Android Market missing a ton of apps - market issue or result of rooting?


Last Updated:

  1. calaski8123

    calaski8123 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    I rooted my HTC Incredible last week and installed the Virtuous ROM with froyo 2.2.... I recently realized that after doing this there are a ton of apps missing from the android market... Even ones that I already have installed on my phone like Evernote and Google Sky Map. If i go to the downloads section of the market which should show the apps i have installed it shows none.
    Code (Text):
    1.  
    The verizon section of the market displays only three apps when I know there should be a whole lot more. What is going on? I cannot find any apps... When I search for something there is usually one or two apps that show up and are not even what I was looking for.

    Is this a widespread problem with the market or a side effect of rooting and upgrading to the virtuous ROM?

    Jim
     

    Advertisement
  2. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Not sure if your situation is different but on a few 2.2 Roms, I've had to initiate a market download. Shortly therafter, all my apps show up like normal.
     
  3. Terabethia

    Terabethia Well-Known Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    1,071
    Likes Received:
    311
    When you installed the new ROM, you had to do a wipe. Did you back up your app's before you did that? If so, what did you use to back them up?

    The only program out there that allows you to fully backup all of your apps, including market links, is Titanium Backup, which requires you to be rooted to use. I assume you didn't use this since you probably rooted last week and then installed the ROM, and THEN did your backup.

    If you just backed them up with Astro or a similar program, the apk's are there but the market links are now broken, which is why they are not showing up in your market downloads.
     
  4. calaski8123

    calaski8123 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    I did backup with titanium after I downgraded to 2.1 but before the root and rom. I manually reinstalled the apps when market worked... it want this week. At any rate I cleared the data cache from manage apps and it worked now. Nut sure what it was but thanks for your help.
     
  5. Laymen

    Laymen Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    I just signed up for a Funambol cloud account and went to look in the market like the site directs you to and it's not there. Funambol is missing too. >=|
     
  6. Laymen

    Laymen Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Ahem - As it turns out Funambol only works with 2.x and greater. I've 1.5. Hrmph.

     
  7. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    Uhmm....This is an Incredible forum, not a Hero forum.
     
  8. Laymen

    Laymen Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Ummm ....

    This is a particular thread about Apps disappearing off the market and this is about me being courteous to and following Android Forum suggested direction.

    "Here are the similar threads we found:

    1. x
    2. y
    3. z

    Please take a look at those threads before you start a new one."

    So there's absolutely no reason to be a Snarky Susan and a Passive Aggressive Pat.

    And to keep with Android Forum etiquette, these last two comments don't add anything to the conversation so I wont be sad if they get marked by a mod.

    Cheers. :eek:


     
  9. rygavs

    rygavs Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Try going to Settings-Applications-Manage Applications-All and scroll down to Market, and clear data/cache.

    I had the same problem and this fixed it for me.
     
  10. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    I'm not trying to be "snarky" or "passive aggressive." I happen to think it is a service to point out to someone what appears to be an error when they show to be using a hero and are posting in an Incredible forum. And to tell you the truth I really don't appreciate this response I got to what was intended to be a helpful/informative post. So take your criticism elsewhere. Now how "snarky" or "passive aggressive" is that?
     
  11. Laymen

    Laymen Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    "Uhmmm ..."

    You sure told me.

     
  12. Laymen

    Laymen Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    That's not a bad suggestion but for me, it really did turn out to be a version issue. I didn't know some apps are hidden from sight on the market if you're not upgraded. Weird but I'd like to toss that out there too for any other people wondering the same thing. Thanks anyhow.



     
  13. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    You read way to much into that. I am sorry I was misunderstood, but I am also sorry you felt the need to be such a jerk over it.
     

Share This Page

Loading...