A few problems :(


Last Updated:

  1. Raindroid

    Raindroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    OK so ive had my hero for about 2 weeks now.. And for the life of me I still cannot customize my ring tones/notifications or even alarms. This is my first android phone but damn its making me want to go back to windows mobile. I tried downloading "ringdroid" like someone suggested, but it only finds .mp3 files on my phone and not the .dm files I get from thumbplay (ringtone subscription site) and i just attempted a ringtone download and its saying theres not enough space!? I have a SD card in my phone thats not even remotely filled, so its not like i have no space.

    And the last problem, my alarm!!! i use my phone as my alarm..or atleast i used to with a windows mobile phone. my android alarm doesnt seem to want to work, and the alarm apps i can find on the market are crappy and dont work unless you want to pay for it.
     

    Advertisement
  2. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    the alarm should work fine. If you've still got the stock clock on the main screen, just tap it. One menu to the right is the alarm menu, where you can set time, days, and sounds for your alarms. I use it quite a bit.
     
  3. kbussen

    kbussen Well-Known Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    You could also consider downloading Volume Control from the market and check to make sure your alarm volume is turned up.
     
  4. Raindroid

    Raindroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    yeah i figured out how to set the alarm and change the alarm sound, but it still doesnt work.
     
  5. Raindroid

    Raindroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    i deleted a bunch of the apps i dont use and tried to re-download my ringtone and its still saying i dont have any space. where the h3ll is my download going anyway? cant i have them automatically download to the sd card?
     
  6. cooolone2

    cooolone2 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    737
    Likes Received:
    65
    Ringdroid is an awesome app. but if you don't own any mp3's or have not ripped any of your own then maybe it isn't the app for you. It converts MP3, WAV,AAC/MP4, 3GPP/AMR files...

    What you are looking for is a .dm converter and there just might not be any out there.
     
  7. t1jordan

    t1jordan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    22
    Whats up Rainroid. You need to press... menu, settings, sound and dispay, media volume. Always make sure the media volume is up. This is probably why the alarm is not going off. I had the same problem. And press the clock. make sure you have a tone that you can here set as the alarm. I would advise you to download quick settings. Great app!!!!!!!!!!! You will need it. I came from WMO as well. I loved my HTC Touch Pro, not anymore. Android kicks ass! Give a couple more days and you will feel the same way. Also download Astro File Manager. It has a task killer and you will need it to control your SD card. Make sure your not killing your alarm, messages, mail, Htc Sence. the important stuff. Also Astro File Manager will not let you kill the really important apps. This will keep your phone frunning smooth. DONT KILL YOUR TEXT MESSAGES AND APPS THAT YOU WONT TO NOTIFY YOU. IT WONT WORK. Use the task killer for Sprint Bloat Ware..... NFL, TV and other apps you download that are running in the back for no reason. Hope I helped out.
     
  8. Raindroid

    Raindroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    0.o yeah i use a task panel killer but i didnt know it kills my txts and stuff. it takes android for EVER to receive new emails but my txts come through quickly.

    my phone is rooted with fresh rom, i DO have astro file mngr.

    i finally got my notifications changed to an mp3 i had but it does a blanket change.... like it changes every notification (new email, new voicemail, new txt, new this new that) and all i want is my txt msg notification changed to its OWN sound.


    And apparently there is a thumbplay app for android but my barcode scanner scans it and then says it does not exist. I hate this damn barcode scanner! what the f*** ever happened to a download link :(
     
  9. Raindroid

    Raindroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    i talked to thumbplay and they said .dm music files will work on android. but I happen to have a .dm on my sd card and when i click on it, it says open as: I click audio, and it says cannot open this file type.


    could it be the rom??? im using fresh rom.
     
  10. dan330

    dan330 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    11,597
    Likes Received:
    3,221
    maybe you have a bad phone??
    just guessing
     
  11. Eaglesfan9106

    Eaglesfan9106 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    14
    heres a way to easily get ringtones and set them to certain people or just the default go to myxer.com sign up and search for ringtones when u find one u want it it sends a link to your phone in a text message download it from the link and it prompts you if u want to set the ringtone to a certain person or just the default its free and easy hope this helps let me know
     
  12. lekhoi333

    lekhoi333 New Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i was late to work the other day cuz my alarm did not have sound. my media volume is on high and i still cant seem to get any sound out of this phone. i have a windows mobile phone before too and this would never happen. can someone please help. also, i miss calls some times cuz im not getting volume...could it just be my phone?
     
  13. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278

    Yup, there are multiple volume profiles, so to speak. There is also a volume profile for your Alarm Sound, and here is how you access it:

    1. Go to your where you edit your alarm.
    2. Once you are at the screen showing the clock dial and the list of options such as Description, Alarm Sound, etc; Click on Alarm Sound.
    3. When you choose your sound, you should hear it play. While in this menu where you choose your sound, press the volume rocker up. You will now see it say alarm volume.
     
  14. lekhoi333

    lekhoi333 New Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    thank you soooooo much ccapasso. you just saved me a trip to the sprint store looking like an idiot. plus i dont have to walk around in this damn snow storm.

    thanks again!
     

Share This Page

Loading...