Anti-virus goes off for forum ads


Last Updated:

  1. BurnyC

    BurnyC Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Alot of the time, before loading the full page, my anti-virus (Avira) will pop up telling me there's a virus, found in one of the ads. When I click delete/deny it then loads one of the ads under the main banner etc. but before the actual forum (next to the 'plenty of fish' ad if we all get the same ads?), so think I've pinpointed the problem to have come from one of those, but then again it could be the main banner ad as that would already have been loaded, however it never happens when I'm in a thread etc. and the plenty of fish ad etc. aren't there.

    I wondered if this was actually an issue, or just my anti-virus getting the wrong idea about something that's actually nothing.
     

    Advertisement
  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    I'm not using that anti-virus app. Are the settings as to detection strength or "strictness?"

    Perhaps your app needs to be tweaked a bit.
     
  3. BurnyC

    BurnyC Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Interestingly, on my desktop thats running Windows 7 and not Avira, I never get notified of a virus. I'm thinking it's Avira that's causing a problem and perhaps mis-interpreting a part of the advert code or something.

    I've also looked in the settings and seems it's a set 'strictness', but it's probably buried so I'll keep going, or install a different anti-virus (shame as it is very good, but seems to get spooked by things that aren't a problem - still, rather that than too much the other way!) :p.
     
  4. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    i use avira (the best free virus scanner btw) on win 7 and haven't had any notifications!
     

Share This Page

Loading...