Support Airplane mode doesn't reconnect

Discussion in 'Android Devices' started by spokes, Oct 8, 2010.

  1. spokes

    spokes Member
    5

    Sep 23, 2010
    8
    0
    5
    Wildfire running 2.1 (update 1), build 1.25.405.1 CL227575.

    Every time I toggle Airplane Mode on, when I toggle off again I lose access to sd card and get no network reconnection. The only way I can reconnect is to turn phone off and on again. Network is set to automatic (O2) and Network Mode set to GSM/WCDMA Auto.

    Anyone else getting same problem, or found an easy solution?
     

    Advertisement

  2. uzetaab

    uzetaab Well-Known Member
    53

    May 11, 2010
    269
    92
    53
    Brisbane Australia
    Just a wild guess, but maybe your mobile network is asking for a pin to access the sim, but the phone is not displaying the pin entry screen? If you have a pin, try removing it in the phone's security settings.
     
  3. spokes

    spokes Member
    5

    Sep 23, 2010
    8
    0
    5
    Hmm, yes I do have a sim pin but problem never occurred with previous phone so doubt it's a network issue. But thanks for the suggestion, I'll bear it in mind next time I need to use Airplane mode. Meanwhile, I'm avoiding that particular option!
     
  4. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    1,333

    May 11, 2010
    22,389
    7,718
    1,333
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    moved to support section
     
  5. SteveMc

    SteveMc New Member
    5

    Sep 11, 2010
    4
    0
    5
    Had the same problem - it's because of the SIM pin. Turn off that option and the phone comes out of Airplane Mode ok.
     
Tags:

Share This Page

Loading...