Ally stuck in loop at "VELOCITY" screen.


Last Updated:

  1. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    My LG Ally is stuck at the "VELOCITY" boot screen and is stuck in a loop. I had Velocity 0.3 flashed yesterday and I decided to re-flash today. I have tried wiping data/files/cache/dalvik cache. I'm stuck and I don't know what to do. Also I never did a Nandroid backup (because I'm slow).
     

    Advertisement
  2. flick159

    flick159 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    19
    Boot into recovery by holding SEND+MENU+END while the phone is off. Re-flash a different zip file than the one you have. You may have gotten a bad download?
     
  3. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    I tried that...re-downloaded velocity 0.3 and the same thing happened. So I decided to flash 0.2 just to see if it would work. 0.2 had the same loop at the "Droid" screen. Then I tried 0.1.1 and thankfully that worked fine. So for now I have 0.1.1 completely working until I can figure this 0.3/0.2 problem.
     
  4. flick159

    flick159 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    19
    Only thing I can think of is clearing all your cache's, but you said you tried that already.
     
  5. gregskeels

    gregskeels Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    1
    i got the same prob with v.3 but i dont got it with v.2
     
  6. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    The weird thing is that I had 0.3 working flawlessly less than 2 days ago. I'm not sure where it went wrong.
     
  7. PowerBomb

    PowerBomb Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    542
    Likes Received:
    104
    Not sure what to tell you. Sometimes my V0.3 gets stuck in the Velocity screen loop and I just have to pull the battery and restart and it's fine. Seems to happen most when I remove or replace the SD card, maybe something to do with app2sd. Is your SD card working well?
     
    mxc1090 likes this.
  8. jreed2560

    jreed2560 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,922
    Likes Received:
    439
    Sounds like an app2sd problem. Have you partitioned your sd card?
     
    mxc1090 likes this.
  9. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Yes, I have partitioned it. I will re-partition tonight and see if that helps. I will keep you informed. Thanks.
     
  10. jreed2560

    jreed2560 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,922
    Likes Received:
    439
    Yes repartition the card but set both values to 0. Just make sure you have all your apps backed up first. Then try installing the rom. Then you can set up a2sd again. I ran into this with my eris.
     
  11. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Sorry, what values? When I partition with ROM Manager it asks for 'Ext Size'. Also, I thought that apps2sd was automatically set with Velocity 0.3. I am a little confused when you say "set up a2sd again". Btw, I have no important apps right now so no reason to backup.
     
  12. jreed2560

    jreed2560 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,922
    Likes Received:
    439
    When you boot into recovery you can partition the sd card from there. It will ask you to partition ext2 and ext3. Set both values to zero then install your rom. Then go back to recovery and redo the whole thing. This time set the values to whatever you had before.
     
  13. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    That was it! Just had to reformat/partition the SD card. Thanks!
     
  14. jreed2560

    jreed2560 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,922
    Likes Received:
    439
    Don't forget the thanks button ;)
     
  15. mxc1090

    mxc1090 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    I most certainly did not! :) (post #8)
     
  16. meanmon13

    meanmon13 Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I have the same problem... happens sporadically. Seems to happen when I've removed the SD card or sometimes when I have my ally plugged into the computer (but i have not mounted the sd card). Seems to be an a2sd as previously stated.

    I haven't been able to figure out enough information about it to submit it to Trident as a bug report
     
  17. OMGWTFSILLYGOOSE

    OMGWTFSILLYGOOSE Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I had the same problem. I had to take out my SD card and put it back in, and it worked! So I'm thinking I may have a bad SD card.
     
  18. mikekick

    mikekick New Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i have the same but different problem. i wiped my phone and when it turned back on it froze at velocity loading screen.so i take out battery and reset in recovery and the menu/debug came up so i try changing the rom and it froze and loading screen again, so i wipe cache and formatted my card and then it got pass the loading screen but nothing was working i kept getting force close pop ups.so i took out battery and now it just stuck at loading screen.also i installed velocity .04
     
  19. electrogeek

    electrogeek Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hello, i readsomewhere that if you have a class 4 sd card and you format/partition the card with Rom Manager that you set the swap EXT (Second set of numbers) to 0, because it can cause a problem trying to swap/read both parts of the card....set the first EXT to whatever you want then 0 and that should fix the problem also.
     
  20. imnotmikal

    imnotmikal Well-Known Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    1,041
    Likes Received:
    256
    What is with people grave digging?
     
    jmar likes this.
  21. Valkerie

    Valkerie Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    407
    Likes Received:
    52
    People have been doing it since there have been people.
     
  22. jmar

    jmar Nexican VIP Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131

    Lol...noobs that don't read should always go to irc
     
  23. electrogeek

    electrogeek Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I am a Noob at flashing roms and still can't get past the boot loop after flashing velocity 0.3 release or 0.4 Release. Used Super one click to root from my computer, Found and put Superuser.apk on sd card then installed, Got Rom Manager 4.3.3.0 (Free Version,Not Upgraded Premium), Flashed Clockworkmod Recovery 2.5.0.7,Fixed Permissions,rebooted, Tried to backed up Current Rom Little Andriod with the ! showed for a second the booted normal. Tried again,same result. Manually turned my phone off and tried to boot into recovey (power+menu+send) Same result...Any ideas?
     
  24. KingOfGreen

    KingOfGreen Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    842
    Likes Received:
    179

    Use the 2.2 root guideā€¦ or go to GetItNowMarketings's sub forum in android development/custom ROMs and flash the recovery manually with instructions there. Are you on 2.1 or 2.2? 2.1 is velocity .1-.4 and 2.2 is 1.0 and 1.1. Another peice of advice, dont use ROM manager or ClockWorkMod Recovery. Use gnm's amonra recovery.
     
  25. electrogeek

    electrogeek Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I am a Noob at flashing roms and still can't get past the boot loop after flashing velocity 0.3 release or 0.4 Release. Used Super one click to root from my computer, Found and put Superuser.apk on sd card then installed, Got Rom Manager 4.3.3.0 (Free Version,Not Upgraded Premium), Flashed Clockworkmod Recovery 2.5.0.7,Fixed Permissions,rebooted, Tried to backed up Current Rom Little Andriod with the ! showed for a second the booted normal. Tried to flash alterne recoveries all said error. chilled a while,mounted my sd to computer, moved velocity .4 and .3 and turbo .zips to it.went back to rom manager and tried back up current rom and it worked finally. (Backed All this up on my computer). Tried to Partitioned Sd Card (first EXT 128,next one 0), Went to reboot into recovery andriod guy again. Uninstalled rom manager, reinstalled, tried boot into recovery no go, booted back up, then flashed custome recovery and tried boot into recovery, succeeded.Wiped data/ factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache, install zip from sd card,choose zip from sd card, I tried velocity 0.4. Install, wait,finished, reboot, boot loop?? Help please...If you need the contents of either one please let me know. I also have GNM turbo4 velocity W/ Kernal, but haven't done anything with it yet since I haven't been able to flash Any Velocity to my phone. I have the download links if you want to know what is in them yourself....Thanks in advance..
    http://tinyurl.com/Velocity4-0-zip


    Scroll down about 3/4 of the way and click on mAndroid and save.
    http://tinyurl.com/Velocity3-0-zip


    Scroll down a little and you will see it and I downloaded gnm turbo IV with OC.
    Sorry that part of this is a repost....posted it b4 finishing the rest.
     

Share This Page

Loading...