Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X8

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 22nd, 2010, 04:16 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wifi problem on my xperia x8

Hello i have a big problem .. three days ago i changed my wifi password so i was the only one to know ... after that i managed to connect all my devices ( 2 pc, ipod touch, ps3) on the internet, but ever since whenever i try to connect my xperia x8 router (siemens) turns off and restarts. why is this happening? before password change everything was ok i could connect with any difficulties

Ps my first post hello

idfinder is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 25th, 2010, 11:38 AM   #2 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone?????
idfinder is offline  
Reply With Quote
Old November 26th, 2010, 05:15 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont have the answer on your question. but i can tell you that i have the same problem.
i updated to 2.1 today and when i connect to my wifi connection i get connected. but after 2 minutes i get disconnected. then it connects again. then it disconnects again. and it does this all the time. I ******* HATE THIS.
rosaplektrum is offline  
Reply With Quote
Old November 29th, 2010, 02:14 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucharest, Romania
Posts: 272
 
Device(s): Sony Ericsson Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 27 Times in 27 Posts
Default

I read on a forum that some guys in russia just changed the channel of the router (1-10), and some other guy changed the wifi network name. They both had similar problems. I myself had a problem with the wifi but just reentered the setting for wifi in my phone and it worked.
coman_nick is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 02:43 AM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Charmed's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

I'm having problem with the wifi too. Icon is there, but connection is lost. I have to refresh the page multiple times before wifi starts to work again. I configured my wifi setting to never...It's making me mad because I didn't have this problem on 1.6...
Charmed is offline  
Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 04:21 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
mps83's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Manchester UK
Posts: 51
 
Device(s): Sony Ericsson ARC
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 6 Times in 5 Posts
Send a message via MSN to mps83
Default

Quote:
Originally Posted by Charmed View Post
I'm having problem with the wifi too. Icon is there, but connection is lost. I have to refresh the page multiple times before wifi starts to work again. I configured my wifi setting to never...It's making me mad because I didn't have this problem on 1.6...
same problem here since upgrading to 2.1, wifi is enabled but not connected sometimes, strange
mps83 is offline  
Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 04:55 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Charmed's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mps83 View Post
same problem here since upgrading to 2.1, wifi is enabled but not connected sometimes, strange
I hope that there will soon release some kind of update or fix for this bug...
Charmed is offline  
Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 05:26 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have mentioned some wifi conectivity problems, sometimed it doesn't want to conect, problem appeared after 2.1 update
tomukas27 is offline  
Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 09:22 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had almost the same problem, except i haven't changed the password or something else on my wireless network. My X8 couldn't see the wireless network with both versions 1.6 and 2.1. So after I've updated to 2.1 i changed the wireless network channel from 12, how it was in the first time, to any channel from 1 to 9 and it works great on all those channels. Also I've changed the name of the network in something simpler, the old name had a lot of alphanumerical characters and the channel I've let it between 10 and 13 and ... it didn't work; so i putted back the old name (xXX-XXx_xx xX, something like this) and changed the channel form 1-9 and ... it works
So i think in this case the problem seems to be the length of the channel, it has to have only 1 digit. Hope it helps.
grinchul is offline  
Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 01:50 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wifi problem

Hi all

I cannot connect to the home wifi on my x8. It connects to the network, but the browser does not open any page. Just like it wasn't connected to any network. The wifi is ok, because it works on my laptop, and also on another phone (nokia e63), and also it is opened (no password).
I have to say that i just updated to android 2.1 using sony-ericsson's PC Companion

Any suggestions?

Thx
mihait85 is offline  
Last edited by mihait85; January 6th, 2011 at 02:49 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old January 7th, 2011, 02:32 AM   #11 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucharest, Romania
Posts: 272
 
Device(s): Sony Ericsson Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 27 Times in 27 Posts
Default

Mihai, first try another wifi, then a different browser. If still nothing, take it to service.
coman_nick is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2011, 06:03 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it simple ..i think u may just need to delete the wireless profiles from phone and reconnect again will do
vickykoy is offline  
Reply With Quote
Old February 11th, 2011, 03:14 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s): SE Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi there, I'm experiencing the same issue: After updating to the (official) Android 2.1, my home WiFi is connected and remains connected (WiFi icon in the status bar still on), but the network is no more accessible after ~1 minute. The network access is restored after disconnecting and reconnecting.
At first, some replies:
- Some have mentioned that they have made some changes to the router settings. I did not.
- Switching the router channel to any 1-digit channel: My router uses channel 6, so that doesn't help.
- Deleting the connection settings did not help, even with 3rd party application.

