adding yahoo email on 2.1Support


Last Updated:

  1. biggdogg

    biggdogg Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    236
    Likes Received:
    55
    Does anyone know how to add yahoo email to the new android 2.1
     

    Advertisement
  2. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    27
    compliments of
    JSanford

    disregard i just tried this and it don't work.
     
  3. biggdogg

    biggdogg Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    236
    Likes Received:
    55
    Cool, thanks, just one question, I want to add it to my existing accounts, will this override them and make yahoo default or just add it?
     
  4. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    27
    I post that above from what i thought was the page i found last night. I found a page last night that had the correct settings, and i forgot where i read the post. Well i had to revert back to a previous back up and now i cant get it to work.
     
  5. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    27
    maybe this was the link:D

    It was yay.
     
    Centerman, jws6006 and dmking79 like this.
  6. boycan

    boycan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Do you go into settings/accounts/ and add new? I only get Google corporate and Facebook as options?
     
  7. carlz28

    carlz28 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    119
    Likes Received:
    24
    Ummm, for me, I did NOT need to do all thse steps above. I simply opened the native "Email" app. Went to add an account. All I had to do was put in the email address and password associated with the account and the app did the rest. There was no need to put in ports, incoming/outgoing server info. I'm assuming this was the "better Yahoo Mail" integration that was talked about in Verizons release statements. I have no issues at all with Yahoo Mail now. I rarely use it, but it does work effortlessly now. At least for me it did.
     
    Jesson and boycan like this.
  8. dougwilson2000

    dougwilson2000 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    17
    MSN accounts work great also even with 2.01. At one time forwarded my yahoo MAIL to MSN. Added MSN to phone and use it for a work around.
     
  9. boycan

    boycan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    That worked Thanks! ;)
     
  10. emanisem

    emanisem Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    I tried that and keeps telling me my username or password is incorrect .. can someone help me plzzz .. i aint got a clue .. :S
     
  11. Jesson

    Jesson Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    worked for me too...
     
  12. dougwilson2000

    dougwilson2000 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    17
    It was that simple for both Yahoo and MSN.
     
  13. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    27
    Make sure wifi is off when you set it up;)
     
  14. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    Absolutely correct, with 2.1 under the hood. No more multiple copies of sent emails. BTW the sent emails when they arrive in the "sent" folder at Yahoo Mail have headers that show the origin as "email.android.com" - I wonder if this is part of the fix?
     
  15. JSanford

    JSanford New Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    This is NOT, must I repeat, NOT for the .yahoo extensions but for folks who have YAHOO MAIL with .ymail extensions!!!! If you have .ymail these are the instructions to manually set up the service. The 2.1 fixed the .yahoo extensions but DID NOT fix the .ymail extension without manually entering the info ABOVE.
     
  16. dr_rsdoshi

    dr_rsdoshi New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Thanks
    It also works for yahoo.co.in
    In Server name you keep as yahoo.com
    Rest same
     
  17. jws6006

    jws6006 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Thanks for your help. Just to note the security settings should be set to "none" in both incoming and outgoing servers. At least that is what I followed from another post I read. I set it up without any problems due to your post and the pne about the security.
     

Share This Page

Loading...