Activity Home acore FC?


Last Updated:

  1. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    I thought it was the Luna theme I had over NexBeast, took that off and went to regular NexBeast with Nex theme. Still get this acore everyso often. NexBeast had the ADW launcher (beta) so I thought it was this - I went to the RC of ADW - still...

    What could be causing this.?

    On a side note, I am having issues installing and switching LWP in the system-app folders.

    Why acore?
    I am going to fix permissions right now.
    Nick
     

    Advertisement
  2. Bunsen Honeydew

    Bunsen Honeydew Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    275
    Likes Received:
    33
    I have had the same problem. I seems to happen more often if I install JRummy's script pack over the rom.
     
  3. htowngtr

    htowngtr Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    1
    As I said in the Nextheme thread, I think it's a combination of things, but mostly it's instability with overlaying 1.0.1 (if you did that) and using setCPU with a clock frequency that's too high for these ROMs.
     
  4. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    FYI, I just got my phone last week and this was the first ROM that I installed. Also I don't use setCPU since it didn't seem necessary according to Pete. But I'm having this FC a couple of times every day. Not that annoying to me since I love the performance but if there is a fix that would be great.
     
  5. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique VIP Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    19,890
    Likes Received:
    6,118
    Have you tried LauncherPro? It seems to work extremely snappy for me on CM. The only problem I have is the docked apps can't be changed, but I don't use too many regularly for it too be much of an issue. ADW was great, but LP seems to be faster. Give it a shot.
     
  6. PhilosoRaptor

    PhilosoRaptor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    108
    I'm using the newest Nexbeast with the ADW launcher too and experience FCs with the home launcher/acore too. But it actually seems a little faster/more stable than the stock launcher I was using before the last NexBeast update. This has actually been a prob with me since I went to 2.1, even on the stock ROM with no modified software besides the kernel for OCing. Also, another 2.1 issue I've noticed is the icons on my home screen take a bit to load after having an app. open or the phone sitting idle for a while. Like the home/launcher gets purged from memory for some reason (even though I have it set to be locked in memory in the Spare Parts config).
     
  7. htowngtr

    htowngtr Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    1
    Strange. I did a factory reset then loaded NB101 and it's been perfect without any acore FC's. I would suggest using Fab's link to the Launcher Pro.
     
  8. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    I may try that, but I'm also thinking of flashing a custom CM ROM to try it out since all I've used so far is NexBeast. I mean what's the point of Root if you're not going to try other ROMS?:D Can I just say that I love this phone!!!
     
  9. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    Fixing permissions via ROM Manager reduced severity from 15+ per 18 hour day to 2-3.
    Nick
     
  10. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281

    I did that already too, but yesterday I started using LauncherPro instead of ADW and so far I haven't seen any FC's. I really like ADW though and saw the post about RC2 I may try it to see if it's OK. Has anybody with the FC problem tried the RC2 yet?
     
  11. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    There is an RC2?
    Well I just nandroided last night so I will try it ASAP.
     
  12. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    I installed it about 30 minutes ago. I will post the results in regards to FC's. This RC2 is just as fast if not faster than launcherPro if you set it right. It's pretty awesome, I just hope I don't get the FC's.
     
  13. mik3_cl

    mik3_cl Active Member Developer

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    I get the same thing. is RC2 a launcher or a ROM?
     
  14. ska.t73

    ska.t73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    305
    It is a launcher, however it is a mod of the original launcher so it is installed like a ROM, it replaces the regular launcher.
     
  15. mik3_cl

    mik3_cl Active Member Developer

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    well ur vEry helpful...know were i could pick thAt one up?
    i love this community! DROIDS will take over the wold one day
     
  16. ska.t73

    ska.t73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    305
    mik3_cl likes this.
  17. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    mik3_cl likes this.
  18. mik3_cl

    mik3_cl Active Member Developer

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    So RC2 is the ADW Launcher? Cause i have that. I love it, but get "android.process.acore" ?
     
  19. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    Did you install RC2? Because NexBeast comes with a different version of ADW. You have to switch the launcher yourself. I can't say for sure it will solve the FC yet but I haven't gotten one yet. I just installed the RC2 this morning.
     
  20. Fabolous

    Fabolous Superuser VIP Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    3,635
    Likes Received:
    2,126
    I've been running RC2 since it came out.

    No acore FC's, no FC's at all. Running LWP in the background, 5 screens, 800MHz, and it flies.

    Just one bug, and I think the dev is working on it, if you change around some settings, sometimes the app tray becomes transparent.

    A reboot easily fixes this issue.
     
  21. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    I had these FC with RC1 as well.
    Fix permissions worked thus far.
    Using RC2 now and the bug the developer mentions is with turning the drawer animation OFF and suggests to keep it on.
    I turned it off because the animation was slow and no problems thus far.
    Nick
     
  22. mik3_cl

    mik3_cl Active Member Developer

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    No I didnt have nexbeast, I went to the dev site and downloaded the apk and installed through root explorer. I'm running Chevys S.S. 3.2 - O.C. 1.1 (chevys kernal)
     
  23. Fabolous

    Fabolous Superuser VIP Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    3,635
    Likes Received:
    2,126
    inssane likes this.
  24. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    I love updates, but that was too fast for me (for a non ROM that is)
     

Share This Page

Loading...