Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 19th, 2010, 01:53 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 131
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default "camera not available" error msg

Does anyone else get this error message from time to time? Its very annoying and happens at the worst time (ie when a really super photo shot happens).

I either have to reboot my phone before it will comes right or alternatively I have to keep trying to reload the camera and sometimes on about the 4th or 5th attempt it comes right.

Can this be rectified? Is it a setting i have wrong?

:-) This is such an amazing phone, but man oh man, does it have some bugs that need to be worked out :-)

Thanks, Lee

Advertisements
Dbnguy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 19th, 2010, 04:08 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: London, UK
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

Yes, I used to get it all the time. But since I've upgraded my firmware, I've not had it happen once (that's probably the kiss of death now I've said it!!!!).

Have you loaded the latest update?
wooks63 is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 04:42 PM   #3 (permalink)
Member
 
Bexy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North East England
Gender: Female
Posts: 286
 
Device(s): Galaxy Note 3, Nexus 7 2013
Carrier: T-Mobile UK

Thanks: 101
Thanked 48 Times in 44 Posts
Default

I havent had that error message appear but, I have had problems with the camera before but, that was my fault. I used Startup Auditor and had it set to disable upon launch...then I updated the app and it let me select whether to always disable it when it launches...not realizing (stupidly) that it would also kill it if i manually opened it .
If it isn't a task killer or anything like that, I'd suggest updating as well.
__________________
Sony Ericsson Xperia News
Sony News at SonyBrands
Bexy is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 12:24 AM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 131
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Well according to my phone, it does have the latest updates on it. Sigh, who knows. Did have startup auditor and juce defender and those 2 whacked my battery power even worse :-). Have uninstalled those already, and admitedly the problem is popping up less.

Guess we will just have to wait and hope the SE update fixes all known sheet :-)
Dbnguy is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 06:40 AM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: London, UK
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

Don't just take the phone's word for it that it has the latest update. Connect your phone to your PC and run the Sony Ericsson Update Service. My phone kept saying it was up to date, but when I used the update service, it gave the latest firmware.

Your Build Number should be R2BA023 or R2BA024. If not then you've definitely not got the latest version.

Alternatively it could be that your provider hasn't released the update yet. Who are you with?
wooks63 is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 06:49 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 93
 
Device(s): Sony Xperia S ( Black )
Carrier: Not Provided

Thanks: 20
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Am with O2 and my build says its R1FA016,I take it this is the old software having said that I don't seem to be having any problems with the phone ( must just be lucky )

Not sure when O2 are sending out the update.
Dunc-x10 is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 07:58 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 131
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok this is going to sound like a dumb question, but how the hell do I check firmware version :-) Tried googling but all it tells me is how to update :-)

Have tried with pc companion but cant find it, here it also tells me thought that my software is up to date...
Dbnguy is offline  
Last edited by Dbnguy; July 20th, 2010 at 09:10 AM.
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 11:21 AM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: London, UK
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

Goto Settings / About Phone - scroll down to the bottom and all the various version numbers are there.
wooks63 is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 11:32 AM   #9 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 131
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks Wooks :-) Well according to my phone, I am up to date. However, I just used SEUS and I had a 144 mg update. So I downloaded and installed that and build number is 2BA023. So guess I wasnt updated after all. Guess I should stick with the SEUS updating system :-)

Tried rooting my phone tonight, but just never got it right. Will try out the update first before I try rooting again :-)

Thanks everyone, I really appreciate your help...
Dbnguy is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 12:12 PM   #10 (permalink)
Member
 
Shonan's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Uk, South West
Posts: 330
 
Device(s): HTC DHD, SE X10i,
Carrier: Not Provided

Thanks: 40
Thanked 51 Times in 40 Posts
Send a message via MSN to Shonan Shonan155
Default

Hi guys,

i hav bin browsing around the forum and it looks like a very handy site with some very good advise,

i too am new to the android and like the xperia x10 i had one giving to me from a family member, couple of issues i have found is, the batt is really bad, camera seems to reboot the hadset when trying to use it sometimes,

i have the R1FA016 build and tried to update using both forms off update but still tells me im up to date, i completely wiped it and started from scratch re-installing the software from the SE site and it still put the R1FA016 back on,

the handset was on o2 but unlocked but im using it with a 3 sim, Can anyone please help me with this as id like to sort out some of the little issues,

many thanks guys,

Aaron,
Shonan is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 13th, 2011, 09:21 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Camera not available

Hi all, I have the same problem. I just bought the x10 and every time I try to use the camera either by going to the applications menu and click on ''camera'' or using the camera's button. Please help
lymboy is offline  
Reply With Quote
Old April 14th, 2011, 07:55 AM   #12 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: London, UK
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

What version of the Firmware do you have on the phone? Goto Settings / About Phone and it will tell you.

As I mentioned in this thread. I used to get this all the time, but once I updated my Firmware it stopped, and I've never had it again since.
wooks63 is offline  
Reply With Quote
Old November 22nd, 2011, 03:23 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

camera error can be rectified by two steps,

1. Connect ur phone to pc with pc companion or unmount the sd card from it. Then open the camera app.it shows a message "no sd card" or something like that.If the camera application can run in the absence of sd card do the next step.

2.Cconnect ur sd card to pc by either card reader or the device.open the drive then reset the computer setting to "show hidden files and folders" and delete thumbnails,cache in camera folders(DICM) or back up the personal data and format it.(check back up contains thumbnails,cache.....).ur camera will work finely.............................



for any doubts email me jbndas@gmail.com
jbndas is offline  
Reply With Quote
Old April 15th, 2014, 02:09 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Another way to resolve the problem

I have found another answer!

just goto Settings > Apps > All
and disable Xperia camera add-ons

My camera is OK after that!
majidasgari is offline  
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia X10
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia X10 announced November 2009 was Sony Ericssons first flagship phone running the Android OS and at the time of announcement - the first Android handset to come with a 1 GHz Snapdragon Processor setting a path and standard for other 'h... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.