Although rating Epic the #1 android phone, PCMag says that YouTube videos are "unwatchable"


Last Updated:

  1. Johnny Cakes

    Johnny Cakes Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    348
    Likes Received:
    68
    Isn't playing a video in HQ a matter of selecting it from the menu? So does this review make any sense?

    Is it possible to make HQ the default with the Epic?
     

    Advertisement
  2. JDubbleTrouble

    JDubbleTrouble Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    8
    yes its in the menu and no that makes no sense at all for them to say that you can always download th apk for the Evos youtube but i have trouble with that widget not wanting to respond on my epic
     
  3. badankles

    badankles Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    972
    Likes Received:
    90
    the reviewer is an idiot. pcmag needs to find someone else to do that kind of "official" reviews.

    the epic will default to non-HQ when data connection is not good, but yes, you can still go to the menu option and force it to HQ (then suffer through the lags). just like trying to stream an HD video through dial-up.
     
    gme109 likes this.
  4. MisterDisney

    MisterDisney Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    2
    Funny that they complain about something so easily fixed. If anything, complain about how super slow the wifi hotspot is on the Epic 4G.
     
  5. tx_brandon

    tx_brandon Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    187
    Likes Received:
    48
    There's no lag in HQ if you let the red bar make considerable progress before playing.
     
  6. Flaspeneer

    Flaspeneer Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    24
    Often, the assumption of reviewers is that a device is missing a feature in the practical sense if it doesn't happen automatically or disrupt things with an obnoxious prompt.

    In which case, they ought to realize they're not reviewing an iPhone or even an Evo. The Epic's a phone for geeks.
     
  7. Seddy

    Seddy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    308
    Likes Received:
    31
    This!!! I have to explain this to customers all the time... For some reason they think the videos will load as if they were on a computer... :rolleyes:
     
  8. jerbeck24

    jerbeck24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    6
    First time I opened the YouTube app I switched it to HQ. I haven't had to change it since.
     
  9. Orlando Boom

    Orlando Boom Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    How do I make high quality the default?
     
  10. Thai

    Thai Banned

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    33
    x2...what you guys talking about? How do i make the switch to HQ?

    I have been using JetVD instead, but i would like to know about this HQ thing!
     
  11. jerbeck24

    jerbeck24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    6
    I just opened a video and pressed the menu button and chose watch it in HQ. Haven't had to do that again since. Every time I open a video, it automatically puts it in HQ if it's available for that video.

    Sent from my Samsung Epic 4G
     
  12. gme109

    gme109 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    535
    Likes Received:
    46
    I figured that out the first day I had the phone. You're right, the reviewer is an idiot.
     
  13. Orlando Boom

    Orlando Boom Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    I just tried with 10 videos and I had to go into the menu each time to watch it as High Quality. Are you on 3G or 4G?
     
  14. jerbeck24

    jerbeck24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    6
    I'm 3G. Don't have 4G here in Lansing, Michigan.
     
  15. Orlando Boom

    Orlando Boom Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Doesn't work for me. I have to go to the menu each time to watch in High Quality. I thought it was possible to download the HD Youtube app from the Evo. Am I right?
     
    Eazail70x7 likes this.
  16. edvan

    edvan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    You have to be on wifi or 4G to keep it in HQ.

    While on 3G you need to press the option to HQ.


    At least that's how it's working on mine.
     
  17. walord

    walord Active Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    3
    The new Youtube 2.0.26 which has a mod version for the Epic can be set to be run HQ mode default even over mobile networks. Not to mention that it's a pretty slick running update.

    Same thing with the EVO Youtube HQ app which was has been working on the Epic since day one.

    Videos load fast on HQ even on 3G, especially since the last update.
     
  18. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    881
    Likes Received:
    85
    [APP][MOD] Youtube v 2.0.26 for Samsung Epic 4G - xda-developers
     
  19. Howard Packer

    Howard Packer Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4
  20. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    881
    Likes Received:
    85
    I think so. I cannot install it.
     
  21. cruiser771

    cruiser771 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    figured this out when I first got the phone. Dont even think this was an option on the iPhone I had before the Epic, videos looked bad over 3G and I dont ever remember seeing a HQ option, so im glad the Epic lets you go HQ....even if it takes longer
     
  22. FreakyLocz14

    FreakyLocz14 Banned

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    76
    Mine defaults to Standard Quality on 3G, but is set to HQ when on 4G or Wi-Fi.

    The HQ videos are painfully slow on 3G anyway.
     
  23. jerbeck24

    jerbeck24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    6
    I didn't think about it being a difference between wifi and 3G. I'll have to check it, but it seems like every time I go into YouTube, I don't need to select HQ, but maybe I just happen to be on wifi every time I've checked. I'll check it later and see if that is the case for me too.
     
  24. Nagual

    Nagual Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I get HQ Youtube over WiFi, but today despite loving the fact that 4G is working super-fast at my office (about 8 down, 1 up), every single video I played was in low quality, and I saw no universal setting for hi-q like in my old Touch Pro YT app. What could be wrong?
     
  25. iwillfearnoevil

    iwillfearnoevil Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    198
    Likes Received:
    11
    yep 3g looks like crap in regular mode and hq seem to hardly work :(
     

Share This Page

Loading...