Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint) > Sprint Hero - All Things Root
Sprint Hero - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 10th, 2010, 03:59 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange Behavior/Bug Pandora... AOSP .9.9.1, latest radio,etc..

I'm writing this message to report what I perceive to be a bug when using Internet Radio apps (Pandora in particular) on my phone. As of recently, I have been using AOSP v.0.9.9.1, which is the latest release. I also have the latest PRL version 60672 and the latest radio baseband 2.42.02.10.29. The problem arises when I'm streaming Pandora and driving around town. I listen to Pandora in my car using a tape adapter and my phone. Anyways, everything will be working fine in one instant and then in the next, a new song will begin playing on whatever station I'm listening to and it will be quite distorted ( slower, choppier, it almost sounds as if it were sampled and played back at a slower frequency). Suddenly my phone becomes unresponsive. I can't unlock it from having the screen timed out. The music just continues to play as if someone had recorded it and then played it back at half speed. The only thing I can do is unplug and replug in the headphone jack. This seems to allow me to at least get the screen to turn back on. Hardware buttons are completely unresponsive. Finally, my phone unlocks and the music stops playing. Then, (this happened on the most recent occasion) Android tells me that Launcher Pro has stopped responding and needs to force close. I might also add that I have the most recent version of Launcher Pro. I sent an error report for this. But it has has happened to me now on multiple occasions and I'm not sure it's a bug with Launcher Pro. On another occasion I think Android told me that Pandora had stopped responding. AOSPmod/CM 6.1 so far are the only ROMs with which I have had problems with Internet Radio applications. Also, I'm not sure if I ever had this issue before flashing the latest radio update. I have no clue what the problem could be. If anyone is using similar settings, I would appreciate any knowledge. It seems to only happen when I'm driving around (within coverage of course). I just want to be able to use my internet radio apps on the go without these problems.

ericanderson33 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 10th, 2010, 06:20 AM   #2 (permalink)
♡ Spidey Sense !! ♡
 
DonB's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: 18th Hole Of the Golf Course
Gender: Male
Posts: 18,090
 
Device(s): Moto X 16 GB / Stock all the way on AIO Wireless
Carrier: Aio Wireless

Thanks: 6,229
Thanked 6,722 Times in 3,970 Posts
Default

It also could be a Pandora issue, as I use Sirius XM on the same ROM and have no issues at all, and sometimes run it for hours at a time, so there maybe be something in there SW that is causing the issue with the Roms



Quote:
Originally Posted by ericanderson33 View Post
I'm writing this message to report what I perceive to be a bug when using Internet Radio apps (Pandora in particular) on my phone. As of recently, I have been using AOSP v.0.9.9.1, which is the latest release. I also have the latest PRL version 60672 and the latest radio baseband 2.42.02.10.29. The problem arises when I'm streaming Pandora and driving around town. I listen to Pandora in my car using a tape adapter and my phone. Anyways, everything will be working fine in one instant and then in the next, a new song will begin playing on whatever station I'm listening to and it will be quite distorted ( slower, choppier, it almost sounds as if it were sampled and played back at a slower frequency). Suddenly my phone becomes unresponsive. I can't unlock it from having the screen timed out. The music just continues to play as if someone had recorded it and then played it back at half speed. The only thing I can do is unplug and replug in the headphone jack. This seems to allow me to at least get the screen to turn back on. Hardware buttons are completely unresponsive. Finally, my phone unlocks and the music stops playing. Then, (this happened on the most recent occasion) Android tells me that Launcher Pro has stopped responding and needs to force close. I might also add that I have the most recent version of Launcher Pro. I sent an error report for this. But it has has happened to me now on multiple occasions and I'm not sure it's a bug with Launcher Pro. On another occasion I think Android told me that Pandora had stopped responding. AOSPmod/CM 6.1 so far are the only ROMs with which I have had problems with Internet Radio applications. Also, I'm not sure if I ever had this issue before flashing the latest radio update. I have no clue what the problem could be. If anyone is using similar settings, I would appreciate any knowledge. It seems to only happen when I'm driving around (within coverage of course). I just want to be able to use my internet radio apps on the go without these problems.
__________________


Sticky: Lost/Stolen or Locked out of Device. Read Here!


Site Rules/Guidelines
If something needs attention, Report it .
If someone helped you, hit to show it.


DonB is online now  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 06:39 AM   #3 (permalink)
♡ Spidey Sense !! ♡
 
DonB's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: 18th Hole Of the Golf Course
Gender: Male
Posts: 18,090
 
Device(s): Moto X 16 GB / Stock all the way on AIO Wireless
Carrier: Aio Wireless

Thanks: 6,229
Thanked 6,722 Times in 3,970 Posts
Default

Found this over @ XDA forum, you can try it and see if it helps

Quote:
To keep Pandora from skipping for me, setCPU settings also work; Main 176/691 Interactive (Set on Boot), Profile Screen Off 176/518 Interactive, Advanced Min Sampling Rate 50000 (Set on Boot).
DonB is online now  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 09:02 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
andygu3's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Lewis Center, OH
Posts: 4,676
 
