3rd hard reset in 2 weeksSupport


Last Updated:

  1. davewoodson

    davewoodson Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    6
    I am not sure what I am doing wrong, but I have had to wipe the phone out and start over 3 times. VZW is sending me a new phone, but it is on backorder till God knows when. But, this is a little ridiculous.

    I have no strange out of the ordinary apps, just a little maddening.

    I know it is close when I have nothing but "force close" for nearly every app that installed from HTC to Google to what I put on there.

    any suggestions,

    Dave
     

    Advertisement
  2. dylo22

    dylo22 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    119
    So, after a hard reset with only stock settings and stock apps are you still getting force closes? If so, then I would say the OS on your phone is buggy. If not, then you may want to try to install one app at a time and test functionality of the phone until you find the force close culprit.
     
    seVer likes this.
  3. seVer

    seVer Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    697
    Likes Received:
    119
    what dylo said.

    if you have a bunch of stuff on there, and then things go buggy, chances are something isn't working right. if all is well after a factory reset, then there is nothing wrong with the phone.
     
  4. davewoodson

    davewoodson Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    6
    I realized that, but I know I am not adding anything out of the ordinary on it. And, it starts acting funny hours after I put anything on it.

    I did get one more force close after the fact last night. I am nearly convinced that it is an OS issue
     
  5. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    Dave, do a hard reset, and then don't install ANYTHING for a day, and see if you have the issues. If you do, then yeah, something isn't right. If you don't, install HALF of the apps you normally do and wait a day. If you don't have issues, then you know the problem app is in the other half. Install, test, and repeat.

    |-----1st half----| |---- 2nd half-----|
    Problem^
    |--1/4--| |--2/4--|
    ^ Problem
    Repeat until you're down to the 1 app causing issues. Time consuming, yes, but will probably get done before you get a replacement.
     
  6. axel_2078

    axel_2078 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    102
    I understand the logic here, but it really shouldn't be necessary. You shouldn't have to uninstall all your apps then troubleshoot each one to get a smartphone, especially one of (supposed) high quality to operate the way it should to begin with. I can see why it's necessary sometimes, but it shouldn't be necessary.
     
  7. seVer

    seVer Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    697
    Likes Received:
    119
    Thems the breaks. With different hardware and software for Droid devices, you cant expect all apps to work on all. PLus since I'm sure many of the app devs arent professional programmers, I highly doubt they are always released 100% working for all versions. Take responsibility for some of your own actions and stop relying on other people to do things for you.
     
    dylo22 likes this.
  8. rockstar323

    rockstar323 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    128
    Likes Received:
    26
    This is to rule out an app causing the problem which, if that is the case, isnt the phone's fault. If it is a faulty app causing the FC it can do it on anyone's phone regardless whether the phone is high quality or not.
     
    dylo22 likes this.
  9. dylo22

    dylo22 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    119
    You don't have to, but if you're getting a lot of force close and you have no idea of what's causing it, then it may be wise to start from scratch and try to figure it out.
     
  10. elrabin

    elrabin Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    50
    Are you using some form of Task Killer?

    If so, do you have the Task Killer starting when the phone does?

    10-to-1 if thats the case, the Task Killer is killing something that it shouldn't in the core of the OS.


    I've never installed a Task Killer on my Incredible and i just got 2 days and 14 hrs of pretty heavy usage out of it before needing to charge.
     
  11. elrabin

    elrabin Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    50
    Smartphone or no, a crappy application is a crappy application.

    Android is a really well designed self-managing OS, but they can't stop you from installing crapware.
     
    dylo22 likes this.
  12. TheLurg1687

    TheLurg1687 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    13
    ugh u suck...second phone and I still get at most 8 hrs..
     
  13. axel_2078

    axel_2078 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    102
    Point taken.
     
  14. davewoodson

    davewoodson Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    6
    Well, I had only a few apps, and alot of the apps that my wife and my friend are using and had to another hard reset. I am still in the waiting mode for VZW to send me another one. I just think it was my time to get the buggy one.

    I know I need to do a hard reset when I cannot open gtalk and my phone tells me I don't have enough memory to do a sms or mms message. I have no message in the hopper to send and little to nothing running.
    I get a ton of force closes on everything from internet to twitter to facebook to god knows whatelse. Nothing will run soon after getting the sms/mms message and gtalk refusing to open

    Dave
     
  15. kirkiscool

    kirkiscool Member

    Joined:
    Aug 28, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    at least you can factory reset.... even that force closes on me. headed to VZW tomorrow.
     
  16. euph_22

    euph_22 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    2,634
    Likes Received:
    595
    Are you running the stock software or a rom?
     
  17. kirkiscool

    kirkiscool Member

    Joined:
    Aug 28, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    stock DInc2 with gingerbread.

    I went to VZ and they hard reset my phone in the back room. The vol down/power wasnt even working for me.

    everything was fine until today when the Phone app kept repeatedly. literally non stop. I had to pull the battery and power/volume down reset and here I am getting my apps and setting back to where they were. I was trying to uninstall a brightness widget when it happened. I dont know if that was the culprit but both times I've had more than one of the same type of widget running. more than one clock widget or power widget with wifi toggle widget and brightness all on the screen at the same time. Im a noob at this so maybe im wrong.
     

Share This Page

Loading...