3G Signal dropping constantly-Help!Support


Last Updated:

  1. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    I'm on my third 'X'. Both returns have been for the identical reason. 3G drops seemingly at random and then hangs on 1x for 'x' amount of time before it reverts back. Yes I can manually kick start the thing by going into airplane mode but this is ridiculous. I've tried all the other band-aid approaches; hard reset, *228/1, *228/2, etc. Nothing fixes the problem. This happens way to often to be considered a fluke. I can not afford to have this happen while in navigation mode as it renders that function useless.

    I really need to know from someone this in fact is A) identified and B) being addressed by Moto and/or VZW. If I can't I'm afraid I will have to return this and leave VZW. It's too bad as the phone is perfect except for this very annoying bug. Does anyone have solid information on this? Thanks in advance.
     

    Advertisement
  2. Pointguard1122

    Pointguard1122 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    213
    Likes Received:
    14
    This happens on mine. I think it is hardware issue. I can have my X sitting next to my friends droid and he is on 3G and I am on 1x. We are on the 34th floor in downtown Denver, but it shouldn't matter. Why does he get one signal and I get another?
     
  3. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    I assume this is a baseband issue. Fixed with Froyo is the question..?
     
  4. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    Sorry, duplicate post.
     
  5. CriticalMass

    CriticalMass Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    197
    Likes Received:
    14

    It's better with the leaked froyo. but still not perfect.
     
  6. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    I'LL SHOUT IT OUT. MOTO WHY CAN'T WE GET A RESPONSE ON THIS??????

    I'll give you my theory. They know this is totally messed up and are afraid to acknowledge. Go ahead and prove me wrong MOTO by contacting me and showing me how to resolve the issue on my phone. I'm all ears.
     
  7. SonicBoom

    SonicBoom Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    54
    3rd phone and same issue? sounds fishy to me, is it happening in the same location like when your sitting home? i would ask verizon to check their antennaes to make sure they dont have a faulty one losing power
     
  8. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    All different locations, inside and outside. All areas in strong data signal area per their maps (Metro Milwaukee). Next idea?
     
  9. Roxors

    Roxors Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    696
    Likes Received:
    121
    All VZW will tell you is that their towers aren't the problem. After all they do have a repuatation to uphold with the best coverage anywhere.

    As for your problem to see if it is just your phone you might go to Radio Shack where they have signal boosters for your phone and ask if you could use one. If it helps your signal then its the equip, so keep getting a new one until you get a good one.

    If it doesn't help then it is a software problem and you really can't do much about it until you get an update.

    Either way are you able to make and receive calls still? If so i would just ignore the bars and go on with life.
     
  10. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    Make and receive calls? Yes. If I wanted a free/feature phone I would have bought one. Sheesh, I'm paying $30/ month for data. I d@mn well better get 3G access.
     
  11. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    I'm having the exact same issue and so is the moderator over at another popular android forum.

    I can put my phone right next to 3 Incredibles, they have 3g I have 1g.
    Very frustrating.
     
  12. vtroid5

    vtroid5 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    29
    I sometimes question the signal display....I think most times I am still getting 3g even if it says 1x.
     
  13. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    I can assure you when mine says 1x I'm getting 1x. Easy to prove with a Speedtest.
     
  14. androy

    androy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    308
    Likes Received:
    46
    I've been having the exact same issue... I'll from full 3g bars to none and then it goes to 1x and stays there until I do the airplane mode trick. very annoying.
     
  15. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    Yeah we've proved this out with 3 Incredibles next to 3 X's.

    About 1.7 for the Incs against .04 for the X.
     
  16. ozzzy3z

    ozzzy3z Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    14
    Odd. We have 2 X's. Both struggled to lock onto a 3G signal. Typically we would fluctuate from 1x to 1 bar of 3g. Today both X's are locked in at full bars of 3g - absolutley solid with no fluctuation.

    Like I said, odd...
     
  17. Saidar

    Saidar Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Just wanted to add my name to the list of people having the exact same issue. My phone seems to be bouncing from 3g to 1X and full bars to 1 bar all the time.
     
  18. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    Let's hope the 2.2 solves the problem.
     
  19. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    ...and what happened to the long post about the extended battery from ozzy?
     
  20. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    From what I've ascertained 2.2 will not fix it-at least not totally. A baseband update is included but another is presumably needed.
     
  21. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    Right d. What we need is a soft radio upgrade. You can do that independent of any version upgrades.
     
  22. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    Has anyone checked on a radio update?
     
  23. dequardo

    dequardo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    478
    Likes Received:
    41
    How would one do that?
     
  24. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    Find out which radio and model number then go to that web site and check. Its probably a qualcomm.
     
  25. EinZtein

    EinZtein Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    36
    I'm driving right now so I can't check.
     

Share This Page

Loading...