Alarm issueSupport


Last Updated:

  1. fekish

    fekish Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Hi,

    the last week the Alarm is not working at all. Basically my wife wakes up and as soon as i click the power of the phone to see the time it starts playing! Its like 15-25 min after the alarm time.

    It seems that it was in standby mode, and had to be waken up to start playing.

    I dont have any task killer - when i had before, i think i didnt have any issues...

    Any recommendations?
     

    Advertisement
  2. lukebr

    lukebr Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Glad to hear someone else has the same problem.

    Mine is doing the exact same thing too.

    Im on OS 2.1 and if i set an alarm and my phone is NOT asleep then it will play but if the screen is dark then the alarm wont sound until i hit the power button and then the alarm starts to sound (whether its 2mins after it should have gone off or an hour later).

    I do have a task killer app running but i have added the Alarm into the ignore list so it is always running so that cant be it unless there are dependant services that get shutdown that the Alarm service needs.

    Any help would be really appreciated guys.

    Cheers
     
  3. ColHavoc

    ColHavoc Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    1
  4. fekish

    fekish Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Thanks for the link,

    so we are not alone :)

    But i dont understand how to fix it :)

    basically i dont understand : boot to the ADBRecovery and in the ADB shell use:
     
  5. fejker

    fejker Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    248
    Likes Received:
    50
    I suggest you use the second method:

    Method 2 - via RSD Lite
    Download the custom SBF containing only the boot.img here: boot_img_from_SHOLS_U2_03.10.0.zip
    (here is the link to RSD Lite 4.6)
    Boot to Bootloader (D-pad up + power) and flash the SBF using RSD Lite.
     
  6. cdl

    cdl Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    386
    Likes Received:
    34
    It is a known bug. This is the official discussion in the Motorola forum:
    AlarmManager: ELAPSED_REALTIME_WAKEUP & RTC_WAKEUP won't wake up Milestone (system 2.1) - MOTODEV Discussion Boards

    Apparently, no official fix exists yet :mad:

    Motorola, hurry up and fix this!
     
  7. cdl

    cdl Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    386
    Likes Received:
    34
    kron4eg likes this.
  8. fekish

    fekish Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    does anyone know a link that is working to correct this, as the link seems not to be working anymore.
    Can i find somewhere else a solution?

    thanks
     
  9. kron4eg

    kron4eg New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I thought I'm going crazy %)

    Thanks for the tips!
     
  10. fejker

    fejker Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    248
    Likes Received:
    50
  11. petersteier

    petersteier Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    For me, also Alarm Klock was affected. I installed the kernel patch mentioned in this thread and also at
    Alarms - scheduled CPU wake-up fixed
    and now all alarms work. Needs some musing over the RDSlite, however, if you use it the first time. E.g. dont store your image in a path containing a blank...
     
  12. petersteier

    petersteier Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    For me, also Alarm Klock was affected. I installed the kernel patch mentioned in this thread and also at
    Alarms - scheduled CPU wake-up fixed
    and now all alarms work. Needs some musing over the RDSlite, however, if you use it the first time. E.g. dont store your image in a path containing a blank...
     
  13. kumar3234

    kumar3234 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    8
    The update from Motorola MR 2.5 fixes the issue.
     
  14. Zeff

    Zeff New Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    The updates sure does work. My Alarm issue is solved. Thanks
     
  15. r0nan

    r0nan New Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    And can i ask you how did you manage to install it. Because as far as i know its only available in Greece.
    Can you provide any download link?
     
  16. Zeff

    Zeff New Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Go to Handset updates from Utilities in 'Motorola Media Link'. It is just simply updating the handset and it solved my problem. Hope it helps.
     

Share This Page

Loading...