Ascend 2 Cricket rooted then activated...Support


Last Updated:

  1. azurial

    azurial New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi all, new user here, and Im hoping that some one can help me out.

    I bought a number of used Ascend 2s in a lot on ebay, sold off most of them and kept one that was rooted. I just activated it last night and I seem to be having an issue with it.

    I live in Wisconsin and was issued a 262 area code number, and selected the $50 plan from Cricket. How ever the About Phone menu shows a 740 number, and shows the same info in My Account on the mobile site, as well as the $60 plan. I am convinced that this is a problem caused by the phone being previously rooted.

    I have tried to go back to stock using a tutorial on these very forums, but the download is incomplete and I cannot unzip it correctly. My OS is Ubuntu 10.10 if that helps.

    Thanks in advance for any assistance.
     

    Advertisement
  2. Gmash

    Gmash Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    6,794
    Likes Received:
    3,001
    Hi, welcome to the forums. I don't have the A2, but rooting shouldn't change anything by itself, just allows you to change things. Have you tried a factory reset?
     
  3. azurial

    azurial New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yeah, I tried that several times actually, with no luck. I've also been looking for a stock rom that won't give me issues when unzipping it.
     
  4. Gmash

    Gmash Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    6,794
    Likes Received:
    3,001
    Try over at Unleashed Pre Paids (UPP) forum. That's where the action is for the A2.
     
  5. azurial

    azurial New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Well still no luck... Would any one advise taking the phone into Cricket? I am also looking at using CDMA Workshop as what I am reading further may be a bad ESN problem, or using Odin3 to go back to stock.

    Any advice at this point is very welcome and appreciated as I would rather not be out 50 bucks for too long...
     
  6. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    1,204
    Hello welcome to the forums . I see your having a problem with a cricket device . I had the a1 and a2 now i see you say. U got a number and new account . Well first rooting will not affect the phone information . Second sound like u need to do a update to the phone i think its *228 to program when done power off device by pulling the battery for 30 seconds then power up now tell me did that help u out
     
  7. azurial

    azurial New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks a ton man! That extra bit of info is just what I needed!
     
  8. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    1,204
    Glad to see u up and running again and glad to help you out:eek::D:beer:
     

Share This Page

Loading...