3G Coverage Issues?General


Last Updated:

  1. Jethro

    Jethro Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    3
    Hi, just wondering if the Droid Eris is known to have some issues with 3G coverage/reception?

    My Eris seems to switch back to 1x quite a lot, and isn't able to load YouTube videos or other things that need the connection sometimes, or is just horribly slow. Has been happening in various popular spots around Los Angeles, and not buried in some basement somewhere.

    Not only is it annoying, but it's been embarrassing on a few occasions where I boast to friends of Verizon's better coverage as to the reason why I didn't get an iPhone, only to have their iPhone get better/faster connection while my Eris struggles :eek:

    Hope it's not a cheap/faulty antenna issue that's not fixable...
     

    Advertisement
  2. Needsdecaf

    Needsdecaf Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,005
    Likes Received:
    41
    It's an issue with the display, not the coverage or antenna.

    Being fixed in the Dec 11th software upgrade.
     
  3. Jethro

    Jethro Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    3
    Display??? That's odd. How does it affect data and connection speeds? Just curious.
     
  4. pjsockett

    pjsockett Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    10
    I agree, it seems more like a radio issue than a display issue. I have been having the same issue slipping into 1x. The data connection gets slow to unusable and the battery drains really fast. If I cycle Airplane mode on and off it goes right back to 3G and the connection works great. The good new is that a radio issue could still be fixed through an update, hopefully on Dec. 11th.
     
  5. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    yeah i think it is more then the display cause i seem to lose 3g data when it flakes off like it does sometimes. should be fixed with the update though
     
  6. Needsdecaf

    Needsdecaf Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,005
    Likes Received:
    41
    I went back and re-read the planned 12/11 fixes. I was incorrect, it is not just a display issue, it IS a radio issue.

    Glad they are fixing it.
     
  7. tbaker

    tbaker Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    2
    So anyone here post update still having some issues with 3G not being accurate, lagging and idling despite it showing full bars in 3G? Because I am seeing that issue occur for me. I'd be browsing and bam 3G all of a sudden just stops in the middle of opening a page and it says I have good 3G coverage in that area of Orange County California.
     
  8. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    Yep. I still have the 3g switching to 1x problem. Also, going from 4 bars of service straight to none while I'm sitting on my couch. All my other phones had 4 bars.

    Also, when I send a text message, my phone always switches to 1x. I'm not sure if this is normal or not.
     
  9. TheExoticFish

    TheExoticFish Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    "Signal Bars" do seem to fluctuate a lot but if I remember correctly do did my HTC Touch when I had that.
     
  10. pavirotten

    pavirotten Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    387
    Likes Received:
    11
    I live on the other side of the Ohio River from Wheeling, WV, and I do not seem to have any issues with either the 3G or the signal bars. I keep my phone on 99.9% of the time, and the only time I lose 3G service is when I go through one of the nearby tunnels on I-70. I only get down to one or two signal bars when I dip down into one of the many valleys in the area or go into the forementioned tunnels. Otherwise, my reception is completely remarkable for how strong and stable it is all the time. (My wife cannot get the same signal strength on her Samsung Intensity cell phone.)

    I love this phone and this service!
     
  11. kinakomochi

    kinakomochi Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    My Eris gets two bars at best. Give it some dynamic weather as often in western WA state, and it goes to one (3G). Use WiFi to surf with it at home... sometimes slower, but nowhere near as flaky. Voice performance is not as solid as my old LG Env2 (1X), which always got four bars at home.
     
  12. tbaker

    tbaker Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    2
    Well call quality is good minus the fact I hear light hiss when talking, but that should be normal. But, I do notice that my internet will show good bars, but there is not internet activity despite trying to browse a web page or update the weather or stocks. It would lag like 2-4(at most) seconds, then data would start up and if I am lucky stay constant. If not lucky data would idle for no reason while in the middle of loading for like 1-3 seconds(at most).
    So anyone facing this issue or similar?
     
  13. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    I'm beginning to wonder if my Eris has antenna issues. I thought I solved my battery problem, then tonight, I went over to a friends house for a few hours. My phone is down 20% in that short period and I haven't used it but for 3 text messages. I realized that I didn't have any bars of signal. While in my friends house, their LG enV's have 2 to 3 bars. To me, this isn't acceptable.
     

Share This Page

Loading...