1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Anyone with nexus 5 on t-mobile in DFW- how's service?General


Last Updated:

  1. rimidalvr1966

    rimidalvr1966 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Just got my new nexus 5. Still with Sprint, but planing to switch to T-Mobile in a week or so. Want to know how is T-Mobile service in DFW on this phone. Or should I switch to ATT?
     

    Advertisement
  2. Rukbat

    Rukbat Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    10,393
    Likes Received:
    2,892
    With that same phone? Your choice is Sprint or put the phone in a drawer. IF you want to use AT&T or T-Mobile you'll have to buy a new phone. Sprint is CDMA, AT&T and T-Mobile are GSM. It's like trying to watch TV on a shovel - the technology is totally different.
     
  3. rimidalvr1966

    rimidalvr1966 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Sorry, what was your point? I asked if any one have any issues with nexus 5 on T-Mobile in DFW.
    P.S. Just for clarifications - nexus 5 is not active on any network yet. I just got it.
     
  4. jj14x

    jj14x Guides Guide

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    1,382
    Likes Received:
    634
    Umm - that is not true with the Nexus 5.
    Nexus 5 from the play store will work on just fine on Sprint, and on T-mo/AT&T in the US (not at the same time of course)

    Thanks Google for the TV Tuner and LCD screen on this magnificent shovel.
     
    Gatman likes this.
  5. jhawkkw

    jhawkkw Chinchillin' Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    10,634
    Likes Received:
    7,396
    Indeed, Nexus 5 will work on AT&T, T-Mobile, Sprint, or any MVNO of theirs that let's you bring your own device. Only Verizon and other smaller cdma carriers like US Cellular, Cricket, etc are excluded from the fun.
     
  6. jj14x

    jj14x Guides Guide

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    1,382
    Likes Received:
    634
    Just a little something to add to this - even if you activate your Nexus 5 from play store onto Sprint network, you can still install a SIM card for T-mo and it will just switch over to that instead. And you can then take the T-mo SIM out, and install the Sprint SIM back, and it will switch back to Sprint.

    (I tried it today just to verify that my phone was truly unlocked) :)
     
  7. rhray

    rhray Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2013
    Messages:
    100
    Likes Received:
    63
    For what it is worth, I'm on Metro riding T-Mobile's network (GSM and not CDMA) and it has been great. My job takes me to different parts of town all the time and the only trouble I've had with service is on the 4th floor down in our underground parking garage.
     
    rimidalvr1966 likes this.
  8. rimidalvr1966

    rimidalvr1966 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Do you use nexus 5 on Metro? If so, it is very good news. Thanks.
     

Share This Page

Loading...