But finally, I've found a little workaround. The device seems to no longer support AES encryption after the update. When I set TKIP encryption (with WPA-Personal or WPA-Auto-Personal) on my router, the network connection on the device works fine and stable. Not really glad about this fix, because WPA TKIP is weaker than WPA2 AES, but at least, it works. (WPA-Auto-Personal with TKIP+AES encryption is not working too. It seems that both encryption methods have to be supported, not that each device in the network "chooses what it is capable of", as I thought.)
shelly1 is offline  
Reply With Quote
Old February 17th, 2011, 03:11 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default A bit help

I've googled through the same issue, still can't find the solution. SO, I tried myself by reconfiguring hotspot settings and managed to connect satisfactorily.
Try this:
Enter your hotspot settings wizard and check/tick the "AP" setting, that's all.
lukmannet is offline  
Reply With Quote
Old March 16th, 2011, 08:41 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lukmannet View Post
I've googled through the same issue, still can't find the solution. SO, I tried myself by reconfiguring hotspot settings and managed to connect satisfactorily.
Try this:
Enter your hotspot settings wizard and check/tick the "AP" setting, that's all.
may i know how to set that hotspot setting? cannot find it in the phone?
racingnerd is offline  
Reply With Quote
Old March 16th, 2011, 11:16 AM   #16 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 725
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 289 Times in 163 Posts
Default

Hi,

I had the same problems with my router.
I had to check each setting to configure my MacBook Pro, Dell Inspiron, IBM R61, iPhone 3G, Iphone 4, Xperia X8, HTC Incredible and Archos 10.1 [ pain in the neck]

Xperia X8 Specs as follows:

Wifi - 802.11g is prioritized over 802.11b [newer routers are 802.11n but are backward compatible - its will scans for 802.11b/g device hookups so dropped signals occur]
You have to set b/g compatibility mode [do not set to auto or n only mode]

Security - Open, Open WEP, Shared WEP & WPA Personal [new routers have compatibility to Open, Open WEP, Shared WEP & WPA Personal, WPA2 Personal, WEP2, WEPplus and Dynamic WEP - do not set to WPA2 Personal/WEP2/WEPplus/Dynamic WEP or your Xperia X8 will not be able to "see & hookup" to your wifi router]

Encryption - TKIP and AES [TKIP is a 128-bit per-packet key - 128-bit = WEP protocol not WEP2]

Channel: any channel between 1-10 [newer routers have up to 16 channels and change channels when they reset or when the router is set on auto and scan for interference (newer routers have channel set on auto)

Just an update regarding router channels: 18 March 2011

You can use Wifi Analyzer to check which channels overlap and therefore are causing interference to your wifi connection. For example if channel 6 is the most common in your area then there will be a lot of overlaps. You may want to change a less "busy" channel.

Check it out: Wifi Analyzer v2.5.6 <-- here

<install><launch> check your channel, overlaps & interference
<change> your router channel to one that has less interference (overlaps).

cheers!
gabeyong is offline  
Last edited by gabeyong; March 18th, 2011 at 04:06 PM. Reason: Updated 18 March 2011
Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 03:51 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

my xperia x8 not working please help me..
puyuh89 is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2011, 06:02 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i connect to wifi and the internet on my xperia x8, goes downhill from there ! very annoying i have browsed the net 2 weeks straight trying to sort the problem then took my xperia back to carphon warehous swapped it for a brand new one ive got the exact same problem! disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect disconnect reconnect
johnboy58 is offline  
Reply With Quote
Old July 14th, 2011, 10:33 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

has anyone been able to solve this? I'm not sure if this a problem with the phone or with the router config. My router has the option to autosearch for the best (and most free) channel, so that is not a problem
Dexter_prog is offline  
Reply With Quote
Old August 23rd, 2011, 03:42 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s): SE Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

