2.2 and Android SDK...how to get them to play nicely???


Last Updated:

  1. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    i tried to get them working once before, but it's been awhile since i tried, is there a walk-through that has the correct steps and files to get these things working again?
     

    Advertisement
  2. nstallion

    nstallion Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    1,152
    Likes Received:
    136
    ...huh?

    What exactly isn't working?
     
  3. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    My Android SDK has been working since 2.0, and has never broken. 2.2, and still werks here.
     
  4. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    Can't find device. Something about having to install a package to get sdk and 2.2 to work together. It's not working on my work computer...haven't tried or on my home computer. It was working fine before.

    Joe you didn't have to upgrade anything for froyo? I do everything I need to with root explorer but if I need it, I want to know it works.
     
  5. nstallion

    nstallion Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    1,152
    Likes Received:
    136
    Hmm.. I'm on OSX with is a *nix system so perhaps there's a difference.
     
  6. ska.t73

    ska.t73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    305
    Well you do need to go to the google site and update the files (they have all kinds of documentation on how to update)... there are new SDKs for 2.1 and 2.2... So that might be where you are running into problems, you might also have to re-grant permissions with SU on your phone the first time you run it (make sure you have your screen on so you catch the pop up from SU, this was my problem when I was first trying to run it on a 2.2 rom)...
     
  7. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    825
    the old sdk works fine with froyo for me. I would try getting the newest one though.
     
  8. ska.t73

    ska.t73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    305
    He could also be holding it wrong...


    (Sorry folks but that joke aint getting old anytime soon :p )
     
  9. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    i wasn't able to do the update thing, trying it now on my laptop running vista...maybe xp pro has issues....
     
  10. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    well dang...now that i have some time to figure it out, i had to force through http to see the updates.....installing them now...
     
  11. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    i couldn't launch sdk setup at work, i'll try downloading the latest and try it again...
     
  12. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    after updating, i still get device not found when i run adb shell...daemon starts successfully, then error: device not found
     
  13. jtbnet

    jtbnet Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    381
    Likes Received:
    45
    Are you sure you have debug enabled on the Phone (Menu->Settings->Applications->Development->USB Debugging enabled)?? I was using the r7/2.1 SDK initially with my FroYo/2.2 but needed to upgdate the SDK to r8/2.2 when I needed to push some libs from emulator to Froyo Droid... and either way Debugging needs to be enabled Or you Won't find the Device...
     
  14. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    Yes debug is on. The latest sdk I see is 6...that's what I used to upgrade which I was able to finally do...where is 7 or 8?
     
  15. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    825
  16. JoeProcopio

    JoeProcopio Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    288
    Likes Received:
    4
    so i finally figured it out....some reason, I had to reload my USB driver....it seems to be working on my work computer, i'll try it at home...reason i asked this in the first place was that i did everything that i was supposed to do, and since I was seeing the phone on both computers, i didn't think it was a driver issue, but apparently it was...its things like this that make me feel 12 again.....

    thanks for all your ideas and suggestions!
     
  17. jtbnet

    jtbnet Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    381
    Likes Received:
    45
     

Share This Page

Loading...