5.1 sound


Last Updated:

  1. elgibby

    elgibby Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    On the stock media player, the 5.1 sound function can be used only if sound effects are off. But I'm not seeing any way to clear all the buttons in the Equalizer and Effect menus. Is there a setting I'm missing?
     

    Advertisement
  2. VegasTouch

    VegasTouch Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    687
    Likes Received:
    31
    Actually it only works with your headset/earbuds or external speakers. Whatever is plugged into the phone.
     
  3. elgibby

    elgibby Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    Yep, I know! Still can't figure out how to shut those settings off. Actually, Equalizer is off; no idea how I did that. But Effect is still on.

    On another front, I know I saw a "never" setting to keep the screen from timing out, but I'll be darned if I can find it again.
     
  4. psz

    psz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    27
    To turn off effects, set it to Normal (Should be the second on the list, after Auto)

    Screen Time Out:

    My Device (T-Mobile app in the launcher), Quick Tools (at the top), Screen Timeout.


    (If you just go to settings, Never is not an option)
     
    elgibby likes this.
  5. elgibby

    elgibby Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    Setting to normal didn't do it. :confused:
    But thanks for the screen timeout setting!
     
  6. retrolab

    retrolab Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Set both Equaliser & Effect to Normal and you'll then be able to toggle the 5.1 on & off.
     
    elgibby likes this.
  7. elgibby

    elgibby Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    I had to reset my phone recently and now this all works OK (resetting to normal to get 5.1 to work).

    But I swear it didn't work like that before the reset :cool:
     

Share This Page

Loading...