@Dexter_prog Yes - I upgraded to Android 2.3.5 (GingerDX) from xda-dev and everything works fine now. Finally I could return to WPA2+AES in my router config
shelly1 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 6th, 2011, 12:40 AM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by idfinder View Post
Hello i have a big problem .. three days ago i changed my wifi password so i was the only one to know ... after that i managed to connect all my devices ( 2 pc, ipod touch, ps3) on the internet, but ever since whenever i try to connect my xperia x8 router (siemens) turns off and restarts. why is this happening? before password change everything was ok i could connect with any difficulties

Ps my first post hello
turn your wifi off, let it establish a 3g connection
then either use via 3g or turn wifi back on again
suchuaato is offline  
Reply With Quote
Old September 14th, 2011, 06:53 PM   #22 (permalink)
RPM
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Greece
Posts: 10
 
Device(s): X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I installed a new ROM today because I had wi-fi problem too (was stack on 'connecting'). With new ROM still nothing changed until I did factory reset from x recovery. It's a pain, i hate it but it solved my problem...for now at least.
So whoever hasn't tried that, I suggest you do.
RPM is offline  
Reply With Quote
Old December 1st, 2011, 06:40 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: China
Posts: 8
 
Device(s): HUAWEI U8825d
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to Scue scuelink
Default

Quote:
Originally Posted by idfinder View Post
Hello i have a big problem .. three days ago i changed my wifi password so i was the only one to know ... after that i managed to connect all my devices ( 2 pc, ipod touch, ps3) on the internet, but ever since whenever i try to connect my xperia x8 router (siemens) turns off and restarts. why is this happening? before password change everything was ok i could connect with any difficulties

Ps my first post hello
[正解]这个没有什么,你把网络修改成WPA就可以了,你可以考虑使用Connectify3.0
Scue is offline  
Reply With Quote
Old December 3rd, 2011, 05:35 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Guys ,Xperia X8 User here and First Time use Android Forum .... i have problem also .....

When i open my WiFi , he didnt show out any line that i can Connect it .....
i tot was my modem problem , i have alot time restart phone and still cant search any line....

my other phone ( also under android ) Easily connect WiFi ,so that i noe is my phone have problem already ... any1 can help me pls .... T-T
yonglipkent is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2011, 05:34 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rosaplektrum View Post
i dont have the answer on your question. but i can tell you that i have the same problem.
i updated to 2.1 today and when i connect to my wifi connection i get connected. but after 2 minutes i get disconnected. then it connects again. then it disconnects again. and it does this all the time. I ****ING HATE THIS.
I had a little different problem, but may be my solution can help you as well. My phone could no longer detect the WIFI connections automatically, and tried to enter the WIFI connection information manually, it still would not work. I installed the software from the sony erikcon website to my computer, and then followed the process for updating the phone software. That did not work, since I had the latest software already. So then, I tried to REPAIR my phone software, and after that was done, my phone was functional again, and the wifi works without any problems.
Requirements:
* A PC connected to the Internet (preferably broadband)
* USB phone-to-PC connection. Please see the accessories compatibility list for your phone.

1. Here is the website to download the Update Service software fromhttp://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/updateservice?cc=au&lc=en
and install it on your PC.

2. Run the software on the computer after it is installed.
3. Follow the procedure for UPDATE or REPAIR (if you already have the latest version).
massao is offline  
Reply With Quote
Old December 25th, 2011, 06:00 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't have the answer either but i also have a problem...
So i just got my xperia x8 today and when i got home first sing i did was try to connect it to my wi-fi. I have all the info on my router (thomson) but what happens is that it just doesn't show my network but it does show my neighbours and when i had my own it just says: "out of area" and then i had the brilliant idea of restarting my router and it works! for about a second... it doesn't even let me put my password i'm just going nuts about it, i'll drive myself crazy... So... if anyone has experience that and knows out to resolve it i would be reaaaaaaaally thankfull... BTW it's not the routers problem because i have 3 computers connected to it, an iPad and a mobile, it's just my phone and yes i have tried to set the fabrics reposicions it does not work.
HELP ME!
andiesophie is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:15 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi guys, didn't want to open new thread, so here's a bump.

