Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 19th, 2011, 08:23 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 59
 
Device(s): Sony Xperia S
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default E;/cant mount?

Im trying to install the wolfbreak rom so my phone can run emulator games without lagging, so i follow the the Tut from xda
[ROM] Wolfs TW Gingerbread | Feel the difference | V6 out | 17/9/2011 - xda-developers

then i get
Finding update package...
E;/cant mount/dev/block/mmcblk0p1(or/dev/block/mmblk0
(Device or resource busy)
E:Cant't mount SDCARD:Wolf_Xperia_6.0.0s.zip
Installation aborted.

im using Xrecovery 0.3 gb ready
i tried alternative ways and 2 different sd cards but still get the same error, ive seen that others install there roms via rom manager but cant find a version that works for me, can any1 suggest me a link for another method to install this rom please, thank you in advance

Empath is offline  
Last edited by Empath; September 19th, 2011 at 06:22 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old September 19th, 2011, 06:18 PM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 59
 
Device(s): Sony Xperia S
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i installed ROM manager, but before i could install any ROM it asked me to install clockworkrecovery first which isnt available, i tried backing up first, mounting the sd in partition tools, have the sd mounted/unmounted before reboot if that makes any difference. ive been flashing wolfs ftf bundle every time.
  1. Reboot into xRecovery and make a back-up of your current ROM. (You'll need a working xRecovery or else it will say Device/SD Card busy).
  2. Wipe the following in xRecovery:
    • Factory Reset (Full wipe)
    • Wipe Cache Partition
    • Wipe Dalvik Cache
  3. Go to install Custom Zip and choose Wolf_Xperia_6.0.0s/c
I made sure i followed these steps everytime, but still it wont mount the sd.
am i flashing wrong or using a outdated xRecovery? plz help T.T

Update---
was trying different variables to get wolfbreak rom installed then my phone froze, i reinstalled update via SEUS to fix it. i found out my phone wasnt rooted anymore when i ran busybox. so i followed doomlords rooting TuT again. when i flash the kernel downgrade my phone either freezes when i switch it back on or doesnt give me the option to root. the best i can do right now is flash wolfs ftf file but thats it. its starting to be a headache now :\ sos

Update---
I gave up trying to install custom roms..i settled for reinstalling stock 2.3 and flashed wolfbreaks ftf bundle which seem to increase my phones performance enough i guess..i dont know for sure i only say that because my phone starts up like flash now so that's got to count for something lol. i was able to run FPSE (psx emulator) which was really all i wanted to do and games are working pretty good for me...currently playing ff9 but still having minor problems which im working on fixing..
calling on x10 users that have played ff9 on FPSE. any tips?
Empath is offline  
Last edited by Empath; September 20th, 2011 at 09:01 PM.
Reply With Quote
Old September 20th, 2011, 08:50 PM   #3 (permalink)
Member
 
916x10's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 491
 
Device(s): Moto Atrix 2 v2.3.6 (rooted)
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 65 Times in 56 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Empath View Post
i installed ROM manager, but before i could install any ROM it asked me to install clockworkrecovery first which isnt available, i tried backing up first, mounting the sd in partition tools, have the sd mounted/unmounted before reboot if that makes any difference. ive been flashing wolfs ftf bundle every time.
  1. Reboot into xRecovery and make a back-up of your current ROM. (You'll need a working xRecovery or else it will say Device/SD Card busy).
  2. Wipe the following in xRecovery:
    • Factory Reset (Full wipe)
    • Wipe Cache Partition
    • Wipe Dalvik Cache
  3. Go to install Custom Zip and choose Wolf_Xperia_6.0.0s/c
I made sure i followed these steps everytime, but still it wont mount the sd.
am i flashing wrong or using a outdated xRecovery? plz help T.T

