Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 10th, 2010, 03:26 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Aps not downloading?

when I pick an app to download from market, it won't download. They just sit there "preparing to download"

Any thoughts ?

ballogie is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 10th, 2010, 03:34 AM   #2 (permalink)
Member
 
Crash27's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Peterborough, Ontario, Canada
Gender: Male
Posts: 259
 
Device(s): -Samsung Galaxy SIV -Samsung Galaxy SIII -Samsung Galaxy SII X -Samsung Galaxy Ace II X
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Send a message via MSN to Crash27 the.hobbit.32@gmail.com
Default

There is several things that you can try, make sure you have the WiFi turned off for the market will not let me download if connected, also make sure you have checked off the Unknown Sources under your Application Settings just to make sure. Other than that I would make sure you can browse the web and if that fails then I am not sure.
Crash27 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:49 AM   #3 (permalink)
Lover
 
lekky's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Manchester UK
Posts: 5,254
 
Device(s): Asus EeePad Transformer - Samsung Galaxy Mini - SE Xperia Arc - SE Xperia Play - Samsung Galaxy SII
Carrier: Not Provided

Thanks: 59
Thanked 1,295 Times in 490 Posts
Default Re: Aps not downloading?

Well you don't need to turn off wifi or check unknown sources. Those won't be the problem.

are you signed into google talk? Apps won't download unless you are
lekky is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:59 AM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Google Talk ! I hadn't thought of that. Cheers, I'll check that out and report back
ballogie is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 04:02 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, had a look. Where do I find Google Talk settings ?
ballogie is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 04:18 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

I was having this problem early...have you changed your mail from Googlemail to Gmail...if you have there is your problem.. either revert back reset all of your account settings ;-)
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 12:20 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also had the same problem.

I used SE Update Service to re-install he firmware. I haven't had no problems since. *touch wood*
Gavilaaar is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 12:59 PM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 191
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 (Pebble Blue 16GB) Sony-Ericsson Xperia X10A
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

I use Wi-Fi only to download apps and there hasn't been a problem. I have never signed in to Google Talk and still have no problem. Sometimes it will look like the app isn't doing anything but preparing to download or sometimes it doesn't even show that for a while but as long as I wait for a while, it will eventually kick and do what it is supposed to do. The wait usually is at most 20 seconds or so.

Though I also had reinstalled the firmware because the phone funtionality stopped working once, so maybe that is the way to go. I'm not sure. If you choose this route, make sure you back everything up first.
JDwan is offline  
Reply With Quote
Old June 22nd, 2010, 04:34 PM   #9 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xx_raj_xx View Post
I was having this problem early...have you changed your mail from Googlemail to Gmail...if you have there is your problem.. either revert back reset all of your account settings ;-)

Thanks - that indeed was the problem. I changed back to "googlemail.com" from "gmail.com" and that fixed it instantly. Can I buy you a beer ?
ballogie is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2010, 03:44 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

you can do. .live in Wycombe UK, next time u around, give a shout ;-)

you can change to Gmail, but I had to do a clean install, wipe it clean and start again to get my gmail working properly.

their might be an other way.. but the fresh install worked for me.
tx

Raj
xx_raj_xx is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply

Sony Ericsson Xperia X10
Current Rating:
Rate this Phone:

The Xperia X10 announced November 2009 was Sony Ericssons first flagship phone running the Android OS and at the time of announcement - the first Android handset to come with a 1 GHz Snapdragon Processor setting a path and standard for other 'h... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X10
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.