Actual processor speedGeneral


Last Updated:

  1. nickmnusa

    nickmnusa Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Tried searching but havent found anything that specifically answers the question. I had heard that the processor was actually clocked down into the 700s out of the box even though its a 1ghz processor. Is this true? if it is about what are we running at?
     

    Advertisement
  2. jasonb1985

    jasonb1985 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    987
    Likes Received:
    67
    it's 1 ghz. it is not underclocked.
     
    nickmnusa likes this.
  3. Steven58

    Steven58 Reformed PH VIP Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    32,920
    Likes Received:
    25,271
    as I understand it the underclocking was a rumor that was proven wrong before the phone even debuted.
     
    itsTee and nickmnusa like this.
  4. nickmnusa

    nickmnusa Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    ok, thanks for the quick response.
     
  5. jasonb1985

    jasonb1985 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    987
    Likes Received:
    67
    download system panel from the market and you'll see.
     
  6. Steven58

    Steven58 Reformed PH VIP Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    32,920
    Likes Received:
    25,271
  7. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    1GHZ, but it can throttle down when it needs to.
     
  8. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    12
    2 Fast 2 Furious.

    Oh yeah, did I just do that?
     
  9. 34.50

    34.50 Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    13
    Yep, this is correct. Why stay at 1GHz when it doesn't need to? This helps conserve power.
     
  10. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    Where can you tell exactly on system panel app. I don't see 1ghz any where.
     
  11. DirtDiver

    DirtDiver Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Mine Usually idle's around 998.7mhz :rolleyes:
     
  12. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    Can you show me where it says that
     
  13. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    Bump
     
  14. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    system panel > menu > dev info > under cpu information.
     
  15. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    max clock mine says 998, is that correct
     
  16. jasonb1985

    jasonb1985 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    987
    Likes Received:
    67
    system panel will tell you the CPU speed in real time. it'll go anywhere from 245 up to 998.
     
  17. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    I never see it at 998 real time, mostly in the 400-600 range
     
  18. Skipdawg

    Skipdawg Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    456
    Likes Received:
    47
    This CPU is a smart little booger. It will only use what it needs at the time. Very well built. ;)
     
  19. Jakaro

    Jakaro Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    601
    Likes Received:
    55
    My phone had been in my pocket for 8 hours on airplane mode, and its running at 998.4 MHz
     
  20. tluv00

    tluv00 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    559
    Likes Received:
    249
    You wont because the phone is not running at a high level. try fast scrolling up and down and you can watch the processor speed go up and down. That's about the only way you can monitor it while it's running something other than System Panel.
     
    slumpey likes this.
  21. slumpey

    slumpey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    16
    thanks, just tried and I hit +900
     
  22. Chomsky1

    Chomsky1 Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    6
    Just DL'ed System Panel...frickin' awesome app, was using Spare Parts but this blows it away. 998 max also.
     
  23. jonbar87

    jonbar87 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    998Mhz
     

Share This Page

Loading...