APEX TO TRAQUIL 3 help needed


Last Updated:

  1. mjd515

    mjd515 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    8
    ok i have looked around a bit and asked some questions and really didnt get an answer to meat my particular needs, i have apex running on my dx and i would like to move to tranquil 3.0 now i was wondering if i just did the install instructions like p3 says would i be ok or do i need to sbf to 2.2 clean( i dont have a nandroid nor do i know how to make one) any help on this would be greatly appreciated


    thanks in advance,
    mack
     

    Advertisement
  2. C0n57an71n3

    C0n57an71n3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    26
    If I understand everything correctly, you need to SBF, root, bootstrap, install from sd.

    You can't run Tranq3.0 over anything but a stock 2.2.

    If I'm wrong, somebody correct me.
     
  3. mjd515

    mjd515 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    8
    ok so i have the tbh app on my phone i dled the latest froyo update they have is that the same as sbf? or will it be a .zip which in that case could i just flash that with bootstrap?
     
  4. C0n57an71n3

    C0n57an71n3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    26
    SBF is completely back to stock. You need RSDlite and the SBF file, along with a Windows PC. There are links around here for the exact process.

    BEFORE YOU SBF MAKE A NANDROID BACKUP USING CLOCKWORK.

    After the backup, SBF.

    Then root.

    Then download the Droid X Bootstrapper.

    Then install from SD card (the .zip you downloaded).
     
  5. sund0wn

    sund0wn Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    775
    Likes Received:
    175
    i'm wondering why there is all this talk of .sbf to go to TranQ. did i miss something?
    i went from apex to tranq, and i just installed the zip. no wipe, so sbf, nothin. just installed it. everything seems to be running fine.
     
  6. C0n57an71n3

    C0n57an71n3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    26
    I got it from this post "If you are running an AOSP rom it won't work. I had to nandroid back to a 2.3.15 clean that I had and then install. I ran into my Facebook contacts not being in my contacts anymore... weird. So I nandroid back to my 2.3.8 Tranq that I had."

    What process did you use?? I'm interested in trying it.

    EDIT: I went ahead and installed right over ApeX then did a factory reset. I must say I'm...unimpressed. I like some of the features, like the toolbox, but ApeX is still what will be running on my phone.
     
  7. milan616

    milan616 Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    ApeX is AOSP-like, but not completely. They even say it has a touch of Blur in it. Fission would be an AOSP rom.
     
  8. C0n57an71n3

    C0n57an71n3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    26
    I didn't see any differences between Fission and ApeX, other than my Clockwork started freaking out.
     
  9. mjd515

    mjd515 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    8
    ok so im going to just install over apex? thanks for making my life easier :)
     

Share This Page

Loading...