Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint) > Sprint Hero - All Things Root
Sprint Hero - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 5th, 2011, 05:02 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Data network not working after factory reset

My phone been running slow lately so I decided to do a factory reset. I backed up using ClockworkMod and then did factory reset. When the phone finished factory reset, everything seem to be working fine except that it is not connected to Sprint data network at all. The box for mobile network is check but it is not connected. I then restore back to what I had before but network is not working there either now. I tried turning on and off airplane mode and Mobile network but that didn't help.

Lastly, I boot into ClockworkMod again, but this time I wipe cache partition, as well as Wipe Dalvik Cache, and then did the factory reset. But that still didn't solve the problem. Any ideas on how to fix this issue? Thanks.

Currently running CyanogenMod 2.6.29.6-aospCMod

BTW, should I upgrade to the CM7?

imek is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 5th, 2011, 11:25 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
LBPHeretic's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Wilmington, Delaware
Posts: 2,368
 
Device(s): Sprint HTC Hero (OEM Android 2.1) [Rooted] B&N Nook Color
Carrier: Not Provided

Thanks: 46
Thanked 507 Times in 407 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by imek View Post
My phone been running slow lately so I decided to do a factory reset. I backed up using ClockworkMod and then did factory reset. When the phone finished factory reset, everything seem to be working fine except that it is not connected to Sprint data network at all. The box for mobile network is check but it is not connected. I then restore back to what I had before but network is not working there either now. I tried turning on and off airplane mode and Mobile network but that didn't help.

Lastly, I boot into ClockworkMod again, but this time I wipe cache partition, as well as Wipe Dalvik Cache, and then did the factory reset. But that still didn't solve the problem. Any ideas on how to fix this issue? Thanks.

Currently running CyanogenMod 2.6.29.6-aospCMod

BTW, should I upgrade to the CM7?
If you have your original Nandroid that backed up your stock Android 2.1 ROM, then try going back to that. You can also try toggling mobile data on and off.

Once in a very rare occurrence, my handset will not have mobile data connectivity after doing a reboot. I just toggle the mobile data widget on and off and it comes right back.
__________________
Nokia 638 > Motorola Talkabout > Motorola V60t > Motorola V60i > Motorola V505 > Samsung Epix > HTC Hero & Barnes & Noble Nook Color

Tweet with me about Android on Twitter. (Please follow to see my tweets.)
LBPHeretic is offline  
Reply With Quote
Old July 5th, 2011, 10:15 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
KitsapAndroid's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington (state)
Gender: Male
Posts: 719
 
Device(s): LG G2, Samsung G.S.II E.T.4G (RIP), Sprint HTC Hero w/CM 7.1 (RIP)
Carrier: Sprint

Thanks: 8
Thanked 109 Times in 92 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by LBPHeretic View Post
Once in a very rare occurrence, my handset will not have mobile data connectivity after doing a reboot. I just toggle the mobile data widget on and off and it comes right back.
I too have had this occur, and toggling the widget on and off has always made it come back. Personally, I would make the jump over to CM7. It's what I've been running and it performs fantastically.
__________________
Oh yeah?! Well, my mom says I'm cool!
KitsapAndroid is offline  
Reply With Quote
Old July 6th, 2011, 08:02 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
LBPHeretic's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Wilmington, Delaware
Posts: 2,368
 
Device(s): Sprint HTC Hero (OEM Android 2.1) [Rooted] B&N Nook Color
Carrier: Not Provided

Thanks: 46
Thanked 507 Times in 407 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KitsapAndroid View Post
I too have had this occur, and toggling the widget on and off has always made it come back. Personally, I would make the jump over to CM7. It's what I've been running and it performs fantastically.
Haha. I am on CyanogenMod 7.

I guess I should change that information under my avatar. I keep meaning to do it.
LBPHeretic is offline  
Reply With Quote
Old August 3rd, 2011, 03:39 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I forgot to reply on what happened. So what had happened was that I needed to pay my bill lol, so I guess they decided to cut off my internet until I pay them. But it was just coincident that it stop working right after I did the factory reset, it was fine beforehand. After I paid my bill the next the day, the internet worked by itself.
imek is offline  
Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 05:37 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,
I root my glaxy SII few days ago and after that time data network mode keep active always. If I deactive it after few minute later it active automatically. when ever I open phone lock data network mode active always. I checked my mobile network setting there use packet data option is unselected but than also data network active and keep running all time. I don't face any problem use internet but I have limited data and it drain battery life.

can any one give me any idea how to fix this problem? plzzzzzz
mnshimul is offline  
Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 10:40 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Garland, TX
Posts: 70
 
Device(s): Samsung Galaxy Nexus (GSM), Retired: HTC Hero - AOSP 2.2
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 10 Times in 7 Posts
Default

Welcome mnshimul. This is actually the Sprint Hero subforum; you will probably find better help under the specific subforum for your phone.


The page at the link below has a listing of all the phone-specific subforums:
http://androidforums.com/

Check the root section for your phone and you should be able to find the help you need. Good luck!
Lobo89 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint) > Sprint Hero - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.