Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 6th, 2010, 06:32 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 18
 
Device(s): Xperia 10 Mini
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Phone Looping after update

Well!

Have x10 Mini Unlocked on o2. Downloaded SE UPdate App this morning, and it detected new s/w. Downloaded OK. Applied to Phone OK. Finished and told me to unplug USB and start up phone.

Phone just loops around the splash screen?

HELP!

rawly is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 6th, 2010, 09:53 AM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 18
 
Device(s): Xperia 10 Mini
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

So, here's my story since I posted my failure!

Contacted SE via their online chat and they verified my phone was a brick and would have to return it to the Service Centre as the Update had failed.

Anyway, after reading a few threads across the internet, I tried to use the ‘repair’ function, but I had two problems. The phone was stuck in a repeating boot cycle, and I couldn’t physically turn it off and it kept starting up all the time! I managed to solve the above by using fast fingers! But when I did get it connected the Download Service kept telling me it couldn’t download anything!

Anyway, I walked away disappointed my phone was a brick and 10-14 days to repair! Went shopping came back and it was still rebooting itself over and over. Anyway I tried one more time with ‘repair’ and this time I got to the download % moving. May be earlier the actual SE download server was not giving me a connection?

Anyway, it then updated the s/w again, and I was crossing all my toes and fingers. It updated it told me to reboot (and this is where it all went wrong last time) – but to my shock it came back this time with the new 2.1!!!!!

So, not sure why the initial ‘update service’ failed to reboot it, but the ‘repair’ option fixed whatever went wrong, but after alot of messing about.

So, I’m updated!!!
rawly is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rawly For This Useful Post:
Timbo_UK (November 7th, 2010)
Old November 6th, 2010, 10:05 AM   #3 (permalink)
Premium Member
 
rosered's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 2,129
 
Device(s): X8, X10, Xperia Neo T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 58
Thanked 316 Times in 273 Posts
Default

I am really pleased that you got sorted without having to send it off. Let's hope that this information helps others too. Have you been posting on SE's own forum because i have seen a few people over there with the same problem.
rosered is offline  
Reply With Quote
Old November 6th, 2010, 10:13 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 18
 
Device(s): Xperia 10 Mini
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by rosered View Post
I am really pleased that you got sorted without having to send it off. Let's hope that this information helps others too. Have you been posting on SE's own forum because i have seen a few people over there with the same problem.
Indeed I saw a chap this morning on the SE forums who posted what seemed the same problem, he updated his wifes X10mini and got the looping problem.

I am not registered on there, so have not posted what I did there.

BTW! Love the new interface! Setup my Gmail account fine, and resynced all my contacts back from GMail (which I backed up to earlier) fine. Also I noticed GMail now lets you add multiple accounts - which is what I also needed, as have a 'work' gmail type account also - which I had to access via their web interface under 1.6. Yippeee!
rawly is offline  
Last edited by rawly; November 6th, 2010 at 10:16 AM.
Reply With Quote
Old November 6th, 2010, 10:18 AM   #5 (permalink)
Premium Member
 
rosered's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 2,129
 
Device(s): X8, X10, Xperia Neo T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 58
Thanked 316 Times in 273 Posts
Default

Have posted a link to here on the mini and X10 forums as there were similar problems on each.

Enjoy the upgrade, I am still waiting on 2.1 from T-Mobile UK
rosered is offline  
Reply With Quote
Old November 7th, 2010, 02:26 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rawly View Post
Indeed I saw a chap this morning on the SE forums who posted what seemed the same problem, he updated his wifes X10mini and got the looping problem.

I am not registered on there, so have not posted what I did there.
Yep, that was me. Wife went mental, but after leaving for 7h to go flat I could start again using SEUS.

Running 2.1 OK now.

(And it runs better, smoother and faster then my Galaxy S; hmm Samsung!)
Timbo_UK is offline  
Reply With Quote
Old October 3rd, 2011, 07:41 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default stuck in sony ericsson text

i am already install android from 2.1 to 2.2 on my se x10 mini pro ...after it restart it stuck in SONY ERICSSON text...............please help me...im give up already....
eeecal is offline  
Reply With Quote
Old October 5th, 2011, 11:19 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Sam-SonyXperia's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,042
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 150 Times in 138 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by eeecal View Post
i am already install android from 2.1 to 2.2 on my se x10 mini pro ...after it restart it stuck in SONY ERICSSON text...............please help me...im give up already....
I assume if you have upgraded to 2.2 that you have used third party tools to do so. If then handset will not boot past this screen then I would advise reinstalling the firmware via the Update Service application:

http://dl-www.sonyericsson.com/cws/download/1/110/61/1317636927/Update_Service_Setup-2.11.10.7.exe
Sam-SonyXperia is offline  
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia X10 Mini
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia X10 Mini is exactly what it says on the tin - a "mini" version of the original S.E X10. We first come across this bitesize handset when pictures leaked back in January 2010, at the time it was codenamed "Robyn" but wh... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10 Mini
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.