Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 24th, 2010, 11:39 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default my x10 won't charge!!!!!!

before, it works perfectly fine with main charge and usb charge.
and now it won't charge whatsoever no matter how i try.
i did the factory reset on my x10. still it wont charge.
btw when i turn off my x10 first, then connects it to the power.
it would turn on my phone like others but just wont charge.
is there anyone having this problem?????
please help me...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:c onfused:

Advertisements
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jpr1d3 For This Useful Post:
aswinzacharias (November 2nd, 2011)
sponsored links
Old May 24th, 2010, 01:31 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Location: England
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jpr1d3 View Post
before, it works perfectly fine with main charge and usb charge.
and now it won't charge whatsoever no matter how i try.
i did the factory reset on my x10. still it wont charge.
btw when i turn off my x10 first, then connects it to the power.
it would turn on my phone like others but just wont charge.
is there anyone having this problem?????
please help me...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:c onfused:
I bought a second battery and it did that! It sounds like it could be a faulty battery......or maybe a problem with the usb port on the phone!
pinetowncop is offline  
Reply With Quote
Old June 1st, 2010, 08:48 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thank you
i think i need to find a technician to take a look at my x10。
because i did try used a third party charger and tried to charge my friend's N97 with my x10 original power adapter.
my power adapter works fine on N97.
i guess there maybe a problme with the usb port like u said above.
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
Old June 4th, 2010, 01:19 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Brilliant phone - battery not charging

Hi,

Had my X10 for a week now. Android is awesome! At first i had the usual battery issues everyone is talking about.. battery not lasting more than a day, etc. Now, a week into having the phone, it won't charge either! So frustrating! Also tried different chargers but while none work on my phone, they all work on other phones.

When i plug the charger in, it boots the phone up (as if it is charging), but then shuts down automatically again cause the battery level is so low!
Carld23 is offline  
Reply With Quote
Old June 4th, 2010, 05:47 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 14
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

is the red light flashing?
try removing the battery for a few seconds then reinsert the battery whilst the wall charger is plugged in. give it 5 mins before attempting to switch it back on.
if it manages to switch back on, try to put the phone in flight mode until the red light turns a pale green.
metcard is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2010, 10:02 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: US
Posts: 54
 
Device(s): G1, Touch HD Android ROM, TP2, SE X1, N1, SE X10, Samsung Vibrant owner
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jpr1d3 View Post
before, it works perfectly fine with main charge and usb charge.
and now it won't charge whatsoever no matter how i try.
i did the factory reset on my x10. still it wont charge.
btw when i turn off my x10 first, then connects it to the power.
it would turn on my phone like others but just wont charge.
is there anyone having this problem?????
please help me...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:c onfused:
i have exact same problem, it happened to me last night outta the blue. my wife has the x10 also so i switched chargers, batteries, everything still same problem. i called se this morning and since im in the usa and have the x10i its gonna be lenghty process. they will fix but since phone not sold in usa yet they would have to send off and he said it could be weeks. have figured out a solution? what u gonna do? right now im charging battery thru my wifes phone and thats already getting old. i think the usb port went bad.
lcrkz0023 is offline  
Reply With Quote
Old July 26th, 2010, 02:21 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a problem with my x10i, i've had the phone 4 days now and it's been charging fine. I put it on charge every night (all night) and have had no problems untill when i woke up yesterday i noticed i had half full battery! my phone was still pluged into charger but wasnt charging! It was charging when i went to bed fine! when i connect my phone to my pc it will charge and function as normal so i can rule out cable and my usb port on phone. Could it be the plug? could it have over heated due to over night charging? this is really annoying as i now have to charge all morning via pc! any help would be most appreciated, thanks in advance.
Dominator2k10 is offline  
Last edited by Dominator2k10; July 26th, 2010 at 04:39 AM.
Reply With Quote
Old August 2nd, 2010, 09:42 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

Hey all,
Am having the same problem but now and again it does charge. When its not working and my phone is off i plug it in and it automatically turns on so there must be some charge getting through. Am really confused tried everything down to unistalling programs to swapping batteries, chargers etc, ive even tried taking out the battery like someone had advised but still nothing. I think its the usb port as some times it works and sometimes is doesn't. Wouldnt recommend this phone to anyone!!!
niknik is offline  
Reply With Quote
Old August 2nd, 2010, 09:44 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

got the same issue.
phone back with voda uk for repair...
will keep you posted

Raj
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
Old August 3rd, 2010, 04:28 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 59
 
