ADB push help please


Last Updated:

  1. lennie paz

    lennie paz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    I am ready to blow a gasket trying to push an app to my phone. My phone is running in Debug mode and I open a cmd window and this is what I am doing:



    [​IMG]



    The apk doesn't get pushed and I do have the apk in the sdk/tools folder. As you can see, the phone is recognized when I type adb devices.
     

    Advertisement
  2. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Try putting a space after the first easyanswer.apk in your command. Between it and the /

    Not sure if that's enough to bork it but I've always put one there.
     
  3. lennie paz

    lennie paz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Now I get this message:


    [​IMG]
     
  4. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Did you adb shell first to verify root access? Sounds like it's not accepting your root status for write priviledge?

    adb shell should yield #. If not...enter su.
     
  5. lennie paz

    lennie paz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    adb shell gives me the # ,but I can't do any commands after that.
     
  6. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Probably an easy answer here but I'm getting less and less affluent with adb as time goes on. I rely on Root Explorer for this work these days. Force write mode and copy and paste to source folder from SD. Sorry couldn't be more help man.
     
  7. lgldrgdlr

    lgldrgdlr Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    717
    Likes Received:
    192
    Are you pushing when the phone is on? ie at the home screen? Or are you in cwm? I've always had success by booting into recovery, mounts and storage>mount /system.

    Then do your adb commands:

    adb push EasyAnswer.apk /system/app/EasyAnswer.apk

    adb reboot

    This should work.

    ps. I found this thread quite some time ago and it's been very helpful to me over the months. http://www.droidforums.net/forum/hacking-help/30464-how-adb-why-i-love-adb-commands-3-a.html
     
    andreezy likes this.
  8. doug piston

    doug piston Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    57
    +1

    Have to mount the /system people.
     
  9. dbrits

    dbrits Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    2
    +2

    I found this out last night while trying to install a custom boot animation. :) But I have yet to figure out why I wasn't able to use Terminal in OS X to do the adb push; I had to cmd in Windows 7 to push the zip file.
     
  10. lennie paz

    lennie paz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Bingo!, That worked.Thank you very much.
     

Share This Page

Loading...