2.1 Rom advice , taking the plunge


Last Updated:

  1. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    No experience with flashing / Rom on hero . I am with orange and phone locked to orange , was wondering best method and Rom to use .firmware 1.5 , kernel 2.6.27 , build 2.73.61.66. Is it simple enough to get 2.1 on my phone , am going for it tonight so any advice etc will go down a treat , I also should point out these is nothin on my phone I wish to save ie apps , pics etc
     

    Advertisement
  2. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    There are loads of threads active on this currently, have a read through, there is a very good guide in the all things root section, its sticky.
     
  3. peloquin

    peloquin Active Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    3
    you will need to downgrade your build version. If you go to all thing root forum, plenty of info there.

    All Things Root (Hero) - Android Forums

    Also read just2exy's thread on root etc as this is what I used to do mine today.

    http://androidforums.com/all-things-root-hero/54802-how-root-install-custom-rom-backup-more.html

    I had a few funnies but nothing serious, just had to reflash a few times and the all worked fine.

    I was on same versions as you so rest assured it can be done. I flashed to Sense 2.1 and it works a treat. Well worth the time, just read thru the tutorials.

    Any probs give me a shout... good luck.

    Pel
     
  4. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    ok so i have downgraded htc rom and am now wondering what next , do i download recovery rom and flashrec next , do i download these to laptop ? am looking to install sense 2.1
     
  5. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    Download flasrec and the recovery rom, put them both on your Sd card. Then install Flashrec on your device, and follow the instructions in the guide.
     
  6. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    do i put on sd card via htc sync
     
  7. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    Nope mount your SD card open it on your PC drag and drop
     
  8. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    downloaded recovery rom when try open it comes up nero ???
     
  9. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    You dont need to open the recovery img just put it on your sd card, you use flashrec on your phone to open the recovery img
     
  10. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    do i put modaco custom rom on sd card same time as flashrec and recovery rom
     
  11. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    nope wait, you will need to format your sd card first, make sure you back up your sd card to your PC, dag and drop it into a new folder on your pc.

    You then need to use flash rec to flash the recovery image.

    Open flashrec. Then, Back up your recovery on first screen then in address bar put /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img and press flash. Typically it will be like this
    /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img
     
  12. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    where willl these programs be on sd card , do i need astro or similair
     
  13. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    Yes, you should of put them on the root of your SD, get astro and run flash rec
     
  14. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    jaffa got astro , can see flashrec , how do i run it , oh and thx for the help so far
     
  15. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    long press the file and select run..I dont use astro but the general concept is the same on most apps
     
  16. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    dont see run option , oh dear am thinking this is to much for me DAM maybe should stop before i get to deep
     
  17. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    open run or just press it, it should open an installer
     
  18. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    well have failed , cant seem to open flashrec , thx jaffa but am stuck and so want this to work :(
     
  19. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    i use ES file explorer, and touching the flashrec file with a short press opens it... try Es instead
     
  20. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    gutted seems i am not cut out for this , thx jaffa
     
  21. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    If your not continuing, make sure you. Reload the latest official rom
     
  22. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    do i need to unzip files before putting to sd card
     
  23. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    Nopee
     
  24. snox187

    snox187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    gonna try another day , thought i could do this but all i am doin is doin my own head in , so i am stuck with the 1.5 [EMAIL="b@?
     
  25. michael_84

    michael_84 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    62
    Likes Received:
    3
    Don't you need to enable installation of apps without using the market first?

    On the home screen press Menu, go to Settings >> Applications >> Click Unknown Sources

    Now try a file manager (like jaffa I use ES File Explorer) just click on the apk file and off you go.
     

Share This Page

Loading...