Device(s): Xperia X10
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

my usb was broken, rang orange last night and they said it was a manufacturers problem, so theyr meeting me at work today and giving me a new one for freeeeee, result
tinkk is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 9th, 2010, 06:23 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ireland
Posts: 24
 
Device(s): Sony Ericsson Xperia X10
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have 2 x10's both stopped charging when they were less than a month old within a space of a week. Sony swapped out both handsets. I have both back now 3 weeks and now one is after stopping charging! seriously this is not cool!
d_dan is offline  
Reply With Quote
Old August 10th, 2010, 05:39 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i sold an X10i to trade in for a X10a a few months ago. But the buyer went and jammed another memory card into the slot when there was already one there. So the phone would not turn on or charge. So I got the phone back and lost my money. I tried buying third party warranty and charging it through various outlet. Well today I just gave up and was about to open it myself to check whats wrong with it. Took out the memory card and switched batteries to check one last time AND IT WORKED. for everyone having this problem try taking out the memory card first.
omgsigh is offline  
Reply With Quote
Old August 22nd, 2010, 10:16 PM   #13 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by lcrkz0023 View Post
i have exact same problem, it happened to me last night outta the blue. my wife has the x10 also so i switched chargers, batteries, everything still same problem. i called se this morning and since im in the usa and have the x10i its gonna be lenghty process. they will fix but since phone not sold in usa yet they would have to send off and he said it could be weeks. have figured out a solution? what u gonna do? right now im charging battery thru my wifes phone and thats already getting old. i think the usb port went bad.
i did call the sony ericsson customers service that they replied to me that since X10 is not offically release in US. they will charge me 185 for repairing if i went without the proof of purchase and plus like u said a lenghty process. i was arguin with them on the phone for hours. still nothing was solved at the end of the conversation. i just waitin for better solution from them. i dont trust those third party mobile repair service on the market.
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
Old August 22nd, 2010, 10:19 PM   #14 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by tinkk View Post
my usb was broken, rang orange last night and they said it was a manufacturers problem, so theyr meeting me at work today and giving me a new one for freeeeee, result
i feel u yo. it gotta to be a manufacturers problem. one of my friends she has X10i too, less than one month after she purchased, she had tha same problem.
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
Old August 22nd, 2010, 10:26 PM   #15 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i think we should all make complaints to sony about how bad their phone quality is.
make them know we are serious. their phones aint cheap. our voice need to be heard.
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
Old September 15th, 2010, 12:27 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have the same problem! Do your phones get really warm while being plugged in? This really sucks. Will try to get a hold of SE tomorrow. I have the x10i using it in US so hopefully this won't be a problem.
arash is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 08:36 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

haha get this . igot the xp 10 bout 3 months ago . worked fine for 2 weeks and it stopped charging exactly the same as you guys have all stated. took it in for repair . got it back 1 month later not repaired and the slimy ****s still had the nerve to charge me 70 buks for the repair . they said the phone wad damaged beyond repair . but that was bullshit cause i rang up consumer protection n told them wat happened and next day got a call from telstra saying that they will fix it . anyway they fixed it but guess how long that lasted . 5 ******* DAYS . now it is doing the exact same thing . ive tried new batteries ,chargers ,cables aswell guys so dont waste your money. so in my experience . . DONT BUY THE XPERIA X10 . its cost me so much coin and cause so much hassle its just not worth it ey. i sypathise with you all and good luck
nuggetmc1@hotmail.com is offline  
Reply With Quote
Old September 23rd, 2010, 11:18 AM   #18 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Carld23 View Post
Hi,

Had my X10 for a week now. Android is awesome! At first i had the usual battery issues everyone is talking about.. battery not lasting more than a day, etc. Now, a week into having the phone, it won't charge either! So frustrating! Also tried different chargers but while none work on my phone, they all work on other phones.

