Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X8

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 3rd, 2010, 05:27 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Blitzkri3g's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Posts: 280
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 23 Times in 14 Posts
Angry USB connection to PC problems.(2.1)

Since the update,every time I connect my phone
via usb cable to my pc,the phone crashes.
It asks for a Sim pin again and then just restarts of shuts down.
Anyone having the same issues?
I suspect ATK has to do something with that...not sure though.
N.

Advertisements
Blitzkri3g is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 4th, 2010, 02:21 AM   #2 (permalink)
Premium Member
 
rosered's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 2,129
 
Device(s): X8, X10, Xperia Neo T-Mobile UK
Carrier: Not Provided

Thanks: 58
Thanked 316 Times in 273 Posts
Default

Have you got your ATK set to kill Backup and Restore cos I found that killed my sim and therefore my signal everytime I killed it. Now whether that would have the same impact when connecting to the PC I don't know.

The other thing is to run a restore/repair on SEUS and connect with the phone switched off and re-run the software install to see if that sorts it. But as you know, this will wipe your phone so you'll have to set it up from scratch.
rosered is offline  
Reply With Quote
Old December 4th, 2010, 04:55 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
mps83's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Manchester UK
Posts: 51
 
Device(s): Sony Ericsson ARC
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 6 Times in 5 Posts
Send a message via MSN to mps83
Default

yeah i had ATK to kill backup and restore and every 30mins it would kill it and restart my phone back to my SIM Pin entry screen. Gotta be very careful you make an exception for ATK to ignore killing backup and restore, coz if youve got it set to autokill then you wont know that it's reset your phone and you may miss calls/texts etc without realising.
mps83 is offline  
Reply With Quote
Old December 4th, 2010, 05:33 AM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Blitzkri3g's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Posts: 280
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 23 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rosered View Post
Have you got your ATK set to kill Backup and Restore cos I found that killed my sim and therefore my signal everytime I killed it. Now whether that would have the same impact when connecting to the PC I don't know.

The other thing is to run a restore/repair on SEUS and connect with the phone switched off and re-run the software install to see if that sorts it. But as you know, this will wipe your phone so you'll have to set it up from scratch.
Backup and Restore is always on the Ignore List.
I ll have to wait till rooting on 2.1 X8 is possible then.
At the moment I m trying again with Z4root but nothing happened.
It doesnt work.Just stuck in endless loops.
I d hate to have to set up the phone once again in less than a week.
N.
Blitzkri3g is offline  
Reply With Quote
Old December 4th, 2010, 05:45 AM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Blitzkri3g's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Posts: 280
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 23 Times in 14 Posts
Default

PS.It just started vibrating and restarted!
LOL Nothing happened.At all.No r00t.
Blitzkri3g is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2010, 11:04 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try connecting the phone in silent mode. This solves the problem for me.
nereid21 is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 10:46 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Blitzkri3g's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Posts: 280
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 23 Times in 14 Posts
Default

Yeah yeah somehow it started working ok again...who knows?!
N.
Blitzkri3g is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2011, 09:55 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem before.My solution is when you connect the phone, there will be three pop ups consisting of connect the phone etc. Don't click on connect the phone though.Instead, just press the back button and draw the notification icon on the upper side like usual, and click on the "USB connected" thing and yes, mount the sd card, click yes and it's done. You can copy all you like to your phone.Hope this works^
valix is offline  
Last edited by valix; January 1st, 2011 at 10:00 PM.
Reply With Quote
Old January 2nd, 2011, 12:43 PM   #9 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Blitzkri3g's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Posts: 280
 
Device(s): Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 23 Times in 14 Posts
Default

Thanks but in my case it just was a software issue at the time.
(ATK maybe,who knows? )
After rooting its all back to normal.
N.
Blitzkri3g is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 02:09 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No Detect USB after 2.1 upgrade

Quote:
Originally Posted by Blitzkri3g View Post
Since the update,every time I connect my phone
via usb cable to my pc,the phone crashes.
It asks for a Sim pin again and then just restarts of shuts down.
Anyone having the same issues?
I suspect ATK has to do something with that...not sure though.
N.
I have a similar issue only ... neither the phone or the pc detect a USB connection when cable is attached.

Sprint HTC Hero Phone

I'm stumped!!!!
garibaldi77 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 23rd, 2011, 07:06 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

after upgrade 2.1 and rooted still can't connect to pc normally
bungbeng is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2011, 02:13 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Ryukenden's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Serbia
Posts: 16
 
Device(s): SE Xperia X8
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Ryukenden lafaman
Default

Hmmm, what i did was downloading PC Companion from Sony, installed it and plugged in my phone.

All the work later was done automaticaly by my Windows XP (recognizing the phone and installing the drivers).

Maybe u have a buggy OS there? Try doing a full Windows Update before installing the drivers
Ryukenden is offline  
Reply With Quote
Reply

Sony Ericsson Xperia X8
Current Rating:
Rate this Phone:

The Sony Ericsson Xperia X8 is a mid-range entry that birdges the gap between the Sony Ericsson Xperia X10 Mini and the Xperia X10. Likewise, the size of the device falls between the two with a 3.0-inch screen. You also get a 600MHz CPU, a 3.15MP c... Read More

Tags
crash, shutdown, usb


Go Back   Android Forums > Android Phones > Sony Ericsson Xperia X8
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.