Update---
was trying different variables to get wolfbreak rom installed then my phone froze, i reinstalled update via SEUS to fix it. i found out my phone wasnt rooted anymore when i ran busybox. so i followed doomlords rooting TuT again. when i flash the kernel downgrade my phone either freezes when i switch it back on or doesnt give me the option to root. the best i can do right now is flash wolfs ftf file but thats it. its starting to be a headache now :\ sos
If you used SEUS to reinstall the update, of course your phone won't be rooted anymore. Did you format your SD card in Fat32? Did you use xRecovery to make a backup of your working rom BEFORE staring the custom rom flashing process? If you didn't, you will get that error every time. So this is what I would do. Using SEUS, get back a working stock rom. Root it. When you start the rooting process, make sure you follow the directions to the T! Read each step multiple times if you have to in order to make sure you're doing the right thing. It's very easy to overlook a step or accidentally do something wrong, take your time. I was the noob of all noobs when I decided to grow a pair and root my phone so I could get xRecovery in order to install the WB rom. I was so scared I was gonna brick it, it probably took me twice as long as it really should have cause I read and reread every step and made sure everything was done exactly as listed in DoomLord's tutorial and everything went smooth, got it done right with no issues at all the first time.
916x10 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to 916x10 For This Useful Post:
Empath (September 20th, 2011)
Old September 20th, 2011, 09:36 PM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 59
 
Device(s): Sony Xperia S
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

reformat sd card ill try that thanks...i think i have overlooked something, its weird how it worked for me before but not now. will post progress
Empath is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2011, 10:59 PM   #5 (permalink)
Member
 
916x10's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 491
 
Device(s): Moto Atrix 2 v2.3.6 (rooted)
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 65 Times in 56 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Empath View Post
reformat sd card ill try that thanks...i think i have overlooked something, its weird how it worked for me before but not now. will post progress
It's very possible. That tutorial, while very detailed and spot on, is quite lengthy and there are alot of things to do...and for a noob not well versed in the process it is very easy to overlook a step, make a mistake, etc.
916x10 is offline  
Reply With Quote
Old September 21st, 2011, 11:20 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 59
 
Device(s): Sony Xperia S
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Update

I gave up on rooting :\ Ive manged to install auto memory optimizer and adjust some settings in FPSE so games can run smoothly, but im not going to customize my phone anymore, i get the feeling im just making things worse. Every phone shop i went to no nothing about rooting (not surprised) now im looking for a expert to help me through chat so we can analyze and solve my problems step by step.

i reformatted sd and followed doomlords rooting Tut many times but i still dont get the root option. the part where the process fails for me is when i connect the usb right after i feel the vibration after i turn the phone on, i even waited and checked to see if usb debugging and unknown sources were ticked

ill just point out my obvious errors:
In flashtool it doesn't install busybox and i get "Android version : 2.3.3 / kernel version : uname: permission denied"

Through google search i found out you can install busybox via adb shell so i followed the ADB guide for dummies. i installed drivers and extracted adb files to C:. But the first command it tells me to enter in command prompt doesnt work for me. even though ive edited the directory to correct path it just says doesnt recognize internal or external etc C:/users actually doesnt exist
the only thing it recognizes is the adb.exe itself then a bunch of adb commands just come up and im pretty much a noob at command prompt too T.T
so if there is anyone out there willing to sit down and help me out id love you forever..ill even donate whats left in my paypal lol

NOTE:i cant access internet through x10 or via usb/pc
Empath is offline  
Last edited by Empath; September 21st, 2011 at 11:32 PM.
Reply With Quote
Old September 22nd, 2011, 09:12 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
beau420's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ottawa
Posts: 1,105
 
Device(s): x10a 2.3.3 (with x10i ROM from T.E.A.M. ROM V4.0)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 177 Times in 166 Posts
Default

Can't hurt to check this out.

[FLASHTOOL GUIDE] HOW TO for n00bies

Xrecovery won't install.

Youtube clip here

One Click Root App....
beau420 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to beau420 For This Useful Post:
Empath (September 23rd, 2011)
Old September 23rd, 2011, 12:32 AM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 59
 
Device(s): Sony Xperia S
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

tx beau ive been through that noob guide before...cant hurt to have another go. not fussy about rooting anymore since i can play my ps games...wouldnt mind more improvements though
Empath is offline  
Reply With Quote
Old September 23rd, 2011, 01:33 PM   #9 (permalink)
Member
 
916x10's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 491
 
Device(s): Moto Atrix 2 v2.3.6 (rooted)
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 65 Times in 56 Posts
Default

Rooted on custom rom > stock rom

Dont give up brotha, ur so close to the promised land!
916x10 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to 916x10 For This Useful Post:
Empath (September 25th, 2011)
Reply

Sony Ericsson Xperia X10
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia X10 announced November 2009 was Sony Ericssons first flagship phone running the Android OS and at the time of announcement - the first Android handset to come with a 1 GHz Snapdragon Processor setting a path and standard for other 'h... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.