When i plug the charger in, it boots the phone up (as if it is charging), but then shuts down automatically again cause the battery level is so low!
dont bother on the the this feature of turn the phone on with charger plug in.
it is a default feature of the phone no matter whether or not the phone is charging.
Jpr1d3 is offline  
Reply With Quote
Old September 23rd, 2010, 04:28 PM   #19 (permalink)
Senior Member
 
CuBz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,645
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 60
Thanked 226 Times in 158 Posts
cubz90@gmail.com
Default

I've had my phone for 3 days and its already stopped charging :|

It charges when held in a certain position but randomly stops charging!
CuBz is offline  
Reply With Quote
Old September 23rd, 2010, 08:31 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Mine very mysteriously started charging again and absolutely NO problems what so ever! So it is not something that burns on the circuit board. This is weird... I wonder what the problem is coming from...
arash is offline  
Last edited by arash; September 23rd, 2010 at 08:40 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to arash For This Useful Post:
Hung Wei Lo (September 28th, 2010)
sponsored links
Old September 24th, 2010, 05:53 AM   #21 (permalink)
Senior Member
 
CuBz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,645
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 60
Thanked 226 Times in 158 Posts
cubz90@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by arash View Post
Mine very mysteriously started charging again and absolutely NO problems what so ever! So it is not something that burns on the circuit board. This is weird... I wonder what the problem is coming from...
This is strange because mine has done exactly the same thing
CuBz is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 05:27 AM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Xperia X10 Will Not Charge

Not at all happy with my x10. Will not charge from either charger or USB or connect to computer. Called in to o2 yesterday in Solihull where the guy in there is usually hlpful but all he could say was that the phone would have to go back to SE and may take 2 weeks or so and I would lose all info and apps I have on the phone. I think there may be a trading standards issue here as the phone is obviously not fit for the purpose intended. I was not offered a phone to lend and my phone is important to my business. Am now considering moving from o2 to another provider. Anyone got any comments or advice, it would be very welcome as I have tried most things to get it charging again. Noel
androidnoel is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 05:29 AM   #23 (permalink)
Senior Member
 
CuBz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,645
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 60
Thanked 226 Times in 158 Posts
cubz90@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by androidnoel View Post
Not at all happy with my x10. Will not charge from either charger or USB or connect to computer. Called in to o2 yesterday in Solihull where the guy in there is usually hlpful but all he could say was that the phone would have to go back to SE and may take 2 weeks or so and I would lose all info and apps I have on the phone. I think there may be a trading standards issue here as the phone is obviously not fit for the purpose intended. I was not offered a phone to lend and my phone is important to my business. Am now considering moving from o2 to another provider. Anyone got any comments or advice, it would be very welcome as I have tried most things to get it charging again. Noel
Well I had the same problem, rang T-mobile and they sent me out a new one which I am waiting for now, but I think this was because I was within the first 7 days of purchasing my Xperia. Usually I would have to send it to them for repair
CuBz is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to CuBz For This Useful Post:
androidnoel (September 28th, 2010)
Old October 3rd, 2010, 01:55 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am on my 3rd x10, and Orange keep sending replacements and it always has same problem, went in on Saturday and was told it was a loose connection in the charging slot, and then told 'to maybe put an elastic band round the charger and the phone. Gonna ring them tomorrow and demand a replacement and I don't want another x10!!!
It seems like a common problem and I think SE should do a recall!!
ThFc is offline  
Reply With Quote
Old October 3rd, 2010, 02:13 PM   #25 (permalink)
Senior Member
 
MrWomble's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Newcastle - UK
Posts: 774
 
Device(s): Sony Xperia S Sony Ericsson Xperia X10 & Xperia Arc Samsung Galaxy S2 T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 51 Times in 48 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by androidnoel View Post
Not at all happy with my x10. Will not charge from either charger or USB or connect to computer. Called in to o2 yesterday in Solihull where the guy in there is usually hlpful but all he could say was that the phone would have to go back to SE and may take 2 weeks or so and I would lose all info and apps I have on the phone. I think there may be a trading standards issue here as the phone is obviously not fit for the purpose intended. I was not offered a phone to lend and my phone is important to my business. Am now considering moving from o2 to another provider. Anyone got any comments or advice, it would be very welcome as I have tried most things to get it charging again. Noel
This is NOT a trading standards issue - but a manufacturing warranty issue, hence why O2 offered to send it to SE for repair - as for a loan phone, this is usually only offered by any store/carrier if
A) they have any in store
B) that you have an extended insurance plan on the phone

seriously, if you bought a tennis racket and broke some strings would you restring it or go back to sports store claiming trading standards ??

