2.1 HTC Sense and Android Home ScreenGeneral


Last Updated:

  1. Romparoo

    Romparoo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    615
    Likes Received:
    74
    I have done a little bit or searching for this but couldn't find exactly what I was looking for. So if it is out there then I am sorry for the repetitive post.

    I just updated to 2.1, and can't figure out how to switch to the Home instead of HTC Sense Home? Anyone out there know how to do this?

    Before on 1.5 OS, all I had to do was hold down the "Home" button to display my most recent 6 apps, then hit the button again to pick if I wanted "Home" or "HTC Sense". Now, that does not work.

    Thanks. :)
     

    Advertisement
    fuegoypoder likes this.
  2. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    The home switcher app in the market is the easiest way.
     
  3. Xavion2004

    Xavion2004 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    The way I do it on 1.5 is
    -go to "applications in the setting
    -"manage apps"
    -go down to HTC sense
    -click "clear defaults"

    let me know if it works
     
    Romparoo likes this.
  4. flspnr

    flspnr Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    8
    Menu > Settings > Applications > HTC Sense then clear defaults. Do not clear the data, that will (I think) delete your scenes you have saved. From there, when you hit home you'll be given a choice between the two.

    Homeswitcher is easier, and is in the market for free.
     
    Romparoo likes this.
  5. 150_cav

    150_cav Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    392
    Likes Received:
    33
    i used the stock android UI and it still said sense was running in the background and i kept kept killing it but it kept popping up

    SSSOOO... if you want to use the stock android UI to save ram in my opinion don't bother
     
  6. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    +1
    Homeswitcher is great , I have diffrent UIs I swithc back in forth from Home, Sense, DXtop and Helix Launcher (IMO the best one)
     
  7. Romparoo

    Romparoo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    615
    Likes Received:
    74
    Got it done, thanks. I didn't think about clicking on the HTC Sense app, I was clinking on the Home app instead :p

    I just wanted to get over there for the photo galary, and this is the easist way I know of the access the wallpaper gallary for the Home wallpapers. Kinda a stupid reason. Plus I hoped live wallpaper might actually be there, I know there is a way to get it but it also kills a lot of other apps that I use, so not worth it for me if that is the case.
     
  8. Foxcow

    Foxcow Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    31



    If you clear the data, you lose the default scenes or the custom stuff that the user makes up?
     

Share This Page

Loading...