Attempted 2.2 to 2.1 downgrade


Last Updated:

  1. hada79

    hada79 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    So i got to the step on XDAweb's guide to root 2.2 where:

    cd /data/local
    ./flash_image misc /sdcard/mtd-eng.img then reboot the phone. it went through flawlessly and it rebooted. now, i have no video on the screen, its all black. i pulled the battery, i tried to abd to it, but it said device not found. i can hear the startup chime, feel the hauptic force feedback, so i know the phone itself is working, but for some reason the screen crapped out! I use this phone for work as an IT professional and im kinda up a creek. any one have any advice?

    ps i tried to boot using the vol down button and it didnt even turn on.
     

    Advertisement
  2. laredo7mm

    laredo7mm Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    77
    Did you reboot manually or did you

    Code (Text):
    1.  
    2. reboot bootloader
    3.  
    in the adb shell?

    It sounds like you are not booting into the bootloader. When I boot to the bootloader I don't get any chime or haptic.
     
  3. hada79

    hada79 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I totally ran that reboot bootloader command. Actually about 1 out of every 10 reboots ive tried on the phone since ive lost video, ive heard the chime. the rest it is silent, but i still get teh haptic.

    I went to the sprint store and told them i had a bad screen, i just got the phone 2 weeks ago. they said they would replace the phone, do you think it will come back and bite me that i tried to root it?

    I also tried hooking up the hdmi cable to a tv to see if i got video that way, but alas, i didnt :(
     
  4. KewlKat007

    KewlKat007 Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    That's strange...my backlight to my first phone crapped out because some water fell into it...but strange issue you got there.

    Goodluck
     
  5. hada79

    hada79 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I fixed it! i ran the RUU at Index of /shipped/Supersonic and it was able to restore my phone to factory settings, which made the screen start working again... PHEW!
     
  6. phillyprx09

    phillyprx09 Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    I have the same issue downgrading an Optimus M from metropcs from 2.2 to 2.1 did you ever find out why your device did that ?
     

Share This Page

Loading...