, my location was off so I turned it on and now so far. Google works.. gotta give it a few more tries to be sure though.
dcvt16 is offline  
Reply With Quote
Old May 22nd, 2010, 05:03 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Has anyone found any other resolution to this issue? I upgrade my Moment recently and since my browser force closes almost immediately after it opens. I've turned off location. Please post any other suggestions or resolutions. Thanks!
brijahn is offline  
Reply With Quote
Old May 22nd, 2010, 01:00 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

If google.com is force closing your browser

Can't verify it works, since I'm not having an issue... but apparently it's been fixed... needs root access, however...

Joey
ragingbull2k2 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ragingbull2k2 For This Useful Post:
The111 (May 23rd, 2010)
Old May 23rd, 2010, 11:07 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
The111's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 66
 
Device(s): Google Nexus S 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ragingbull2k2 View Post
If google.com is force closing your browser

Can't verify it works, since I'm not having an issue... but apparently it's been fixed... needs root access, however...

Joey
It works! Thanks for the link. I knew I was rooted for a reason.
__________________
www.WingsuitPhotos.com
The111 is offline  
Reply With Quote
Old May 23rd, 2010, 10:03 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
The111's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 66
 
Device(s): Google Nexus S 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by The111 View Post
It works! Thanks for the link. I knew I was rooted for a reason.
I spoke too soon. While it does work, my database keeps getting corrupted again every 20 min or so. Getting really old repeatedly deleting these .db files.
The111 is offline  
Reply With Quote
Old May 27th, 2010, 08:53 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What I did that worked for me:
Used ATK to kill the browser
Opened up facebook (because my home page is google.com)
Menu>Settings
Turn Off GPS
Turn On GPS
Clear location access
Ran ATK again to kill browser
Start browser and go to google.com
At the bottom of the screen it asks something about sharing the location or declining. I used decline and saved that option.
Works great now. No closing.
wilson419 is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 09:51 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 3 Posts
Default

This is some crap.... but I figured it out.

I joined this forum because I read it all the time..... and because I have to provide a response to this.

I "tried" to get into the google menu, as well as the browser menu, but it kept force closing before I could do anything..... crap.

You "can" go into Menu>settings> and uncheck "Use My Location"..... then Google will work.

I'm no tech saavy.... but when google tries to use your location... it force closes the browser.... I have no idea why.... but that is what is causing this.

Or..... you can do the above (uncheck "use my location")

.... Then go into your browser (google will work)

Then in the browser menu, go: Menu>more>settings>set home page

Reset your home page to something OTHER than google.... and the browser works fine.

Go back and re-check your "use my location" (I believe it serves other functions on the phone... so I want it checked)

.... and on your google phone.... don't use google until they get this fixed.... that is the solution. Use Yahoo search or something.

Even the "search" feature on the phone's main menu causes a force close..... pathetic. However... gmail appears to still work... strange

Ironic isn't it??? A google phone that force closes itself when you open up google - LOL Someone in R+D needs to be fired
ninefourteener is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 28th, 2010, 12:21 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 599
 
Device(s): Galaxy S4 (ForceROM), Nook Color (CM7)
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 24 Times in 21 Posts
Default

I had this same problem this weekend. I cleared my cache, rebooted, and finally cleared all data in the browser and it fixed it. My bookmarks and stuff are gone, but at least it works.

Oh, and for the record, I wasn't getting a Force Close dialog, it would just close the browser and go Home.
flu13 is offline  
Reply With Quote
Old June 28th, 2010, 03:25 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
ovrrdrive's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,212
 
Device(s): Note 3 SM-N900P, Evo 4G LTE S-OFF Mean Rom, 2 Evo 3D's running Mean Rom ICS, HTC Evo 4G running MikG
Carrier: Not Provided

Thanks: 160
Thanked 386 Times in 270 Posts
Default

Have any of you having problems just tried using another browser?

I use Opera because it's a lot faster on mine. The only time I use the stock browser is when I'm clicking a link out of a text message or email.

I know it isn't fixing the problem but some of the other browsers are better anyway.
__________________
Wife walks in...

Wife: Hey what are you doing?
me: Nada, phones finally rootable.
Wife: Ugh....
ovrrdrive is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Moment
Current Rating:
Rate this Phone:

Sprint has just added its first full QWERTY Keyboard Android Phone to their lineup with the Samsung Moment. Initially rumored as the "InstinctQ", the Moment rocks an 800 MHz processor - what was the fastest processor in an Android phone a... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Moment
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.