backups won't restore??


  1. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member

    75% of the time, the backups that I make of my ROMS won't restore. I boot into recovery, wipe everything, then restore. When I reboot system, it stays stuck on the splash image until I remove the battery. I need to repeat the process until it decides to let me restore one of the backups. It's totally random. One time, the backup won't restore and the next, the same exact backup restores just fine. Any ideas? I'm using TWRP recovery if that matters

    Advertisement
  2. MikeRL

    MikeRL Well-Known Member

    I haven't used TWRP ever actually, although I know the touch is nice. Rukin is working on porting CM10.1 to our device, and I don't believe that recovery has been updated in a while. I honestly have no clue about what bugs lay in that recovery. My advice would be to ask him for help. You can always switch to CWM later. CWM for the Triumph is much more up to date, by the way. To bad you can't just transfer your backups.
    colossus3874 likes this.
  3. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member

    I wondered if it was something to do with the recovery. I installed CWM and will try making some backups probably tomorrow and see how it goes. Thanks!
  4. Poweredge99

    Poweredge99 Well-Known Member

    Just wondering?

    What is the version of CWM most people are running? And, can that impact the functionality of a Rom?
  5. piper_

    piper_ Well-Known Member

    I use cmw 5.0.2.6 and I rename my backups with no problems, heard rumors that other versions gave problems when renaming. I never switched cause it works for me. If it ain't broke, don't fix it
  6. Gaffadin

    Gaffadin Well-Known Member

    Another vote for 5.0.2.6 I have had no problems with it ever.

    5.5.0.4 is also solid, and a little more recent.
  7. piper_

    piper_ Well-Known Member

    Can you rename the backups with 5.5.0.4 without any problems?
  8. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member

    I installed version 6.0.1.9 and have had no problems so far. I'm able to rename my backups and restore. Strange thing is that sometimes it boots to recovery fine but sometimes the screen is so bright I can barely make anything out. I'm also still unable to install certain ROMs for some reason. I have downloaded the Thunder Rom several times and it just boot loops??
  9. bob-st

    bob-st Well-Known Member


    Yes you can change the names of the backups. Just do not use spaces in the file name.
  10. tcross8361

    tcross8361 Well-Known Member

    I was setting the Triumph up for my son. It is running Sharp rom ver 8 and CWM (not sure of the version). So in order to transfer it to him I had to go back to stock to enter the NAM programming then re-install the Sharp rom. I did a back up in CWM before I did any of that. I cleared all the caches and restored with out re-installing the Sharp rom. When I did the restore it was stuck on the red Motorola M. So here's when it gets weird. I pulled the battery and booted into recovery and re-installed the Sharp rom with out clearing the caches. Then rebooted it and everything booted up fine. All the stuff that was there before the backup was there now and working. The really weird part was that it had Google Maps on there twice. But everything is working fine.

Share This Page