Appbrain sync issuesSupport


Last Updated:

  1. Ruhnie

    Ruhnie Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    This may not be the best place for this, but I didn't find any other threads on this. I installed the Appbrain app on my EVO, and was able to go and use the online site to add some apps to install to my phone. This worked the first time, but now whenever I add apps online, nothing happens on my phone. If I do a refresh from Appbrain on my phone, it tells me there is nothing new to install. I've tried logging in and out on both the site and the app, but nothing seems to fix it. Anyone else have this issue? This is a major bummer for me, I prefer looking at stuff online over the Android Market.
     

    Advertisement
  2. Geo McAndroid

    Geo McAndroid Member

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Yes, I have the same issue - rather defeats the purpose of appbrain...
     
  3. tmccarty

    tmccarty Member

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Are you sure that you are adding them to the phone or just adding them to the list, if you are adding them to the list they will not show up when you refresh your app on the phone
     
  4. Bikegeek

    Bikegeek Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    14
    Go to the website and see what name your list is associated with. Mine showed my old Hero, once I deleted that list it left only the PC36100 device. Now it will sync and install.
     
  5. Stormin

    Stormin Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    2
    Yes, login to the web site then go to the app and sync.
    Mine works fine.
     
  6. Bikegeek

    Bikegeek Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    14
    Yes, if you have not used it with another device. If you have and it is not syncing you need to delete the old device and replace it with your EVO. The EVO should show up as PC36100.
     
  7. 1320str8_liner

    1320str8_liner New Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Newbie, just got phone today, can someone explain how to use and sync appbrain, is it wireless or usb?
     
  8. erikivy

    erikivy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    37
    Go to the website on your PC, create an account and add some apps to the "Apps on the phone" list. Then go there (appbrain.com) on your phone, install the Appbrain app and sync up. You can do this via wifi or mobile internet (3G/4G/whatever). You COULD do it all over your phone, but to me it was easier to browse around and add apps from the comfort of a full-size mouse, keyboard and monitor. I don't know about doing it via USB, but I don't recall ever hearing of anyone doing it that way.
     
  9. finndo77

    finndo77 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    860
    Likes Received:
    107
    I posted some of my experiences with AppBrain and my Evo, an dmy wife's Samsung Moment over on my website, read the Sprint HTC Evo 4G review posts.

    joelperryproductions.com


    -----------------------------


    HTC Evo 4G
    naked
    model: HW002
    not rooted
    stock 1500 mAh Li-Ion battery
    light leak issue all 4 "buttons"
    screen separation issue
    wifi icon incorrect issue
    auto reboot issue
    randomly freezes issue
     
  10. AnotherFatalEpic

    AnotherFatalEpic Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    484
    Likes Received:
    22
    I tried AppBrain with the Nexus One and am having the same sync issues.

    I synced once and it found me updates for installed apps, this was nice.

    I went to AppBrain and clicked install on a couple apps and uninstall on some others, tried to sync and kept getting an error saying that it could not connect to AppBrain.

    When I finally DID get it to sync, the list was updated to what was on my phone, rather than my phone show the pending installs.

    EDIT: After reading the above posts I think I got it to work. Strange enough, I had to create a new list aside from "Apps on my phone" list. I don't use the new list at all but now everything else is working right. Installs/Uninstalls show up after sync and everything works as it should. So far.
     
  11. panamathor

    panamathor Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    It's a great program - I guess - but it requires installing it on my phone (Galaxy S) first. ANd there's the problem. It starts the download but never ever finishes.

    Whereas an application like Nimbuzz installs just fine, Appbrain just keep 'starting download' and zip happens.

    So, how to fix this???

    I've got a Samsung galaxy for 2 months now. Only Nimbuzz works.
     
  12. Brian Rubin

    Brian Rubin Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    20
    I too am having Appbrain sync issues with my EVO. A week or so ago, it started taking FOREVER to sync the apps I have, then it doesn't show the apps that either need updating or the ones I've selected to install once it's done syncing. Very frustrating. Why even use it now?
     
  13. JLKing

    JLKing Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I'm experiencing the same thing and same time frame as Brian. I've tried adding lists, deleting lists, etc. with no success. Frustrating!
     
  14. finndo77

    finndo77 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    860
    Likes Received:
    107

    Try force closing the marketplace, then go into settings and clear the cache for the market. Reboot your phone and launch the market. It will look like most of your apps are gone, don't worry they come back, just takes a bit while the market rebuilds it's database.

    I have had that issue with others apps and this has succssfuly resolved it each time.
     
    JLKing likes this.
  15. JLKing

    JLKing Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    After a few days not working it started working again - go figure. If it goes out again I'll follow your suggestion - thanks Finndo77!
     

Share This Page

Loading...