Quote:
Originally Posted by ThFc View Post
I am on my 3rd x10, and Orange keep sending replacements and it always has same problem, went in on Saturday and was told it was a loose connection in the charging slot, and then told 'to maybe put an elastic band round the charger and the phone. Gonna ring them tomorrow and demand a replacement and I don't want another x10!!!
It seems like a common problem and I think SE should do a recall!!
Trouble is with doing a recall is that it costs too much money, besides which it is not a 'common' problem as most have varying solutions

if it was a faulty batch of batterys then yes, if it were faulty batch of USB's on handset then yes, but for varying degrees and causes, not a chance
MrWomble is offline  
Last edited by MrWomble; October 3rd, 2010 at 02:15 PM.
Reply With Quote
Old October 4th, 2010, 05:31 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Lithuania
Posts: 2
 
Device(s): Sony Ericsson Xperia X10
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to grounded
Default

Hello,

I have the same problem. One question: are your phones rooted ? Before I rooted mine, everything was OK. When I rooted, it charges up to 88% and then stops.

After the rooting, I have installed the same apps as I used before.

Maybe it is something wrong with the soft ?
grounded is offline  
Reply With Quote
Old October 4th, 2010, 07:05 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Lithuania
Posts: 2
 
Device(s): Sony Ericsson Xperia X10
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to grounded
Default

Guys, this is what I did.

After rooting my phone, I was using a BatteryLife app. Everything looked fine for about a week, but today my phone charged up to 88% and all of a sudden stopped.

Have removed the battery and the memory card, but this didn't help.

Then I connected my phone to the PC (thought I will update it via SE) and noticed that it started charging again.

When the deault icon at the top right of the phone screen was showing, that the phone is fully charged, the BatteryLife app showed, that it is charged only up to 90%.

Have removed the app, browsed the internet, listened to music, used the navigation, etc. etc. In other words, did everything, so I can charge my phone again.

When I finally plugged in the charger (didn't connect it to PC), it was charging as normal.

Please, try this, maybe for some of you it will work as well
grounded is offline  
Reply With Quote
Old October 12th, 2010, 04:44 PM   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 63
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

I haven't had any of the issues where the phone will not charge to 100%. But I have had an issue where the phone is used until completely dead. So dead that it won't charge the battery.

When you plug the charger in, or try to power it up, the LED blinks quickly in multiples of 3. I got the batteries to successfully charge by removing them from the phone. Plugging the phone into a charger for 5 min and then inserting the battery while the charger is still plugged in.

This has worked for me with 2 different batteries.

FYI
sparkdroid is offline  
Reply With Quote
Old October 23rd, 2010, 02:12 AM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thumbs up you're a star

Quote:
Originally Posted by metcard View Post
is the red light flashing?
try removing the battery for a few seconds then reinsert the battery whilst the wall charger is plugged in. give it 5 mins before attempting to switch it back on.
if it manages to switch back on, try to put the phone in flight mode until the red light turns a pale green.

You're a star buddy I put the phone in flight mode switched off the phone and then took out the battery, left it out for a few seconds then put it back in when the charger was still in and it has gone all the way back up (Battery life). Thanks alot

Cornesy
cornesy87 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to cornesy87 For This Useful Post:
Android-Wannab (March 14th, 2011)
Old November 12th, 2010, 04:42 AM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im losing my mind with the x10i!!
im currently on my 4th and the same problem yet again!!
got a brand new one yesterday and it wont charge past 15%. doesnt matter what i try i just cannot get it to charge any more then that. iv tried a new battery but thats just doing the same thing. major stress as vodafone wont give me a new make or model and just keep replacing it! surely its at more cost to them to do that and would be cheaper just to give me a working phone?
Priincess89 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 12th, 2010, 09:48 AM   #31 (permalink)
Premium Member
 
rosered's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 2,129
 
Device(s): X8, X10, Xperia Neo T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 58
Thanked 316 Times in 273 Posts
Default

