3G or not?


Last Updated:

  1. Turk 182

    Turk 182 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    I'm sure this is an easy question so I apologize in advance.

    My Hero on Sprint never says 3G, only EV. Was messing around with a friend's new Droid and it said 3G all the time. I'm sure it's nothing but was just wondering why Sprint would be pushing 3G and now 4G and not show it on the phone?

    Thanks.
     

    Advertisement
  2. FrogSplatter

    FrogSplatter Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    EVDO = Sprints 3G
     
  3. slade

    slade Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    4
    yeah, there is a big difference between EVDO and Edge... I wondered the same thing when I bought this phone after being with AT&T for years
     
  4. Turk 182

    Turk 182 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Much appreciated!

    You would think Sprint's marketing dept. would rather the phones show 3G instead of EV since all they do is push 3G and 4G on people. Never seen a EVDO commercial!
     
  5. jersey221

    jersey221 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    387
    Likes Received:
    16
    cdma doesnt run edge...sprint and verizon networks are like this 1xrtt is edge for verizon and sprint ev-do is there 3g....4g will be WiMax
    ...

    just so you know verizon att and t-mobile are all gonna be using the same 4g technology and sprint will be the only one using WiMax...
     
  6. nathanotis

    nathanotis Well-Known Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    399
    Likes Received:
    17
    How is this possible, since Big Red and T-Mo are different network tech?
     
  7. jersey221

    jersey221 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    387
    Likes Received:
    16

    because 4g is a different tech so they have to build the network and the only company going to WiMax is sprint all the other ones are using the same type....but dont worry if sprint thinks its a big deal then the WiMax network would only need a firmware change for it to be able to be the same as the other 3....so sprint says...but if they did that then everyone on sprint would need a new type of phone so i dont see it happening.
     

Share This Page

Loading...