1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

anyone gotten the psx emulator to work ?


Last Updated:

  1. jpav

    jpav New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just got the psx emulator for my hero and downloaded a Rom. It still won't work. Anyone who knows the info would be appreciated.
     

    Advertisement
  2. EmoTonyB

    EmoTonyB Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    538
    Likes Received:
    86
    i havent got it to work on a moment. the hero is similarly spec'd. i think it only runs on next gen android phones. i got the emulator installed and set up it just wouldnt open the ROM i had
     
  3. CaveSlug

    CaveSlug New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Make sure you load up the scph1001.bin file before you try to load a rom, should be located at the top of the menu.
     
  4. KIlgoreBA

    KIlgoreBA Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    It works almost to full speed on my Droid Incredible! Just be sure to also use .bin PS1 files for ROMs as well.
     
  5. mrmojoz

    mrmojoz Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    591
    Likes Received:
    63
    Should run great on the hero, just don't try anything fancy like actually playing a game.
     
    shaolin95 likes this.
  6. sitlet

    sitlet Banned

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    5,867
    Likes Received:
    633
    Works great for me. You may need to get your roms from somewhere else. Some places rip their games in a wierd compression and wont work with the emulator.
     
  7. davidheffernan

    davidheffernan New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Works brilliantly on my Galaxy S. A lot of ROMs are in .ecu format. Download unecu to decode them to .bin or .img files for your phone
     
  8. Weazol

    Weazol Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    532
    Likes Received:
    142
    yea it works fine for me too.
     
  9. mike1

    mike1 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    10
    tried it couldnt get it but i think there is a video on youtube showing you step by step how to get it to work
     
  10. Cyberpulse

    Cyberpulse New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm having a problem I've downloaded psx4droid installed, downloaded bios file, moved to psx folder, put bios file in psx4driod, downloaded a couple roms one iso other .bin moved to psx folder. I did all this from the phone without connecting to a computer. Won't work is it imperative to connect to computer? if so why? I don't have access to one right now ... Please help
     
  11. No_u

    No_u Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    483
    Likes Received:
    45
    No you don't need to connect it to a PC.

    Please do yourself a favor and get this app:
    https://market.android.com/details?id=com.emulator.fpse&feature=search_result
    It is a much better Playstation emulator, hell I would go as far as saying this is the ONLY working one. ZotDD, the maker of psx4droid abandoned the project while FPse is still under development with frequent updates.

    You can easily get 60 fps on FPse while you'd be happy with 20 on PSX4Droid.
     
  12. Cyberpulse

    Cyberpulse New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'll give it a try thanks
     

Share This Page

Loading...