Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Live with Walkman

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 4th, 2012, 04:24 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Album Art not appearing even when Mp3s are tagged

Hey, I've just tagged almost all of my Mp3 files on my phone with my custom Album arts, and I have one confusing and odd problem. you see, I have multiple songs that have the exact same Album Art, but some songs will have the Art displaying, and the others (tagged with the exact same picture) will not show the album art and just show the standard vinyl CD picture. I have around 250 songs on my Walkman, and around 30 of them can display their Album Art, yet, the rest cannot. I know it is not a problem with the MP3s themselves, but rather with the Walkman player, since it can't display exact same album art of other mp3 files. Any help or suggestions if you know what's going on or how you can fix this? Sorry if I sound repetitive, but it's irritating to have half your playlist show your desired picture, but the other half cannot display the exact same picture! grr....

WT19i Guy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 7th, 2012, 01:22 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
 
Device(s): WT19i; Android-x86
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Not sure whats wrong with the Walkman app but a workaround would be to place the cover art as front.jpg in the album's folder instead of embedding it in the audio files.
squall38 is offline  
Reply With Quote
Old April 14th, 2012, 02:15 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i get this problem too..~what a mess
ejatmaxima94 is offline  
Reply With Quote
Old April 18th, 2012, 03:09 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Ljooba's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On Walkman apk you can't resolve this,try using other player,i like Power Amp,and play's flac files to.
Ljooba is offline  
Reply With Quote
Old April 27th, 2012, 06:42 AM   #5 (permalink)
Junior Member
 
HSRBNR's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Maharashtra, India.
Posts: 39
 
Device(s): Sony Ericsson Live With Walkman(WT19i)
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default



The problem may be with the album arts of the mp3s. Ensure that album arts you tagged, were tagged as front covers(as mp3s have front as well as rear covers).

If you observe same issue using other music players, then surely, something is wrong with the album arts.
HSRBNR is offline  
Reply With Quote
Old September 22nd, 2012, 05:18 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've just solved this issue on my 'Live with Walkman' after some tinkering.

The Walkman app assigns one cover per album of songs. I just changed my album names on mp3s that weren't tagged and covers are ok now.

Having empty album tags in mp3s will put all songs in an album named as the folder they're in, which means they will most likely have some random cover picked out from one of the mp3s.

One issue remains still: refreshing (changing) album art on some songs. Delete, power off/on, re-upload mp3 worked for me.
Gogaie is offline  
Last edited by Gogaie; September 22nd, 2012 at 05:20 AM. Reason: typo
Reply With Quote
Reply
Tags
album art, glitch, live with walkman, media player, mp3 tags, not displaying


Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Live with Walkman
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.