Go Back   Android Forums > Android Carriers > Sprint

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 18th, 2012, 08:53 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 147
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 112 Times in 64 Posts
Default Data Call Failure Code 97

Anyone else see this? I tried a ton of things online like ##72786# and then EPST crashes before I can reset the radios. When I try ##(my activation code)#, Android crashes. It happened last night during a PRL-Profile update. Tried many of reboots, so today I sucked it up and did a factory reset. Same exact thing and didnt fix anything. I can place calls and can go on WIFI, but I have no Mobile Data. I get the error message when I turn it on. Anyone else see this or know a fix?? I hate to call Sprint or goto Sprint, but I guess I have no option

Advertisements
omiller315 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 18th, 2012, 08:57 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Colorado
Posts: 99
 
Device(s): HTC ONE
Carrier: Sprint

Thanks: 53
Thanked 79 Times in 37 Posts
Default

Its probably an activation issue. If you go to a sprint store they will probably be able to fix it in a couple of minutes.
ironbrewer is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 09:04 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 147
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 112 Times in 64 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ironbrewer View Post
Its probably an activation issue. If you go to a sprint store they will probably be able to fix it in a couple of minutes.
Thanks for the quick reply. Do you think I need a basic store or full service repair center ? know a few basic stores, but not like I know Veizon has small stores and stores with in store tech

Odd thing is my PRL and all is the same version as before the reboot.
omiller315 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 09:22 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: long beach
Posts: 277
 
Device(s): nexus 4. nexus 10
Carrier: Solavei

Thanks: 117
Thanked 148 Times in 90 Posts
Default

have you tried updating your profile from settings/system updates?
jackgibbs is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:52 AM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 147
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 112 Times in 64 Posts
Default

Went to the Sprint store . One girl was on with Sprint with the same exact issue..This was someone with a new activation over to the LTE. She had nothing with text,calls etc. At least I have calls and texts along with emails and web over wifi. They said they would call me when they have a resolution. Guess I didnt need to do a factory reset, but its simple to reload email and the few apps I had. Worst part is all my settings I had tweaked. I will update when I hear something from Sprint. Maybe it is just towers in my area having the issue.
omiller315 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:58 AM   #6 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,219
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 21,189
Thanked 3,068 Times in 1,798 Posts
Default

Thanks for posting up the follow up Om.

ive moved this post to the Sprint forums so other Sprint users can have a heads up. I also think its part of the network upgrade growing pains: http://androidforums.com/sprint/410067-network-vision-lte-rollout.html
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 11:01 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 147
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 112 Times in 64 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by marctronixx View Post
Thanks for posting up the follow up Om.

ive moved this post to the Sprint forums so other Sprint users can have a heads up. I also think its part of the network upgrade growing pains: http://androidforums.com/sprint/410067-network-vision-lte-rollout.html
Thanks. I kinda figured it belonged outside the Evo page, but that is the only page I ever visited and wasn't sure well else to go.lol I hope they were right. The force closes worry me, but I guess if an application was searching the network for something and errored out, then it would make sense it would crash.

**UPDATE**. I been sending texts and not getting anything back. I can call someone but when I tried to call myself from a house phone, I got the same error. It rang 3-4 times and went to voicemail. My phone never rang..hmm.. I could always activate my OG Evo, but fear I would have issues getting the LTE activated
omiller315 is offline  
Last edited by omiller315; June 18th, 2012 at 12:09 PM.
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 03:12 PM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 147
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 112 Times in 64 Posts
Default

Not sure if I can update a thread title, but I got it FIXED!! Sprint on the phone tried a few things and told me to take to a store to reflash the phone. The store didnt have it and was getting frustrated trying all the tricks I tried through the internet and Sprint guy. They swapped my ESN # to a new phone and swapped it back and still didnt work. Well on the way home I tried the ##786# menu again. Sprint chat told me this is a 2nd factory reset and it didnt work prior to going to the store. Well I did that, the phone went through like the first time I turned it on. It reactivated, did the auto PRL update and Firmware check and once I got to a HOME screen, I now have mobile network. The store worked with me this morning and a good hour or more this afternoon. I know it is their job, but I work in IT and I know I go above and beyond to fix an issue and not push it off and they did the same, so I am very appreciative. Might have to get them a gift card for TGI Fridays(right across from them in the mall) or something to show thanks. I called them back and told them the final step, so they were happy to know for next time. Just wanted to update everyone in case anyone else has this issue on the LTE. Saw one guy in Sprint forum and he got his phone replaced.
omiller315 is offline  
Reply With Quote
Old August 3rd, 2012, 05:34 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You saved my day! This was the fix for this darn data issue. Thanks
unklefester65 is offline  
Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 12:14 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
mak916's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sacramento, CA.
Gender: Male
Posts: 1,147
 
Device(s): GS3, Photon 4G, 3VO(WiFi ONLY), Nexus 7
Carrier: Sprint

Thanks: 220
Thanked 271 Times in 211 Posts
Default

I don't get what you did to fix the problem?
mak916 is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 9th, 2012, 04:34 PM   #11 (permalink)
Member
 
MissJennell's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Oregon
Gender: Female
Posts: 402
 
Device(s): HTC One, Blackberry Z10, Galaxy Note ll
Carrier: Not Provided

Thanks: 41
Thanked 91 Times in 65 Posts
Send a message via Skype™ to MissJennell MissJennell@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by mak916 View Post
I don't get what you did to fix the problem?
They dialed ##786# from the phone.
__________________
@MissJennell
MissJennell is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Carriers > Sprint
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.