3G speeds


Last Updated:

  1. Tib02

    Tib02 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Question, what kind of 3G speeds are you getting with your brand new shiny piece of awesome? I live in the Houston area and I am on T-Mobile but I am only seeing down speeds in the 400 Kbps. Is this normal? I figured with the 7.2 Mbps HSPA network I should be faster =(
     

    Advertisement
  2. Jleagle

    Jleagle Active Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    HSDPA is different to 3G, your phone will chose the fastest automatically. Anything over 300kbps for 3G is very good. If your connected to HSDPA then you will get an "H" on your status bar.
     
  3. Tib02

    Tib02 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Interesting... I have never noticed the H come up in my title bar at all.
     
  4. NexusMMM

    NexusMMM Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    This is not true. Only rooted phones running a custom rom will enable that - it will still just say "3G".

    To determine what connection you are on, enter the phone testing menu by dialing *#*#4636#*#* and click on "Phone Information."
     
  5. Jleagle

    Jleagle Active Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Thanks NexusMMM, thats correct. I was sure i read about the "H" somewhere, but i went back to find the source and couldn't, maybe i was dreaming.
     
  6. Tib02

    Tib02 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So, after watching the phone info for a few minutes, I have seen it flip between UMTS and HSDPA. So I am connected to the HSPDA network, but shouldn't I theoretically be seeing faster speeds? I have seen the majority of people in the 1k+ download areas, unless the building where I work is a Faraday cage of some sort. =(
     
  7. Jleagle

    Jleagle Active Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Mine is also very slow, i am on the HSDPA network but usually have 0 or 1 bars so maybe thats why.

    EDIT: Also, im on O2 which is only 3.6 i believe :(
     
  8. Fabolous

    Fabolous Superuser VIP Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    3,635
    Likes Received:
    2,126
    Does it tell you under settings-about phone-status-mobile network type?

    I find 400kbps to be pretty low, especially if you're on 7.2 HSDPA in Houston. My roommate's G1 consistently gets ~500-700kbps, and I know we don't have HSDPA here in our paltry city of 120k.
     
  9. Tib02

    Tib02 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I believe it also displays what the *#*#4636#*#* area displays I have seen it switch there also
     
  10. EricOx84

    EricOx84 Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    I should be getting my nexus one at the end of the month. Any reports from anyone in the metro detroit area, sterling heights or rochester? I know T-Mobiles coverage up here is very good so I'm hoping for the best.
     

Share This Page

Loading...