Android Media Player Bug?General


Last Updated:

  1. MrTissues

    MrTissues Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    9
    Earlier today I was creating a log file to help the LauncherPro developer identify a bug. However, when creating this log I noticed the following messages running constantly and very quickly:

    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0
    V/MediaPlayerService( 60): [32] isPlaying: 0
    V/MediaPlayer( 604): isPlaying: 0

    It seems like this is a bug and wastes battery life.
     

    Advertisement
  2. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    Just curious, do you have the music player as a widget?
     
  3. MrTissues

    MrTissues Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    9
    I do not, the only music related widgets I am using are: Pandora and Last.fm
     
  4. MrTissues

    MrTissues Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    9
    bump. Does the same thing happen to anyone else?
     
  5. hexskrew

    hexskrew Active Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    5
    I just noticed this too while I was just farting around with adb, decided to do a logcat just to watch...

    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    V/MediaPlayerService( 322): [67] isPlaying:0
    you get the picture...

    *update*
    Killed a few things here and there, and found it is pandora that is the culpret.. Really odd. Must be using the media player as a piggy back service or something.
     
  6. IncrediblePower

    IncrediblePower New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I don't know if this has anything to do with it, but I don't think it would hurt to share. I tried to create a custom ringtone from an .mp3 using the Music program, and I wanted to trip the clip. However, it never fully "loaded" the screen, only the background and the two ends of the clip bar. This absolutely destroyed my battery life, and I finally fixed it by clearing the cache.

    Hope this helps a bit.
     

Share This Page

Loading...