Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia Neo

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 23rd, 2011, 07:24 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SE Neo Wireless issue

Hi. I've got 5 days old Xperia Neo and I noticed that I loose Internet (network) access after some period of time while using wireless at home. The wirless says it is connected but I cannot browse the web, watch videos on youtube or use skype. It happens very often after running high traffic apps, for example watching video on youtube or iplayer. If I turn off and turn back the wirless on it works fine for some time and then dies again. The phone software is up to date. Does anyone have this problem or it is just me?

neowner is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 23rd, 2011, 02:27 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by neowner View Post
Hi. I've got 5 days old Xperia Neo and I noticed that I loose Internet (network) access after some period of time while using wireless at home. The wirless says it is connected but I cannot browse the web, watch videos on youtube or use skype. It happens very often after running high traffic apps, for example watching video on youtube or iplayer. If I turn off and turn back the wirless on it works fine for some time and then dies again. The phone software is up to date. Does anyone have this problem or it is just me?
I had the exact same problem with my 2 day old sim free neo, took it back for a new one which has been fine, maybe a bad batch out there?
kedge is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kedge For This Useful Post:
neowner (September 6th, 2011)
Old August 24th, 2011, 03:28 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks kedge for your reply.

I was on the phone with my mobile network supplier and they want me to reset the handset to defaults which I am going to do tonight. I am pretty sure this will not resolve the problem but probably worth a try.

The other thing I noticed is that when I changed my router's configuration to use WPA with TKIP encryption it works fine. I think there is a problem with AES encryption only and some people do not realize there is a problem until they use wireless with stronger encryption level.

I will post another message when I get the handset replaced.
neowner is offline  
Reply With Quote
Old September 6th, 2011, 03:04 AM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wireless working fine after headset replacement

After receiving the replacement headset I can confirm that everything is working fine. Hurray! Problem's resolved
neowner is offline  
Reply With Quote
Old October 18th, 2011, 03:38 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I've found the issue. There are an OS update for the NEO. If you are running 2.3.2 AES is not working properly (connection on WiFi is instable) Just update it to 2.3.4 and you're done
krazykraft is offline  
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia Neo
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia Neo by Sony Ericsson is another enjoyable offering by a company who continues to embrace Android even more. The sleek and slim Neo has beautiful curves and all-in-all stands out as an attractive option both on the exterior and interior. ... Read More

Tags
issue, wireless, xperia neo


Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia Neo
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.