I, as well, have wifi problem on my X8, I recently obtained broadband wifi router so I thought it might be a nice idea to create my own wlan, but whenever I try to connect to it, my phone says connected, but oddly enough it actually doesn't access internet (Opera Mini, Android Market, built in browser, etc... they just don't work)... all that on latest 2.1. blah blah android update, as I have rooted phone I reverted it back to basic 2.1 and situation is same... so I loaded 2.2 Froyo (yes, I have it on backup, I just like 2.1 better) and wifi started working, albeit quite sluggish (it couldn't load any youtube videos and it coulnd't download apps from android market, but browser worked quite fine.

So, as this seem to be a software problem, can anyone recommend me a way I could fix this?

I should also mention that wbb router I have is Gigabyte GN-Ap01g and that it only works when I connect it directly to cable modem which I then disconnect from PC.

Any help is appreciated.
Croot is offline  
Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 04:54 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Laugh I found a fix!

This fix worked for me:

Open the router settings, and in the LAN IP setup add a fixed IP address for your phone.

You will need the MAC code from the phone (Wifi Settings -> Advanced -> MAC Address) and you will need to set a fixed IP address.

It worked instantly for me.
saxophonic is offline  
Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 05:21 PM   #29 (permalink)
Senior Member
 
Sam-SonyXperia's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,042
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 150 Times in 138 Posts
Default

There’s a lot to Wi-Fi parameters, settings and such that can cause problem for you to connect or get Internet access via your Wi-Fi connection. Here are a couple of things worth checking if you're having troubles with your Wi-Fi connection.

First of all begin with reboot both your phone and router.

If connection problem still remains make sure that both phone and router is running on the latest version of the firmware. You can use PC Companion to check for software updates for your phone.
Select your country - Sony Smartphones

If you feel insecure on how to update your router firmware, contact your router manufacturer.

Still having connection problems?
Check these router settings:

Network mode/ speed: Try setting this to auto or mixed mode instead of b,g or n.

SSID and password: Make sure that none of these contains any special or extended characters.

DHCP: Should be turned on. You could also try setting a static IP if you're having troubles getting Internet access via your Wi-Fi connection.

Mac-Filter: Should be turned off, or make sure that your phone is set as allowed.

Channel: Try using another channel, preferable 11 or lower. By using the application Wifi Analyzer you can check what channel that would be best for you to use.
https://market.android.com/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&feature=searc h_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5mYXJwcm9jLndpZm kuYW5hbHl6ZXIiXQ..

If you feel insecure on how to change the parameters above check your router support documents or contact your router manufacturer.

If none of the tips above would help, you should try to connect to another network to see if it works.
Sam-SonyXperia is offline  
Reply With Quote
Old March 26th, 2012, 06:28 AM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had the same problem but i solved it . I just need to know to know your wifi security encryption . IF it is WPA-AES Xperia x8 will never get connected but if you have a WPA-TKIP , it gets connected . TRY it yourself . it worked for me . Just change the wifi settings to WPA -TKIP with the same password

P.S Change the channel to something lower than 8 or 9 because xperia hardware does not support higher channels.
Mujtabs is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mujtabs For This Useful Post:
jpriyono (July 25th, 2012)
sponsored links
Old April 1st, 2012, 03:36 PM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi what if I am using my school's wifi, how can i solve the wifi problem? =(
MelChew is offline  
Reply With Quote
Old April 1st, 2012, 11:17 PM   #32 (permalink)
Senior Member
 
Sam-SonyXperia's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,042
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 150 Times in 138 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MelChew View Post
Hi what if I am using my school's wifi, how can i solve the wifi problem? =(
You may want to look at a couple of applications called Wifistatic and Wififixr.
Sam-SonyXperia is offline  
Reply With Quote
Old July 25th, 2012, 12:59 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

.
jpriyono is offline  
Last edited by jpriyono; July 25th, 2012 at 01:01 PM. Reason: .
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia X8
Current Rating:
Rate this Phone:

The Sony Ericsson Xperia X8 is a mid-range entry that birdges the gap between the Sony Ericsson Xperia X10 Mini and the Xperia X10. Likewise, the size of the device falls between the two with a 3.0-inch screen. You also get a 600MHz CPU, a 3.15MP c... Read More

Tags
router, wifi, xperia x8


Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X8
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:46 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.