Adding a new contactGeneral


Last Updated:

  1. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Ok this may seem like a dumb , quesiton and believe me I searched around for the answer. But when you get a text message from a new number and you long click it, click add to contacts it just brings your current contact list no option for adding a new contact. Is there a way to add a new contact from a text message??

    I use Handcent SMS
     

    Advertisement
  2. textstev

    textstev Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    2
    Beg for Google Voice. It's better at least in that regard where you can just add contacts fairly easy (still needs improvements though).

    Please I want People Contact SMS Tab to pull from Google Voice in 2.1~
     
  3. joetarin

    joetarin Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    I just sent a test message to my phone from another mobile who's number isnt stored and you are correct. You can long click on the number and select Add to Contacts but it only brings up a list to select a contact...as if you were updating an existing contact. I dont see where you can create new...interesting.
     
  4. textstev

    textstev Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    2
    Hmm I don't use Handcent or w/e, so I can't help

    In GV, it brings you to new contact highlighting the name field with the number already typed in for you.

    The default messager client is even better at handling it I've found as it gives you an option to merge it or make a new contact.

    GL~
     
  5. mj_b90

    mj_b90 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    20
    One workaround is to call the number, hang up before it starts ringing, then add it from that recent call entry. It's an extra step but still much better than doing a manual copy and paste.
     
  6. textstev

    textstev Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    2
    I second that.
     
  7. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Yep this is what I do, guess I'll have to deal with it. I fiqured I was missing something glad it's not me haha
     
  8. n1ghtwish

    n1ghtwish Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    4
    I've been wondering what is the best way to send a contact's single phone number to someone else, without sending a vCard??

    AFAIK, there is no "copy" function while in your contacts list :(

    Any insight?
     
  9. msw

    msw New Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    ChiTownJim likes this.
  10. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
  11. lgldrgdlr

    lgldrgdlr Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    717
    Likes Received:
    192
    When you long press the number, add to contacts, it will bring up your current list of contacts...but right at the top of that list is an option to add to contacts. I have easily overlooked this many times. Just did this yesterday.
     

Share This Page

Loading...