anyone with GPS issues after 2.2 update?Support


Last Updated:

  1. Leonard1818

    Leonard1818 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    301
    Likes Received:
    23
    Hey everyone. Used my navi to get to my parents new house yesterday. Updated to 2.2 last night. Tried gps and we're back to "searching for gps..." indefinately.

    I just re-downloaded GPS TEST and GPS Status apps so I can clear "a gps" data like I used to have to do.

    Question though, am I the only one having this problem? Any suggestions?

    Thanks!
     

    Advertisement
  2. Leonard1818

    Leonard1818 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    301
    Likes Received:
    23
    OK, so GPS Stauts (where you can clear A GPS data) seems to have given it a kick in the pants. I'll updte if things change.
     
  3. Tempest795

    Tempest795 Member

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    I dont use the default gps I use google gps its from google maps try that
     
  4. II Kings 9:20

    II Kings 9:20 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    299
    Likes Received:
    21
    GPS is as slow as ever- nearly non functional with 2.2- no worse than 2.1 but no better. My GPS status which locked on sats within 10 -20 seconds on 2.1 and allowed the Google nav and maps to function beautifully within 2 meters accuracy no longer works on 2.2. I need a sat locator like GPS status that will allow the stock nav to work.
     
  5. Gibbyson

    Gibbyson Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    197
    Likes Received:
    16
    Interesting, mine seems to function better on 2.2
     
  6. II Kings 9:20

    II Kings 9:20 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    299
    Likes Received:
    21
    Mine is superb once I learned that WiFi needs to be on for maps/nav to work- GPS status is not really needed- nice to keep around for speed and altitude.
     
  7. credemann

    credemann Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    3
    Questions-WiFi needs to be on? Even while driving and there are no hotspots? That's odd-
    Anyway-while you are driving WiFi is on and the stock GPS lock onto the satellites? I'll try this too.
     
  8. II Kings 9:20

    II Kings 9:20 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    299
    Likes Received:
    21
    Seems rather counterintuive that GPS needs WiFi to work yet there is no WF signal in many areas zipping down the freeway. My GPS has never lost signal whilst navigating either with 2.1 (GPS status appp was needed to lock sattelites) or with 2.2 (stock GPS/Maps lock nicely withut GPS status app). I am impressed as long as GPS and WiFi are on. I still use GPS status which is a great compass and altimeter. It also needs WiFi on to lock satellites on 2.2 and never needed it on 2.1- it was the only way for me to get a GPS signal. Now Wifi is the only way to get a signal- not complaining- I am just glad it works.
     

Share This Page

Loading...