Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (T-Mobile) Galaxy S4 - All Things Root

Like Tree1Likes
  • 1 Post By jtw1216

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old October 17th, 2013, 11:59 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 159
 
Device(s): LG Connect 4g, Motorola Atrix, Samsung Captivate
Carrier: Not Provided

Thanks: 84
Thanked 30 Times in 26 Posts
Send a message via Yahoo to savtattoo
Default Froze at boot after successful restore

Hoping someone has a suggestion.
I recently flashed a rom and noticed my internal memory was damn near full even after doing a full wipe prior to the rom flash.
So I decided to format data from recovery which successfully emptied the internal, I then restored my OG rooted backup. That went perfect, it booted normally after the restore, but after the initial reboot it gets stuck on the next reboot. ...everytime.
I've redone this 4 or 5 times with the same outcome.
Suggestions please

Advertisements
savtattoo is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 17th, 2013, 01:45 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
jtw1216's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Garland, TX
Gender: Male
Posts: 1,052
 
Device(s): S4
Carrier: MetroPCS all the way.

Thanks: 342
Thanked 155 Times in 130 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by savtattoo View Post
Hoping someone has a suggestion.
I recently flashed a rom and noticed my internal memory was damn near full even after doing a full wipe prior to the rom flash.
So I decided to format data from recovery which successfully emptied the internal, I then restored my OG rooted backup. That went perfect, it booted normally after the restore, but after the initial reboot it gets stuck on the next reboot. ...everytime.
I've redone this 4 or 5 times with the same outcome.
Suggestions please

If it were me, I would back up the apps I wanna keep. Then reinstall the rom fresh & restore the backed up apps. Sounds like something is wrong with the backup you have now
xXchrizhurtyXx likes this.
jtw1216 is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to jtw1216 For This Useful Post:
mike28 (October 18th, 2013), savtattoo (October 19th, 2013), xXchrizhurtyXx (October 17th, 2013)
Old October 17th, 2013, 01:53 PM   #3 (permalink)
Member
 
xXchrizhurtyXx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bronx NY
Posts: 486
 
Device(s): Tmobile Galaxy S4 (Current), Galaxy Note 2 (girlfriend's now), HTC Amaze 4G (x), Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 64
Thanked 214 Times in 161 Posts
hurtado.christian13
Default

Quote:
Originally Posted by jtw1216 View Post
If it were me, I would back up the apps I wanna keep. Then reinstall the rom fresh & restore the backed up apps. Sounds like something is wrong with the backup you have now
Exactly what I would do.
__________________
If I Helped you in ANY way. Please click the Thanks Button!!!!
Current Device: SGH-M919 (T-Mobile S4)
If you dont have a cloud storage i suggest getting one and maybe even using this link http://mfi.re/?mm3up4t

xXchrizhurtyXx is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to xXchrizhurtyXx For This Useful Post:
mike28 (October 18th, 2013), savtattoo (October 19th, 2013)
Old October 17th, 2013, 03:35 PM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 159
 
Device(s): LG Connect 4g, Motorola Atrix, Samsung Captivate
Carrier: Not Provided

Thanks: 84
Thanked 30 Times in 26 Posts
Send a message via Yahoo to savtattoo
Default

Thats what I thought initially too, but I've tried 2 different backups & 2 other ROMS.....same result on all. It'll boot after the install but after that the next reboot gets stuck on the Samsung splash screen or boot animation depending on which one I've tried to install (B.U. or ROM
savtattoo is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to savtattoo For This Useful Post:
xXchrizhurtyXx (October 18th, 2013)
Old October 18th, 2013, 07:16 AM   #5 (permalink)
Member
 
xXchrizhurtyXx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bronx NY
Posts: 486
 
Device(s): Tmobile Galaxy S4 (Current), Galaxy Note 2 (girlfriend's now), HTC Amaze 4G (x), Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 64
Thanked 214 Times in 161 Posts
hurtado.christian13
Default

Quote:
Originally Posted by savtattoo View Post
Thats what I thought initially too, but I've tried 2 different backups & 2 other ROMS.....same result on all. It'll boot after the install but after that the next reboot gets stuck on the Samsung splash screen or boot animation depending on which one I've tried to install (B.U. or ROM
Try flashing a different kernel.
xXchrizhurtyXx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xXchrizhurtyXx For This Useful Post:
savtattoo (October 19th, 2013)
Old October 18th, 2013, 10:15 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
danyvw's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: USA
Posts: 683
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 8, LG Esteem (retired)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 177
Thanked 206 Times in 154 Posts
Default

Had the same problem after factory reset via TWRP. Any backup worked but at second reboot got stuck on the Samsung splash screen. The only way I could solve the problem was flashing stock firmware via Odin, rooting again then installed TWRP, tried the restore again and the phone rebooted as usual. Weird right?
danyvw is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to danyvw For This Useful Post:
savtattoo (October 19th, 2013)
Old October 19th, 2013, 03:19 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 159
 
Device(s): LG Connect 4g, Motorola Atrix, Samsung Captivate
Carrier: Not Provided

Thanks: 84
Thanked 30 Times in 26 Posts
Send a message via Yahoo to savtattoo
Default

Quote:
Originally Posted by danyvw View Post
Had the same problem after factory reset via TWRP. Any backup worked but at second reboot got stuck on the Samsung splash screen. The only way I could solve the problem was flashing stock firmware via Odin, rooting again then installed TWRP, tried the restore again and the phone rebooted as usual. Weird right?
Yup, had to do that.... was trying anything to avoid doing that. Actually glad now, my phone is fast as hell. Didn't even realize it had slowed down any but it's noticeably faster.... it worked out for the best. Thanks for the suggestions everyone
savtattoo is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to savtattoo For This Useful Post:
danyvw (October 19th, 2013)
Old October 19th, 2013, 03:24 AM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 159
 
Device(s): LG Connect 4g, Motorola Atrix, Samsung Captivate
Carrier: Not Provided

Thanks: 84
Thanked 30 Times in 26 Posts
Send a message via Yahoo to savtattoo
Default

Btw, I also switched from TWRP to Ouds CWM then reformatted my data when rerooting my phone. I miss TWRP, especially the layout and the speed but its just got a few to many reliability issues.
savtattoo is online now  
Last edited by savtattoo; October 19th, 2013 at 03:26 AM.
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (T-Mobile) Galaxy S4 - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.