Hey Princess, so have they all done the same thing... not taking charge? Assume you have changed the plug and usb lead involved not just the handsets? Are you you with Voda UK or another location in the world?
rosered is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 10:46 AM   #32 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 195
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Mine is very odd. I've went from 30% to full charge in about 90 minutes and sometimes, overnight, I don't get to 100%.
cwepruk is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 11:28 AM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default sony xperia fault

To all, there is a fault on the sony xperia x10 where in time u wont be able to charge phone via mains nor usb.
You need to contact sony themselves who will if your in uk and the phone is in warrenty will repair the phone for free.
The process takes bout 5 days from posting and recieving your phone back.
The fault is with the charging base and wont let u connect to a pc.
Mind done this and i contacted sony who are aware of this and will repair it by changing the mother board on the phone.
had no problems after this and came back with a new iemi number and fully updated to the new version 2.1.

Your service profider cant do anything except give u another phone over and over but sending it to sony it will solve the problem.
hope this helps you all.
One last thing ive seen people saying bout buy a new battery or charger and usb lead. these are not the problem its the phone dont waste your money on new chargers or usb leads as like i said there not the problem the problem is direct to the phone.
mattyd2009 is offline  
Last edited by mattyd2009; December 10th, 2010 at 11:32 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mattyd2009 For This Useful Post:
shanetactical1 (March 10th, 2011)
Old December 10th, 2010, 11:34 AM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Priincess89 View Post
im losing my mind with the x10i!!
im currently on my 4th and the same problem yet again!!
got a brand new one yesterday and it wont charge past 15%. doesnt matter what i try i just cannot get it to charge any more then that. iv tried a new battery but thats just doing the same thing. major stress as vodafone wont give me a new make or model and just keep replacing it! surely its at more cost to them to do that and would be cheaper just to give me a working phone?
contact sony e. they will fix the phone for you, your service provider cant do anything except change your phone. the problem lays within the phone which sony are aware of. the process takes bout 5 days from sending and reciveing you phone back updated and new mother board.
mattyd2009 is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2011, 04:02 PM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Ahh :(

I've had my X10 for about 3 months, it was working fine until recently the chargers not worked straight away, but usually after trying it for a while it eventually works but just has to stay at a specific angle. However now it wont recognise the charger at all , the red light just flashes at the top & the usb computer connection isnt working either ? what to do?
Shazzz is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2011, 05:29 PM   #36 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portsmouth
Posts: 16
 
Device(s): Sony Xperia X10!
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Exactly what happened to mine ^

I took it down my local market and gave i to the guy at a phone repair stall lol, got it sorted for me in a couple weeks.
Metaz is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2011, 10:55 AM   #37 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

mine is back in again for the same problem for third time.. next time it happens, will try the sony e approach........
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2011, 09:53 AM   #38 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well folks, after reading this entire forum on saturday which is when mine was not charging, I decided to nip the problem in the bud right away & take mine back to T-mobile as it's only a couple of month old and still under warranty (insured also).

Explained to the woman the problem and said I had been on this forum and I'm not the only one experiencing the problem.
Problem was dealt with and X10 is now on it's way to SE for repair, I was given a replacement nokia something, it rings (wow) and lets me use my contract minutes so thats fine.

I will however keep you all posted on what happens and when I recieve the phone back. Missing my internet radio and web browsing on the move already
JohnieK84 is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2011, 12:46 PM   #39 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi all had same problem with battery was told to place battery on a warm radiator resets memory... worked for me good luck all
john cl is offline  
Reply With Quote
Old January 20th, 2011, 03:03 PM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default not charging

took my x10 back to o2 shop for not charging, they sent it off for repair have just got it back un-repaired, I have been told it is beyond repair due to spillage/ water damage. my phone has never been had any spillage/water near it, please tell me what my rights are i am on contract.
bomber1 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 20th, 2011, 03:14 PM   #41 (permalink)
Senior Member
 
CuBz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,645
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 60
Thanked 226 Times in 158 Posts
cubz90@gmail.com
Default

This seems to be a very common problem with the X10. When I first got mine, it stopped charging after a few days, and wouldn't charge. So I got a new one. Now I think it's about to go again as the USB seems very loose
CuBz is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 03:28 AM   #42 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

mine just came back, VF said they sent mine on to SE, who couldn't repair it either and replaced my phone, so on my third X10 within a year, hopefully the build quality on the new ARC will be better
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 05:06 AM   #43 (permalink)
Senior Member
 
