Anyone wanna help me root & rom? $10.00 Pay-Pal for an IM walkthrough


Last Updated:

  1. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    I know this might sound lame to some of you folks, but I am too inexperienced to trust myself to do this alone and I have no real life friends who are into electronics. I have tried this on my Mac & my wife's PC using the walkthroughs with no success. I want to root my phone, remove a few preloaded apps and then install Fresh Rom. I would also like to know how to upgrade the rom for updates. I can Pay $10.00 for the lesson & walkthrough through Pay-Pal after the lesson.

    Contact me if interested.

    Thanks
     

    Advertisement
  2. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Don't know if you've already seen this, but here is the easiest walk through i've ever seen. The Fresh 1.0 ROM is great as well.

    Good luck! Its totally worth it!
     
  3. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    Where is the walkthrough?
     
  4. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
  5. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    Thanks a lot, about to try it. I hope I do not mess up ...

    Is the Fresh rom smooth? Quick?
     
  6. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Very smooth and quick. Like a totally different phone.
     
  7. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I just flashed back to the .7 with the patch and that seems the fastest. You lose the clear lock screen, but the speed is improved.
     
  8. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    I hit a snag. Running step 6, I run the sdk.exe and i get this message : Failed to fetch URL https://dl-ssl.google.com/android/repository/repository.xml, reason: HTTPS SSL error. You might want to force download through HTTP in the settings.

    This is keeping me from selecting 32/64 drivers.

    Any suggestions?
     
  9. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    What OS are you using? Win 7?
     
  10. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    Vista
     
  11. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
  12. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    ok, almost there. I got done rooting and now I hit a snag with the rom. Step 1 will not work. It says 'cannot stat 'adb push recovery-RA-heroc-v1.2.3.img: no such file or directory.
     
  13. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    Sorry, step 9 part 1 will not work and it gives me the above listed message.
     
  14. Gottria

    Gottria Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Wow, didn't plan or rootin my Hero or installing Fresh Rom. Worked fine first time through. Using Windows 7 on a MAC through Parallels. Now what do I do with it?
     
  15. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    Did you download the recovery image and put it into the SDK/Tools directory?
     
  16. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    Yes. I have double checked and I have even replaced it twice to make sure it was in there. Is there another recovery image to try and use? I was looking on theunlockr.com and they mentioned something about putting it on the sd card? Again, I am new to this. I feel like a smacktard not being able to do this with so many step by step instructions ...

    Thanks
     
  17. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    I would try that. Copy it to the SD card again then try the flashrec.
     
  18. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    I have not tried to copy it to the sd before, should I have? Have not tried flashrec either
     
  19. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    You won't be able to flashrec unless you have it copied to your SDcard. That is where you are failing on step 9.

    You use the cmd line to push the recovery image to the sdcard, then you flashrec the image so it becomes your "Recovery Image".
     
  20. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    So just mount the phone, drag the flashrec to the sd card and then start step 9 again?
     
  21. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    Don't drag it, use the push cmd from the console to push it to the sd card pretty sure you'll need to do it that way as i've never heard of someone just draggin it.
     
  22. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    That is where my problem is right now. It is not allowing me to do so. Dumb question, on the first command, at the end, should it say sdcard or something different?
     
  23. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    yes :)
     
  24. droid51378

    droid51378 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    267
    Likes Received:
    16
    LOL, what should it say? Just sdcard, or the name of the card, like F: ? I am so lost...
     
  25. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189

    1:
     

Share This Page

Loading...