Device(s): Rooted Galaxy Note 2, Transformer Prime
Carrier: Sprint

Thanks: 1,753
Thanked 2,075 Times in 1,269 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ericanderson33 View Post
I'm writing this message to report what I perceive to be a bug when using Internet Radio apps (Pandora in particular) on my phone. As of recently, I have been using AOSP v.0.9.9.1, which is the latest release. I also have the latest PRL version 60672 and the latest radio baseband 2.42.02.10.29. The problem arises when I'm streaming Pandora and driving around town. I listen to Pandora in my car using a tape adapter and my phone. Anyways, everything will be working fine in one instant and then in the next, a new song will begin playing on whatever station I'm listening to and it will be quite distorted ( slower, choppier, it almost sounds as if it were sampled and played back at a slower frequency). Suddenly my phone becomes unresponsive. I can't unlock it from having the screen timed out. The music just continues to play as if someone had recorded it and then played it back at half speed. The only thing I can do is unplug and replug in the headphone jack. This seems to allow me to at least get the screen to turn back on. Hardware buttons are completely unresponsive. Finally, my phone unlocks and the music stops playing. Then, (this happened on the most recent occasion) Android tells me that Launcher Pro has stopped responding and needs to force close. I might also add that I have the most recent version of Launcher Pro. I sent an error report for this. But it has has happened to me now on multiple occasions and I'm not sure it's a bug with Launcher Pro. On another occasion I think Android told me that Pandora had stopped responding. AOSPmod/CM 6.1 so far are the only ROMs with which I have had problems with Internet Radio applications. Also, I'm not sure if I ever had this issue before flashing the latest radio update. I have no clue what the problem could be. If anyone is using similar settings, I would appreciate any knowledge. It seems to only happen when I'm driving around (within coverage of course). I just want to be able to use my internet radio apps on the go without these problems.
If you are overclocking, I would raise the screen off min frequency higher, like up in the 400's. If you are not overclocking, I would download oc widget or setcpu and set screen off/screen on frequencies. See if that helps
andygu3 is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 12:45 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
MahaloCat's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Honolulu
Posts: 1,934
 
Device(s): htc ONE ; JellyBeaned Acer A500 Tablet ; Sony Gen 2 Gtv; Ubuntu 13.04
Carrier: Not Provided

Thanks: 344
Thanked 460 Times in 343 Posts
Default

if you are OC'ing - I don't see the real benifits of setting a Screen off Max.
If the Screen is off....youlikly aren't touching it or doing much....the CPU scales to where it needs.....The whole Profile thing doesn't make sense (maybe the below 20% one).

I set my main at Min 176 and max at 768 - let the cpu do what it needs when it needs.
Get EXCELENT Battery life....NO issues with Pandora or TuneIn Radio....
MahaloCat is offline  
Reply With Quote
Old December 11th, 2010, 07:56 PM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hm. Tried the suggestions. Seems like it could be a problem with Pandora... Today, I was listening for about an hour and a half over Wi-Fi while studying and then randomly it just started up. Same problem. Phone became unresponsive. Music still playing but very laggy and choppy. I let it run its course. I didn't mess with it at all. Finally my phone just rebooted itself going back to the AOSP boot screen. I have no ideas...
ericanderson33 is offline  
Reply With Quote
Old December 12th, 2010, 05:39 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
andygu3's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Lewis Center, OH
Posts: 4,676
 
Device(s): Rooted Galaxy Note 2, Transformer Prime
Carrier: Sprint

Thanks: 1,753
Thanked 2,075 Times in 1,269 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MahaloCat View Post
if you are OC'ing - I don't see the real benifits of setting a Screen off Max.
If the Screen is off....youlikly aren't touching it or doing much....the CPU scales to where it needs.....The whole Profile thing doesn't make sense (maybe the below 20% one).

I set my main at Min 176 and max at 768 - let the cpu do what it needs when it needs.
Get EXCELENT Battery life....NO issues with Pandora or TuneIn Radio....
Somewhat the same here except I go 537 Min, 768 Max
andygu3 is offline  
Reply With Quote
Old December 12th, 2010, 06:59 PM   #8 (permalink)
Member
 
Cuso's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: FL
Posts: 106
 
Device(s): Sprint HTC EVO Supersonic Cyano 7.0 GingerB.
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

I have the same issue has the OP, I think its Pandora, since the latest updates Pandora has gone south for me. Song skipping, force closing, the issue OP describes... Ill prolly give that other App a try ( <<insert name here>> and try to pinpoint the culprit...
Cuso is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2010, 07:02 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 525
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 37 Times in 30 Posts
Default

im using pandora with .9.8 and havnt seen any issues. I would be more inclined to believe its pandora, rather than aosp. not using any overclocking right now, just whatever stock does for me, but none the less, its smooth
chawski is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2010, 05:57 PM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 180
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20
Thanked 21 Times in 20 Posts
Default

Go into the Pandora Preferences menu and turn OFF Auto-Lock. This will prevent your screen from turning off while actively playing songs and has resolved similar symptoms on my phone.

I am running ASOP over-clocked with different settings for screen off and on. It appears to me that the CPU frequency drops when the screen goes off and the phone starts coughing blood instead of ramping speed back up when I go to turn the screen back on.

Keeping screen on, keeps my cpu at 710MHz. I wouldn't do this without being plugged in, but I only listen to Pandora at my desk or in car.
genuser is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply
Tags
aosp, bug, launcher pro, pandora, problem, radio


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint) > Sprint Hero - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:58 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.