CuBz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,645
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 60
Thanked 226 Times in 158 Posts
cubz90@gmail.com
Default

How long did it take, from the day you send it, to the day you received the new one?
CuBz is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 05:09 AM   #44 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

this time around, due to the bank hols over x-mas and new year.. it took them nearly 3 weeks from me dropping the phone off....sending to SE added a few extra days.. last time around is was about a week.
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 11:21 AM   #45 (permalink)
New Member
 
websnoop's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: UK
Posts: 11
 
Device(s): X10
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oh happy daze
Default

30 squid to get my no charging muffa f**ing x10 fixed with 3, son of my bi*ch....
three different reasons to what needed fixing, they got no idea. Anyways got me baby back, when working it’s a top dog fone….when not its poo...... just like 3 mobile....so say I.
websnoop is offline  
Reply With Quote
Old January 26th, 2011, 07:00 AM   #46 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Picking mine up today after 2 weeks and a couple of days, it's ready to be picked up from T-Mobile, and thanks to your little posts here I was looking forward to it but now I'm dreading the thought of it still being malfunctioned and I don't really want to go to HTC and especially iphone, but when shit hits the fan i guess i'll have to. the new SE arch seems okay wonder if they have solved the charge problem on that model before releasing it in a months time though.
JohnieK84 is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2011, 01:15 PM   #47 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by JohnieK84 View Post
Picking mine up today after 2 weeks and a couple of days, it's ready to be picked up from T-Mobile, and thanks to your little posts here I was looking forward to it but now I'm dreading the thought of it still being malfunctioned and I don't really want to go to HTC and especially iphone, but when shit hits the fan i guess i'll have to. the new SE arch seems okay wonder if they have solved the charge problem on that model before releasing it in a months time though.

Ok, had the phone for a few days now.
MAINBOARD EXCHANGED & SOFTWARE UPDATED
Needed a good charge when I got it (obviously) and took much longer than before (about double the time) to charge up fully to 100%.
It seems to take longer to recharge but this is a very good thing because it seems to be either putting more power into the battery or managing the power from the battery better because it can go more than a single day from a 100% charge, (lasted 2 days from a single charge), which is increadable considering before it would constantly require recharging.

It's taken 2 weeks to come back from SE, but it's been worth the wait and now my phone is back to form knocking out the silly iphone
JohnieK84 is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2011, 11:57 PM   #48 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help plz

i'm having the same probs as all of u guys ive had my phone for 4 months and then today was the first time i plugged it in the computer to update it and and went through the steps to back it up then had to stop to charge the phone to 50% it said and so i put it on charge and it just wouldn't charge... Also can someone plz tell me i didn't get insurance on the phone it's on a plan with optus ( i live in Australia ) so can i still take it bak to the shop is it under warranty even if i don't have insurance
thanx guys
maria26 is offline  
Reply With Quote
Old January 31st, 2011, 01:41 AM   #49 (permalink)
Premium Member
 
rosered's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 2,129
 
Device(s): X8, X10, Xperia Neo T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 58
Thanked 316 Times in 273 Posts
Default

First of all are you using the original lead and charger as they are really picky phones over what they will take a charge from. Does the PC recognise the phone and can you charge it via the PC at all.

You could take it back to the shop to try a couple of things and then get them to repair it under warranty, as long as you still reside in the country of original purchase and have your receipt and have made no modificaitons to your phone, your warranty should be valid.

But at the shop I would also get them to try your phone with their charging unit and usb and possible try their battery from the display model in your phone. What you want to narrow it down to is the point of failure so from the wall working towards the phone... charging plug.... then usb lead... then usb socket... then battery. Obviously if it is one of the removable items that makes it a bit easier to resolve, if it is the usb socket then it will have to go back to be repaired.
rosered is offline  
Reply With Quote
Old January 31st, 2011, 03:27 AM   #50 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine different issue

1. USB can charging
2. Plug in cant charging

Any one have the same issue and how to solve?
aaluki is offline  
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia X10
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia X10 announced November 2009 was Sony Ericssons first flagship phone running the Android OS and at the time of announcement - the first Android handset to come with a 1 GHz Snapdragon Processor setting a path and standard for other 'h... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.